Saša Zalepugin i Tihana Harapin Zalepugin
 Maja Jurović
otok koji ih je spojio

Tihana Harapin Zalepugin i suprug Saša: 'Slavimo na mjestu gdje smo se upoznali prije četiri i pol desetljeća'

Posljednjih 15 godina modna agentica Tihana Harapin Zalepugin sa suprugom Sašom Zalepuginom provodi na Hvaru, u mjestu Vrisnik u središtu Hvara gdje uživaju sakriveni iza borova, na svojim stijenama uz zvuk cvrčaka i bogati miris otoka. Tamo su se prvi puta i sreli, a kako još provode ljeto i nedostaje li joj posao, otkrila je za portal Gloria.hr.

Vlasnica modne agencije Talia Models Tihana Harapin Zalepugin u Vrisniku na Hvaru osjeća se kao kod kuće, posebno u konobi "Vrisnik" gdje ju je sa suprugom Sašom uhvatila naša fotografkinja. U konobi su proslavili i Sašin 88. rođendan, ali unaprijed i njezin 68. koji dolazi za nekoliko dana.

"Često smo u konobi i tamo volimo provoditi vrijeme jer je prepuna, kao i otok, raznih mirisa, domaćih sastojaka... To je pravi način za doživljaj Hvara i njegove posebne unutrašnjosti", priča nam Tihana koja sa suprugom na Vrisniku provodi svako ljeto i uživa u miru i prirodnoj ljepoti otoka.

Konoba Vrisnik / Vrisnik, otok Hvar 07.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Sasa Zalepugin i Tihana Harapin Zalepugin i pas Mini
Maja Jurović
Saša Zalepugin i Tihana Harapin Zalepugin

"Uz sjajnu peku i frišku ribu, gazda Andro nama potajno donese i ono što su oni ručali - gulaš i slične domaće delicije koje su inače izvan jelovnika", otkrila nam je Tihana. Kada se nakon mira zažele gužve, u blizini je Starigrad, Hvar i Jelsa, a upravo u Jelsi sreli su i pjevačicu Ninu Badrić. Slučajni susret potrajao je do jutra - kaže nam i nadodaje da su uživali u 'ćakulanju'.

"Hvar je za mene i Sašu 'naš otok' jer smo se tamo upoznali 1975. godine, dok sam ja radila kao manekenka, a on kao režiser. Tu smo se zapazili, a ljubav se dogodila 14 godina kasnije te smo se vjenčali 1992. godine", otkrila nam je bivša manekenka i agentica koja je sa suprugom srebrni pir proslavila prije dvije godine.

Tada je i Saša bio podvrgnut operaciji kuka, od koje se odlično oporavio pa sretni par i ovo ljeto bezbrižno uživa u ljepotama naše obale. Ipak, kako nam kaže Tihana, voli raditi pa se veseli novoj sezoni i novim poslovima. "Preko ljeta je bilo nekoliko revija, no jedva čekam jesen kada će to krenuti onako kako treba", priznaje Tihana koja je dio modne industrije već 40 godina.

Konoba Vrisnik / Vrisnik, otok Hvar 07.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Sasa Zalepugin i Tihana Harapin Zalepugin i pas Mini
Maja Jurović
Saša Zalepugin, Tihana Harapin Zalepugin i pas Mini

"Nadam se da će trendovi poput Instagrama biti kratkog daha i da će se stvari vratiti na staro - editorijali, magazini i revije su ono što se cijeni. Instagram je pokvario dosta toga, manekenke si spuštaju cijenu pojavljivanja i nadam se da će i klijenti i modeli shvatiti da to nije to. Danas mnogi koji ne znaju puno smatraju da znaju sve", smatra Tihana.

Vlasnica je modne agencije već 20 godina te je ove godine proslavila okruglu godišnjicu. Prisjeća se kako je od svog prvog većeg honorara kupila polovnog fiću, no da si manekeka danas od jednog honorara teško može priuštiti nešto veće. "Djevojke to više rade kao hobi i zarade si za džeparac. Ja podržavam odlazak u inozemstvo, ali nakon završene srednje škole jer manekenstvo ne može biti zanimanje. Djevojke moraju imati viziju budućnosti", smatra agentica i nadodaje da se ne smiju voditi za iznimkama onih modela koji su iznimno tražene dugi niz godina i revije nose čak i u 40-im godinama. "Ako su tražene u inozemstvu, neka to iskoriste", nadodaje Tihana koja smatra da se danas, osobito vani i dalje traže mršavi modeli, unatoč pojavi plus size modela.

Konoba Vrisnik / Vrisnik, otok Hvar 07.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Tihana Harapin Zalepugin
Maja Jurović
Buket od domaćeg cvijeća ubrala joj je teta Luce za rođendan

"Činjenica je da moda ljepše stoji na mršavom tijelu. Na pisti odjeću nose mršavije manekenke, no u trgovini zato imamo brojeve do XXL ili veće. Za mene model treba izgledati kao model i posao treba biti u pravim rukama, po tom pitanju sam stroga", smatra.

U poslu je već dugi niz godina, a ono što je najviše pogađa u ovoj industriji je izdaja, kazala nam, je, ali i razočaranje u djevojke koje nemaju ambiciju za ići dalje, a kriju u sebi veliki potencijal. "Nekada sam više inzistirala, no sada pustim jer svatko ima pravo na svoj izbor. Ako nećeš - nećeš. Moja vrata su uvijek otvorena i ima onih koje se vrate kasnije", ispričala nam je Tihana, a nakon odmora u divnom hvarskom okruženju, na jesen se vraća poslu.

Konoba Vrisnik / Vrisnik, otok Hvar 07.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Sasa Zalepugin i Tihana Harapin Zalepugin i pas Mini
Maja Jurović
Saša Zalepugin, Tihana Harapin Zalepugin i pas Mini

Linker
18. travanj 2024 07:48