James Franco
 Getty Images
Žestoke optužbe

Tolike su uzdisale za njim, a onda je učinio neoprostivo: 'Osjećala sam se iskorištenom, a on je iskoristio svoju moć"

Glumac James Franco tužen je zbog navodnog seksualnog iskorištavanja polaznica njegove glumačke škole. Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal optužile su Franca da je iskorištavao poziciju moći i utjecaja.

James Franco odgovorio je na optužbe žena koje tvrde da ih je glumac seksualno iskoristio putem svoje, danas zatvorene, glumačke škole. 41-godišnji glumac predao je pisani prigovor na tužbu koju su u listopadu prošle godine podnijele Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal.

U prigovoru je Franco optužbe nazvao malicioznima, a žene koje su podnijele tužbu ocijenio je gladnima slave.


Uništile ga

"Maliciozne optužbe koje su iznijele postale su hrana tablodima, no usto su lažne i nemaju pravnog temelja. Podnijete su da bi im donijele što više mogućeg publiciteta. Ova tužba je travestija i kulminacija kampanje koja je uništila teško zarađenu i izgrađenu reputaciju poštenog čovjeka", naveo je između ostalog James Franco u prigovoru.

LOS ANGELES, CA - JANUARY 21:  Actor James Franco attends the 24th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 21, 2018 in Los Angeles, California. 27522_009  (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Turner)
Getty Images for Turner Image
James Franco

Postojala je ta kultura eksploatacije žena koje nisu slavne, koje su zamjenjive.

Spornu glumačku školu nazvanu "Playhouse West Studio 4" Franco je otvorio 2014. godine, a zatvorio ju je tri godine kasnije. Tither-Kaplan optužila je Franca da ih je seksualno iskorištavao u članku koji je 2018. objavio "The Los Angeles Times".

Tada je ispričala medijima da je Franco udaljio zaštitare tijekom snimanja scene oralnog seksa u filmu "The Long Home" tijekom 2015. godine.

"Razmišljala sam o tome da mu ne smijem reći ne. Osjećala sam se iskorištenom, on je iskoristio svoju moć", navela je Sarah Tither-Kaplan.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 22:  James Franco attends a screening of
Getty Images
James Franco

Glumice su bile svjesne golišavih scena.

U prigovoru Franco kaže da je Tither-Kaplan bila zahvalna što je dobila priliku raditi s takvim profesionalcima u njegovog školi, u kojoj joj je on bio jedan od profesora.


Iskorištavao poziciju

"Redatelj i ostali uključeni u filmove potvrdili su da su sve glumice, uključujući i Tither-Kaplan bile svjesne golišavih scena unaprijed, pazilo se i pridavalo pozornosti tijekom snimanja kako se one osjećaju, je li im ugodno ili ne, i nitko se nije požalio, pa ni Tither-Kaplan", naveo je glumac.

Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal u listopadu prošle godine optužile su Franca za neprimjereno seksualno ponašanje prema studenticama, dodajući da je u manipulaciji studenticama iskorištavao poziciju moći i utjecaja koji je nad njima imao.

Francov odvjetnik Michael Plonsker objavio je da će u pravnoj borbi glumac demantirati sve navode tužiteljica te tražiti odštetu od njih i njihovih odvjetnika.

Linker
19. travanj 2024 23:38