Sretno!

Vatreni spremni za nove pobjede: U grad koji im je donio sreću, putuju u službenim trenirkama, izdvojio se tek jedan Dinamovac

Hrvatska nogometna reprezentacija u rujnu ima puno posla, čekaju ih tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. - prvo Moskva, potom Bratislava, a onda igraju u Splitu! Motivacija su im svakako i mališani, budući da je naša reprezentacija ove godine doživjela pravi ‘baby boom‘.

Naše proslavljene nogometaše, s nekim novim imenima u sastavu, čeka izazovna jesen. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u Zračnu luku Franjo Tuđman, u ponedjeljak 30. kolovoza, pristigao je sa svojom ekipom koja se sprema za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. U rano jutro na aerodromu u Velikoj Gorici, uz izbornika, došli su i nogometaši Marcelo Brozović, Dejan Lovren, Mislav Oršić te Domagoj Vida. S maskama na licu, osim "buntovnika" Brozovića, jedva da su im se vidjela lica, no naši sportski asevi pozirali su u trenirkama hrvatske nogometne reprezentacije.

image
Domagoj Vida
DAVOR PONGRACIC/CROPIX
image
Marcelo Brozović
DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Izdvojio se tek Dinamovac Mislav Oršić koji je jedini odjenuo traperice, a za utakmice s reprezentacijom, ima još jednog malenog navijača. Supruga Suzana u veljači ove godine rodila je njihovog drugog sina, a vjerujemo kako je upravo on bio motivacija Oršiću za Europsko prvenstvo u lipnju ove godine. Gol koji je zabio u utakmici sa Španjolskom, nakon što je na teren ušao umjesto Ante Rebića, pamtit će se još dugo unatoč tome što se Hrvatska nije plasirala dalje. No, Dalić, kao i uvijek, ima riječi ohrabrenja za svoje igrače nakon kratke ljetne stanke.

image
Mislav Oršić
DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Napunjenih baterija u nove pobjede

Čitajte i: 'Kad imamo jedno durgo, imamo sve': Junak jučerašnje utakmice sa samozatajnom suprugom ljubuje još od srenjoškolskih dana

"Vjerujem da smo svi dobro napunili baterije nakon Eura te nam je želja da s jednom novom energijom i snažnom ambicijom kvalitetno odradimo jesenski dio kvalifikacija", rekao je Dalić sredinom kolovoza kad je objavio svoj sastav za rujanski dio programa.

image
Dejan Lovren
DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Igrači se vraćaju u Moskvu, u grad gdje su prije nešto više od tri godine osvojili srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, no ovoga puta bez, primjerice, Vedrana Ćorluke i Ivana Rakitića, koji su se oprostili od igračke karijere za reprezentaciju. Zbog ozljede, u utakmicama s Rusijom i Slovačkom neće zaigrati niti kapetan Luka Modrić, koji je ovo ljeto sa suprugom Vanjom i njihovo dvoje djece bio prava atrakcija u zadarskom naselju Kožino, a postao je i kum s dugogodišnjim prijateljem i suigračem Mateom Kovačićem.

image
U Moskvi igraju s Rusijom.
DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Čitajte i: 'Luka, ovaj osmijeh mog djeteta ti nikad nećemo zaboraviti': Pogledajte kako Modrić bodri Šimuna, dječaka lavljeg srca

U najavljenom sastavu su i dva igrača koji su ovih dana postali očevi. Napadač Andrej Kramarić s djevojkom Miom Ćurković je dobio sina Viktora, a Adriana Ćaleta-Car sve je oduševila s viješću da je i u njihov obiteljski dom u Marseilleu stigla beba, dječak Mauro. "Pojačani" sastav naših Vatrenih, sigurno je dodatan vjetar u leđa za brojne uspjehe koji su tek pred njima.

Linker
18. travanj 2024 01:46