Dirljiv In Memoriam

Vanessa odala počast suprugu i svima koje smo izgubili: ‘Riječi ne mogu umanjiti tugu ...‘

U snimljenoj poruci koja je puštena tijekom prezentacije "Time osoba godine In Memoriam" udovica Kobea Bryanta uputila je dirljivu posvetu za sve koji su poginuli i umrli ove godine.

Časopis Time i ove je godine odabrao osobe godine - 2020. obilježili su Joe Biden i Kamala Harris - te su novi američki predsjednik i njegova zamjenica proglašeni za Timeove osobe godine. No ove ugledne američke novine odale su počast i svima onima koje smo ove godine izgubili. Vanessa Bryant pomogla je Timeu da odaju počast i njezinom pokojnom suprugu Kobeu Bryantu.

U prethodno snimljenoj poruci koja se pustila tijekom prezentacije Time osoba godine In Memoriam, Vanessa je uputila dirljivu posvetu.

"Riječi ne mogu ispraviti tugu koju smo osjetili ove godine. Na svakoj razini ljudske povezanosti, sa svih strana svijeta, kao i za našim stolom, doživjeli smo dubok gubitak. Oprostili smo se sa supruzima, kćerima, suprugama, sinovima, bakama i djedovima, prijateljima i nacionalnim herojima. I još uvijek brojimo živote onih koji su podlegli u ovoj okrutnoj pandemiji, koja je oduzela milijune duša širom svijeta", kazala je Vanessa Bryant.

Tragedija koja je dirnula svijet

Nakon njezinih dojmljivih riječi, čelisti Yo-Yo Ma i Kathryn Stott izveli su verziju pjesme "Over the Rainbow" (iznad duge), za obilježavanje prezentacije In Memoriam dijela dodjele, koja je među ostalima posvećena Kobeu i Gianni.

Košarkaš je poginuo u siječnju, u 42. godini, pored svoje 13-godišnje kćeri Gianne, u tragičnoj nesreći helikopterom u Kaliforniji. U padu letjelice smrtno je stradalo još sedmero ljudi.

image
Kobe i Vanessa s kćerima Ntaliom i Giannom.
UPI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA UPI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Skupina je bila na putu za košarkaški turnir mladih, koje je organizirala Kobeova Mamba Academy. Iza pokojne zvijezde LA Lakersa, ostale su supruga Vanessa, i njihove tri kćeri: Natalia (17), Bianka (3) i 17-mjesečna Capri.

Od tragedije koja je pogodila i američku i svjetsku javnost Vanessa je nekoliko puta odavala počast izgubljenim članovima obitelji, a za Kobea je istaknula da je to bila ljubav na prvi pogled kad su se upoznali prije 21 godinu.

Linker
18. travanj 2024 02:47