tvrtka tesla cvjeta

Velika četvorka: Elon Musk ‘istisnuo‘ Gatesa i Zuckerberga te postao drugi najbogatiji čovjek na svijetu

Na početku godine bio je na 35. mjestu ljestvice najbogatijih, a sad ga je nagli skok doveo do nevjerojatnog drugog mjesta. Elon Musk nova je zvjezda liste najbogatijih muškaraca svijeta, izvještava Bloomberg Billionaires.

Elon Musk, 49-godišnji osnivač tvrtke Tesla, u 2020. godini doživio je rijedak poslovan uspjeh.

image
Tvrtka Elona Muska doživjela je nevjerojatan skok
STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

Neviđen skok u manje od 12 mjeseci

Zahvaljujući postastu cijena, ali i potražnje njegovih automobila, Elon Musk je u manje od godinu dana skočio s 35. mjesta na listi najbogatijih na drugo, zbog čega je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg "pao" na četvrto, a osivač Microsofta Bill Gates na treće mjesto.

image
Osnivač Facebooka, Mark Zuckenberg nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice
IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

Vrijednost milijardera Elona Muska porasla je sa 7.2 milijarde na 127 milijardi dolara, što je najveći skok ikad prema izvještajima Bloomberg Billionaires Indexa, koji rangira 500 najbogatijih ljudi svijeta te analizira njihovo bogatstvo.

Jedna trećina njegova bogatstva pripisuje se dionicama Tesle čija vrijednost vrtoglavo raste.

Lista pokazuje i tko je velika srca i široke ruke

Ovo je drugi put da je netko "istisnuo" Billa Gatesa s Bloombergove ljestvice. To je jednom već učinio i osnivač Amazona, Jeff Bezos, koji se nalazi na prvom mjestu liste milijardera.

image
Bill Gates trenutno se nalazi na trećem mjestu najbogatijih na svijetu, bio bi i imućniji da 27 milijardi nije podijelio u humanitarne svrhe
ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

Stručnjaci tvrde da je Bill Gates mogao biti puno bogatiji da nije toliko davao u humanitarne svrhe. Velikodušni je bogataš, naime, od 2006. godine, humanitarnim udrugama darovao 27 milijarde dolara.

image
Jeff Bezos, CEO Amazona, uživa mjesto najbogatijeg muškarca na svijetu
ALFONSO JIMENEZ/SHUTTERSTOCK
Linker
16. travanj 2024 09:11