Hoće li se vratiti?

‘Terminator‘ na vagi! Arnold Schwarzenegger otkriva razloge zbog kojih u 74. godini prvi put tone u depresiju

Holivudski snagator postavio si je cilj i izazov da do kraja ožujka tjelesnu težinu vrati na dvoznamenkastu brojku. Arnold Schwarzenegger prvi put u životu suočio se - s viškom kilograma.

Fatalna kombinacija biologije i pandemije koronavirusa načela je i neuništivog filmskog terminatora: holivudski glumac i političar Arnold Schwarzenegger (73) ovih je dana priznao kako se tijekom lockdowna prvi put u životu udebaljao, zbog čega klizi u depresivno raspoloženje i nosi tamnu odjeću kojom prikriva višak kilograma.

Legendarni holivudski snagator iz akcijskih filmova kao što su ‘Totalni opoziv’, ‘Istinite laži’, ‘Predator’, ‘Conan barbarin’, te filmskog serijala ‘Terminator’, koji je profesionalnu karijeru potkraj 60-ih započeo kao višestruki prvak u bodybuildingu otkrio je da se u proteklih 12 mjeseci, tijekom kojih je većinu vremena proveo kod kuće, prilično udebljao, iako je gotovo svakodnevno trenirao u svojoj privatnoj dvorani za vježbanje. No, još je češće, priznao je, svraćao do hladnjaka zbog čega sad teško podnosi vlastiti odraz u ogledalu.

Arnolde, osvajač si trinaest naslova prvaka u bodybuildingu

- Dobio sam pet-šest kilograma. Tijekom online sastanaka nosim tamnu odjeću i osjećam se dobro, ali kad se navečer pogledam u ogledalo, vidim trbuh i ne mogu da sam sebi ne prigovarim: ‘Arnolde, osvajač si trinaest naslova prvaka u bodybuildingu. Guinnessova knjiga rekorda svojedobno te nahvalila kao najsavršenije građenog čovjeka u povijesti. Pa što se to zaboga dogodilo s tvojim pločicama na trbuhu? Što se ovo događa? Ovo je depresivno - objavio je na društvenim mrećama svoj tok svijesti proslavljeni glumac, koji je u dva uzastopna četverogodišnja mandata od 2003. do 2011. obnašao dužnost republikanskog guvernera američke savezne države Kalifornije.

Cilj - vratiti se na dvoznamenkastu brojku

Premda je za vrijeme sportske karijere, kad se kitio titulama Mr. Olympije i Mr. Universea težio znatno više nego danas - standardnih 118 kilograma uoči natjecanja skidao je na za svoju kategoriju idealnih 107 kilograma - danas kad su mu se zbog životne dobi mišići opustili, a metabolizam usporio, njegov je cilj do kraja ožujka skinuti bar pet kilograma i tjelesnu težinu vratiti na dvoznamenkastu brojku.

- Glavni razlog za moju prekomjernu težinu je prestanak snimanja: ispadanje iz svakodnevnog ritma rada pred kamerama potpuno me poremetilo. Život je igra u kojoj svi doživljavamo i uspjehe i neuspjehe. Ali oni nisu i ne mogu biti trajni. Zato se iz ovih stopa vraćam na ispravan put - zaključio je Schwarzenegger.

Linker
18. travanj 2024 10:31