HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Uglađena izdanja! Ćorić s besprijekornom frizurom, Aladrović u ‘it‘ odijelu, a Tomašević vjeran klasici

Jednu od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj nisu propustili brojni političari. Od skoro pola ministarskog kabineta do političara s lokalne razine.

Jedan svjetski i četiri rekorda mitinga obilježili su 71. izdanje Memorijala Boris Hanžeković - Continental Tour Gold atletskog mitinga koji je održan na stadionu Mladosti uz Savu. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević pomno je pratio sve natjecateljske discipline. Stigao je i njegov protukandidat s ovogodišnjih lokalnih izbora Joško Klisović, koji mu je dao podršku nakon što se sam nije "plasirao" u drugi krug.

image
Tomislav Tomašević i Ana Hanžeković Krznarić


GORAN MEHKEK/CROPIX

Ne samo da su na jedan od najvažnijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj stigli političari s lokalne razine, već i oni s državne. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić ovoga puta ispod lanenog sakoa nije nosio kultnu majicu "nisam za bacit", već plavu košulju, a sličan modni izričaj imao je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Skombinirao je laneni sako i bijele tenisice, a istu je kombinaciju imao i tri dana ranije na obilježavanju obljetnice osnutka mladeži HDZ-a. S njima u društvu bio je i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

image


GORAN MEHKEK/CROPIX
image
Josip Aladrović
GORAN MEHKEK/CROPIX

Mlađa postava ministarskog kabineta držala se zajedno, dok je ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ipak bio malo izdvojen. Suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović, također nije propustio iz prvih redova pogledati svjetske zvijezde na najstarijoj zagrebačkoj sportskoj manifestaciji.

image
Davor Božinović i Ana Hanžeković Krznarić


GORAN MEHKEK/CROPIX
image
Jakov Kitarović
GORAN MEHKEK/CROPIX

Na Hanžekovićevom memorijalu je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac s članicom uprave Hanza Medije Anom Hanžeković Krznarić najboljim atletičarima i atletičarkama uručila nagrade i trofeje.

Sportski dio natjecanja

Prvi put u povijesti zagrebačkog mitinga je istrčan i svjetski rekord. Francine Niyonsaba iz Burundija je pobijedila na 2.000 metara s rezultatom 5:43.43. Utrka na 2 km nije olimpijska disciplina, niti se trči na svjetskim prvenstvima, no kroz povijest su ovu disciplinu trčale neke od najvećih svjetskih srednjoprugašica - Sonia O’Sullivan, Maricica Puica, Tatjana Kazankina, Zola Budd...

Čitajte i: Zasluženo uživanje na tribinama! Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić sport aktivno prate i u 'mirovini'

Niyonsaba je bivša svjetska i olimpijska doprvakinja na 800 metara koja je sada odlična i na dugim prugama. Dosadašnji rekord držala je Etiopljanka Genzebe Dibaba koja je 2017. u španjolskom Sabadellu trčala 5:23.75.

"Presretna sam, ova sezona je bila odlična za mene. Prvi put sam u Zagrebu i uvijek ću se sjećati ove utrke", rekla je je 28-godišnja Niyonsaba.Rekordi mitinga postavljeni su na 400 m i skoku s motkom kod atletičara te na 200 m i troskoku kod žena.

image
Sandra Perković

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Atletičarka Sandra Perković završila je na drugom mjestu u bacanju diska, a Sara Kolak u bacanju koplja na petom mjestu.

Čitajte i: Sandra Perković o velikim životnim promjenama: 'Nastavit ću karijeru i nakon što rodim'

Linker
09. travanj 2024 16:04