FOTOGRAFIJE: TOM DUBRAVEC/CROPIX
kršenje mjera

Vanja Halilović oslobođena svih optužbi na sudu: ‘Nalazimo se u teškoj materijalnoj situaciji‘

Nekadašnja televizijska voditeljica i manekenka Vanja Halilović u studenome prošle godine optužena je da kršila epidemiološke mjere u restoranu Barbieri‘s u Zagrebu koji je u vlasništvu njezinog zaručnika Frane Barbierija. Oslobođena je svih optužbi.

Nekadašnja televizijska voditeljica i manekenka Vanja Halilović u studenome prošle godine optužena je da kršila epidemiološke mjere u restoranu Barbieri‘s u Zagrebu koji je u vlasništvu njezinog zaručnika Frane Barbierija. Oslobođena je svih optužbi.

Za kršenje epidemioloških mjera kazne se kreću od 20 do 70.000 kuna za pravnu osobu, a Vanja Halilović (37) bi kao direktorica i odgovorna osoba morala platiti kaznu od 10.000 kuna. No, nakon što je iznijela obranu na Sudu, oslobođena je svih optužbi

„Moli se sud da vodi računa o tome da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji budući da nam je do daljnjeg zabranjen rad te smo ostavljeni bez prihoda, a s ogromnim troškovima režija, zakupa i troškova za plaće zaposlenih 14 djelatnika. Moja mjesečna plaća je oko 5.000 kuna pa bih plaćanjem kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije”, izjavila je Vanja pred sudom, a pišu 24sata.

image
Poduzetnik Frane Barbieri i Vanja Halilović
FOTOGRAFIJE: DAMJAN TADIC/CROPIX

U trenutku nadzora restoran, čiji je vlasnik Vanjin zaručnik Frane Barbieri (50), između gostiju nije bila osigurana fizička distanca od 1,5 metra niti se poštivala odredba o okupljanju najviše 50 ljudi u zatvorenom prostoru, navedeno je u prijavi inspektora civilne zaštite Bivša manekenka je na ročištu u svoju obranu rekla kako su se držali propisanih mjera, iako je na restoranu bilo napisano da je dopušten ulazak 60 osoba. Problem je, istaknula je, bio u tome što nisu mogli silom izbaciti nasilne i nekulturne goste. Isti gosti nisu htjeli poslušati Covid redaricu Mateu, koja je konobarica u Barbieri's restoranu.

Bivša voditeljica Vanja Halilović je na novom početku: 'Izuzetno sam sretna'

- Budući da tužitelj u optužnom prijedlogu nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor koji je provodio nadzor u svom iskazu nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a saslušana svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti u dokaznom postupku s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju okrivljenika za prekršaj koji im je stavljen na teret - piše u presudi.

Zaljubljeni Vanja Halilović i Frane Barbieri – osmjesi uz more sve govore

Linker
26. travanj 2024 00:41