fotografija puna sjete

Velika ljubavna priča: Josipa Lisac podsjetila na svoju neraskidivu vezu s Karlom Metikošem

Legendarna hrvatska pjevačica Josipa Lisac na svom je Instagram profilu objavila fotografiju iza koje se kriju velike emocije.

Objavom fotografije iz mlađih dana, na kojoj su ona i njezin pokojni partner Karlo Metikoš u danima najveće sreće, zagrljeni, mladi i bezbrižni, prisjetila je mnoge na jednu od najljepših ljubavnih priča ovih prostora.

Mlada Josipa, koja je iza sebe već tada imala godine pjevačkog iskustva, i Karlo Metikoš upoznali su se u Petrinji 1971. godine, i to je bila ljubav na prvi pogled.

Karlo, koji joj je bio nepresušna inspiracija i podrška, Josipi je pomogao da izgradi zavidnu pjevačku karijeru te se svojim nevjerojatnim glasom na sceni izdvoji kao unikatna umjetnica.

Uz Ivicu Krajača, Karlo je bio autor svih pjesama na Josipinom prvom albumu "Dnevnik jedne ljubavi", koji je publika s oduševljenjem prihvatila, a to je bio samo početak dugogodišnje suradnje, iza koje se krio skladan, zaljubljen par čija je veza bila puna poštovanja i razumijevanja.

Predivna ljubavna priča nije stala ni nakon dvadeset godina, kad je 1991. godine Karlo tragično preminuo. Zauvijek je ostao jedini muškarac u životu i srcu neponovljive glazbene dive, koja njemu u spomen svake godine održava koncert na kojem se pjevaju najljepše ljubavne pjesme.

"Kao kucaj srca mog, ma kakav bio, on je moj, sa bezbroj svojih sitnih mana, kad svoju sreću nadeš, onda znaj, pletu se svi u život tvoj, ma što da rekli sad, on će ostat moj" - iz pjesme "Sreća", Josipe Lisac

Linker
18. travanj 2024 13:22