Davor Matota / Hanza Medai
SRETNI I ZALJUBLJENI

Tatjani Jurić dečko Ivan Zubak vraća osmijeh u teškim danima

O svojoj ljubavi ne žele govoriti, ali njihovi osmijesi ionako govore sve - Tatjana Jurić i Ivan Zubak zaljubljeni su preko ušiju!

Radijska voditeljica Tatjana Jurić (35) nedavno je po prvi puta javno progovorila o teškoj životnoj borbi svoje majke Dragice koja pati od Alzheimerove bolesti. Ipak, uspješna Zagrepčanka pokazala je da joj dečko Ivan Zubak (33) može vratiti osmijeh na lice. Zaljubljeni par koji je u vezi više od godinu i pol, Glorijin je fotograf snimio u romantičnoj šetnji Tuškancem dok su se nježno držali za ruke.

Spica / Zagreb 04.11.2017. / foto: Davor Matota / Tatjana Juric i Ivan Zubak
Davor Matota / Hanza Media
Spica / Zagreb 04.11.2017. / foto: Davor Matota / Tatjana Juric i Ivan Zubak
Davor Matota / Hanza Medai
Spica / Zagreb 04.11.2017. / foto: Davor Matota / Tatjana Juric i Ivan Zubak
Davor Matota / Hanza Media

Upravo joj je njezin dragi, član Uprave tvrtke Auto Zubak čiji je vlasnik njegov otac Pavo Zubak, bio velika potpora da sa svojom pričom nedavno izađe u javnost. Iako je dugo razmišljala treba li to podijeliti s medijima, zaključila je kako se o toj bolnoj temi mora govoriti. Njezinoj 69-godišnja majci Dragici prije nešto više od dvije godine dijagnosticirana je Alzheimerova bolest, a u tom su periodu prošle brojne institucije i bolnice ne bi li pokušale na bilo koji način pronaći pomoć. Naposljetku, Tatjana, njezin brat i otac odlučili su da je za njihovu majku i suprugu najbolja skrb u domu.

'Prije nego što smo se odlučili za dom, mama je devet mjeseci odlazila u Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan u “dnevni boravak”, od 8 do 16 sati svaki dan. Međutim, treba naglasiti, Alzheimer nije psihička bolest, Alzheimer je degenerativna bolest mozga. Uz to, nikad ne znaš hoće li ona ujutro htjeti izaći iz kuće, hoće li biti susretljiva za spremanje i izlazak iz kuće, izuzetno sretna ili tužna, hoće li uopće znati tko je. Dnevni boravak od velike je pomoći, ali nikako nije dugoročno rješenje', rekla je za Jutarnji list Tatjana koja redovito posjećuje svoju majku te je sretna je što su je zadržali kod kuće koliko je to god bilo moguće.

Linker
12. travanj 2024 09:39