IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA
Premijera

‘The Beatles: Get Back‘ slavnog Petera Jacksona pokazuje vedrinu u zadnjim danima benda kojeg su svi obožavali

Dokumentarac, koji će se od četvrtka moći pogledati na platformi Disney+ sadrži i zadnji javni nastup Beatlesa, 40-minutni koncert na krovu zgrade njihove poslovne kompanije u Londonu, koji je sad prvi put prikazan u cijelosti.

"The Beatles: Get Back," dugo očekivani novi dokumentarac slavnog Petera Jacksona, nastoji demistificirati raspad slavne četvorice i njihov odnos u posljednjim mjesecima prikazati u vedrijem svjetlu.

Dokumentarac u tri dijela prati Johna Lennona, Paula McCartneyja, Georgea Harrisona i Ringa Starra u siječnju 1969. u pripremama za njihov prvi koncert u više od dvije godine, prenosi Hina.

Koristeći višesatni dosad neprikazan arhivski materijal Jackson prikazuje i kako su Beatlesi napisali i snimili 14 novih pjesama za album u samo tri tjedna.

image

The Beatles

IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

Radi se o razdoblju dobro poznatom gledateljima dokumentarca "Let It Be" iz 1970. redatelja Michaela Lindsay-Hogga koji je u svom filmu naglasak stavio na napetosti i gorčinu unutar benda koji se raspao iste godine.

Veliki ljubitelj Beatlesa Peter Jackson, najpoznatiji po trilogiji "Gospodar prstenova" ne zamara se previše kreativnim nesuglasicama liverpulske četvorke.

Filmom "Get Back" nastoji preoblikovati uvriježenu sliku o zadnjim godinama Beatlesa kao razdoblju razmirica i lomova te umjesto toga prikazuje članove benda koji se zabavljaju, šale i spontano stvaraju bezvremenske klasike.

"Imali smo mi uspone i padove, no uza sve to, a uvjerit ćete se i sami u verziji Petera Jacksona puno smo se zabavljali, što u originalnom dokumentarcu nije prikazano", kazao je nedavno Ringo Starr.

Jacksonov dokumentarac, koji će se od četvrtka moći pogledati na platformi Disney+ sadrži i zadnji javni nastup Beatlesa, 40-minutni koncert na krovu zgrade njihove poslovne kompanije u Londonu, koji je sad prvi put prikazan u cijelosti.

image

Stella McCartney i Disneyjev izvršni direktor Bob Iger

CHARLEY GALLAY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Tvrtka Apple Corps dopustila je Jacksonu da pregleda oko 60 sati arhivskih snimaka koji su desetljećima bili pod ključem.

"Uvjerenje da je moj otac uzrok raspada Beatlesa oduvijek je bilo pogrešno", izjavila je Paulova kći Stella McCartney.

"To je neistina i jasno se vidi na ovim čudesnim, dosad neprikazanim snimkama", dodala je priznata modna dizajnerica.

"Veći dio moga života njegovo je srce zbog toga bilo slomljeno. U filmu je očito da očajnički želi da to njegovo bratstvo živi i dalje, netaknuto".

Linker
01. prosinac 2021 11:22