Telegraph Sports Book

Uspješan u svim poljima: Autobiografija Luke Modrića uvrštena u uži izbor za prestižnu britansku nagradu!

Kada je 2018. godine Luka Modrić osvojio četiri najprestižnije nagrade u svijetu nogometa, činilo se da ne može bolje. Uvrštenjem njegove autobiografije u najuži izbor za britansku književnu nagradu Telegraph Sports Book Award, Luka je još jednom pokazao da itekako može.

Jedan od najboljih nogometaša, Luka Modrić svoje je uspjehe proširio i van nogometnog terena, a ovoga je puta njegova autobiografija "Moja igra", nastala u koautostvu sa sportskim novinarom Robertom Matteonijem, uvrštena u najuži izbor za britansku književnu nagradu Telegraph Sports Book Award u kategoriji međunarodne sportske autobiografije.

Luka Modrić ime je koje će se pamtiti od njegovih ranih sportskih početaka, a posebno je upisano u povijest kada je 2018. godine osvojio četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini - Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or.

image
OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK

Kao kapetan i najbolji igrač Vatrene je odveo do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u autobiografiji je otkrio mnoge do sada nepoznate detalje iz privatnog života od djetinjstva u izbjeglištvu do svjetskog nogometnog prvenstva koje je u Hrvata izazvalo do tada neviđenu euforiju. Kao i svi drugi, i Luka se gradeći karijeru suočavao sa sumnjama i nepovjerenjem, a u ispovijesti o sebi opisao je nogometne početke te je razotkrio pozadinu ključnih trenutaka u Dinamu, Tottenhamu i Real Madridu.

Knjiga koja je objavljena još 2019. godine prevedena je na 19 svjetskih jezika, a postala je bestseler s prodanih više od 100 tisuća primjeraka u svijetu. Neki su odjeljci čak uvršteni u udžbenike hrvatskog jezika za 4., 7. i 8. razred osnovne škole.

Čitajte i: Sreća u domu Luke Modrića: 'Proslava još jedne godine u najboljem mogućem društvu'

Nagrada Telegraph Sports Book pod pokroviteljstvom je dnevnih novina The Telegraph, a dodjeljuje se od 2003. godine za najbolje knjige iz svijeta sporta u nekoliko kategorija.

Uz izdanje Modrićeve autobiografije prevedene na engleski jezik, ove godine za nagradu konkurira još samo pet knjiga, uključujući i autobiografije Marca van Bastena i Arsenea Wengera.

image
PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK

"Promišljen razigravač, nogometni maestro, kako ga mnogi nazivaju, rođen sa žarom da se dokaže i vodi, odgojen skromno i radišno, s pravom dozom inata i vjere u sebe, Luka Modrić danas je simbol odlučnosti i ustrajnosti, a njegova životna priča inspiracija za sve koji je žele čuti", stoji u priopćenju Hermes naklade.

Čije će djelo zauzeti prvo mjesto, tek ćemo vidjeti, a za Modrića je ovo još jedan veliki, ne i neočekivan, uspjeh.

Linker
13. travanj 2024 21:35