Uskoro će u sudnicu

Trojica ga prijavila: Odobrena prijava protiv poznatog glumca, tereti ga se za više seksualnih napada

Kevina Spaceya već pet godina ne viđamo u filmskim ostvarenjima, no sada je u Cannesu prikazan trailer za njegov novi film, a čeka ga i presuda.

Kevin Spacey u četiri je točke optužen za seksualno zlostavljanje, a uskoro bi se trebao pojaviti na sudu. Naime, Oscarom nagrađeni glumac navodno je proveo prijestupe između 2005. i 2013. godine, a žrtve su mu bili muškarci koji su sada u tridesetim i četrdesetim godinama.

Rosemary Ainslie, voditeljica Odjela za posebne zločine rekla je: “CPS je odobrio kaznenu prijavu protiv Kevina Spaceyja po četiri točke optužnice za seksualni napad trojice muškaraca."

“Također je optužen za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka. Optužbe su uslijedile nakon pregleda dokaza koje je prikupila Metropolitanska policija u istrazi", dodala je Ainsle.

image

S obzirom na cijelu situaciju, Spaceyu je počeo patiti i profesionalni život.

FRANCOISE KUNTZ/AKG-IMAGES/PROFIMEDIA

Kada se otkrilo za njegove prijestupe 2019. godine, glumac je više puta razgovarao s policijom o optužbama, ali nije uhićen. Spacey je negirao sve optužbe, a nakon svega mu je oduzeta i međunarodna nagrada Emmy.

Čitajte i: Kevina Spaceya u Zagrebu dočekao Jakov Sedlar: Spojila ih je ‘Gospa‘, a 30 godina kasnije zajedno slave Novu godinu

S obzirom na cijelu situaciju, Spaceyu je počeo patiti i profesionalni život pa je, između ostalog, njegov lik u hvaljenoj Netflixovoj seriji House of Cards ubijen, a potom mu je naređeno da produkciji vrati gotovo 25 milijuna funti, i to zbog kršenja ugovora.

Na filmskom festivalu u Cannesu sada je prikazan trailer njegova novog filma Five Eight, što je njegova prva značajna uloga u posljednjih pet godina otkako su se pojavile tužbe.

Linker
18. travanj 2024 07:05