Bruno Konjević / CROPIX
#ostajemdoma

Urbanov izazov: 'Htjeli smo vas pogurati na posao, ispalo je da ste vi spasili nas, dirnuti smo!'

Poznati Riječanin pozvao je obožavatelje i sve zainteresirane da sudjeluju u izradi nove pjesme 'Pseća oluka' za koju je sa svojim bendom snimio demo verziju.

Riječki glazbenik Damir Urban na društvenim mrežama pokrenuo je kreativnu i neobičnu kampanju te je pozvao sve zainteresirane da sudjeluju u stvaranju nove pjesme. Urban je s bendom ostao bez zakazanih svirki, a i ostale aktivnosti su im skučene na kućna četiri zida. No, nisu pristali na situaciju da besposleno sjede, već su odlučili cjelokupno iskustvo pretvoriti u novi kreativni proces.

"S obzirom na to da nam je glazba život, ne samo posao, teško nam pada ova situacija, a vjerujemo da nismo jedini. Odlučili smo naše prethodne planove malo prearanžirati i sebi i vama ove dana koji dolaze ipak nekako ozvučiti", objasnio je Urban u prvoj objavi. Dodao je kako će na društvenim mrežama pustiti demo snimku nove pjesme "Pseća oluja" i pozvati sve zainteresirane da sudjeluju u njenom finalnom izgledu.

Odvojeni, ali ipak zajedno, pod tim motom Urban i njegov bend odlučili su dati publici, prijateljima i kolegama mogućnost da zajedno naprave nešto novo.

"Svi smo više manje u istoj situaciji, zašto ne iskoristiti najbolje od nje i okušati se u nečemu u čemu smo svi 'amateri', jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada".

Pjesma nastala u kućama

Pjesma "Pseća oluja" nastala je u domovima glazbenika, za njezinu demo verziju Urban&4 nisu se sastali, već je svatko u svojoj kući snimio svoj dio, koji su zatim spojili.

View this post on Instagram

dragi prijatelji, kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme pseća oluja. naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s corona virusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. i odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. svi smo više manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi “amateri”, jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada. pseća oluja je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo “spojili”. našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj tomislav torjanac koji je napravio vizual pseće oluje. ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na linkovima koji vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati. vaše snimke ćemo prikupljati naredna 2 tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači pseće oluje. također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo. :) mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača. ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno! https://youtu.be/ZuvuBkysl1c https://youtu.be/29WIhsLl2wI https://www.dropbox.com/sh/cohox73vu9eqdgz/AAAzh4R6uRGgQrpKiagOyktKa?dl=0 #psecaoluja #stayhome #urbanandfour

A post shared by Damir Urban (@damir.urban) on

"Mi bismo voljeli da nam se pridružite, pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video", kazao je Urban i objavio e-mail na koji svi zainteresirani mogu poslati ono što su napravili.

Na njegovom Instagramu mogu se pronaći linkovi s pjesmom, tekstom, instrumentalima i svime potrebnim za sudjelovanje. Snimke publike prikupljat će iduća dva tjedna i zatim, koristeći sve te zapise, napraviti konačnu verziju pjesme.

Rijeka 23.05.2018
Damir Urban
foto vedran peteh
Vedran Peteh

#ostajemdoma i radim pjesmu

"Tako ćemo svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači 'Pseće oluje'. Ostanimo doma i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!", objasnio je Urban.

View this post on Instagram

dragi naši, kad smo krenuli u akciju “pseća oluja”, primarna nam je namjera bila, osim da se na neki način povežemo i udružimo, da vam damo nešto što će vas zabaviti, čime se možete baviti, što će vas bar na kratko odvojiti od težine situacije u kojoj smo se našli. vjerujemo da je u radu i stvaranju bar dio spasa od trenutne stvarnosti pa smo vas htjeli malo pogurati da se bacite na posao! međutim, ispalo je da ste vi “spasili” nas. trud, talent, angažman, pažnja i ljepota kojima ste pristupili svojim izvedbama je zaista duboko dirljiva. hvala vam. iskreno smo oduševljeni i dirnuti! puštamo vam dio jednog od video zapisa koji smo primili. hvala elna! šaljite nam i dalje svoje audio i video izvedbe, ali ako se bavite video umjetnošću, možete i prijedloge za (dijelove) spota, jer, na naše iznenađenje i veselje, i takve smo uratke dobili! hvala vam, još jednom! p.s. s obzirom na to da je zg pogodio potres i tako nekima pomrsio planove za sudjelovanje, pomaknuti ćemo rok za slanje za još tjedan dana, dakle imate priliku do 09/04/2020 poslati svoje snimke. #psecaoluja #urbanandfourandfriends

A post shared by Damir Urban (@damir.urban) on

Glazbeniku iz Rijeke već su počeli pristizati radovi obožavatelja, te je on podijelio prvi video djevojke po imenu Elna.

"Vjerujemo da je u radu i stvaranju bar dio spasa od trenutne stvarnosti pa smo vas htjeli malo pogurati da se bacite na posao! Međutim, ispalo je da ste vi 'spasili' nas. Trud, talent, angažman, pažnja i ljepota kojima ste pristupili svojim izvedbama je zaista duboko dirljiva. Hvala vam, iskreno smo oduševljeni i dirnuti", iskreno je napisao glazbenik.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma


Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 01:27