Getty Images
veliki gubitak za glumački svijet

U 53. godini života preminuo Luke Perry iz 'Beverly Hillsa'

Prošle srijede svijetom je odjeknula vijest da je glumac Luke Perry doživio moždani udar te da je hitno prevezen u bolnicu. Nažalost, nije se oporavio te je preminuo u ponedjeljak ujutro.

Od posljedica teškog moždanog udara preminuo je Luke Perry, glumac koji je svjetsku slavu stekao ulogom Dylana McKaya u tinejdžerskoj seriji 'Beverly Hills, 90210". Kako prenosi TMZ, slavni je glumac preminuo u bolnici u Los Angelesu, a uz njega su bili djeca Jack i Sophie, zaručnica Wendy Madison Bauer, bivša supruga Minnie Sharp, majka Ann Bennett, očuh Steve Bennett, brat Tom Perry i sestra Amy Coder.

Profimedia, SIPA USA
Luke Perry

Luke Perry karijeru jeza počeo pojavivši se u spotu grupe 'Twisted Sisters' za pjesmu 'Be Chrool To Your Scuel' uz Alica Coopera. Glumio je u sapunicama 'Loving" iz 1987. i 'Another World" iz 1988.

Ulogu popularnog tinejdžera u seriji "Beverly Hills, 90210" dobio je 1990. Tada je imao 24 godine, a glumio 16-godišnjaka. U seriji je glumio od 1990. do 1995, a vratio se u osmoj sezoni serije i ostao do posljednje epizode 2000.

Do tada je igrao i u humorističnom filmu 'Buffy, ubojica vampira', a kasnije u istinitom filmu '8 sekundi', u znanstveno-fantastičnom filmu 'Invazija', drami 'Pobuna' i filmu 'Peti element'. Godine 1999. glumio je u filmu 'Oluja', a 2002. u filmu 'The Triangle'. Od 2002. do 2004. glumio je u televizijskoj seriji 'Jeremiah'.

Potom je 2006. dobio ulogu u seriji 'Lutrija života', a godinu kasnije u filmu 'The Sandlot: Heading Home'. Godine 2008. igra u vesternu 'The Pledge'.

Gostovao je u mnogim serijama i animiranim filmovima, te je posuđivao glasove u 'The Incredible Hulk', 'Bikeri s Marsa" i 'Mortal Kombat: Defenders of the Realm'.

Gostovao je kao gay u serijama 'Will i Grace' i 'Spin City'. Surađivao je i u seriji 'Što ja volim kod tebe' s bivšom kolegicom iz 'Beverly Hillsa, 90210' Jennie Garth.

Posljednju je ulogu imao u hit seriji Riverdale temeljenoj na likovima iz Archie Comicsa.

Luke Perry tako neće doživjeti najavljeno ponovno okupljanje glumačke postave iz kultne serije 'Beverly Hills 90210'. Iako se on i Shannen Doherty, koja se bori s karcinomom dojke, nisu spominjali kao dio novog projekta, mnogi su željeli da uz Jasona Priestley, Jennie Garth, Iana Ziering, Gabrielle Carteris, Briana Austina Greena i Tori Spelling, koji su potvrdili angažman, ponovo zaigra i Luke Perry.

BEVERLY HILLS, 90210, 1990-2000, (front to back), Gabrielle Carteris, Ian Ziering, Tori Spelling, Brian Austin-Green, Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Luke Perry, 1993, Image: 99004041, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Gabrielle Carteris, Ian Ziering, Tori Spelling, Brian Austin-Green, Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth i Luke Perry

Tužne poruke nižu se na društvenim mrežama:

Nakon moždanog udara kolegica Shannen mu je poručila:

Linker
18. travanj 2024 01:06