Getty Images
PRVI PUT U POVIJESTI FRANŠIZE

Veliko iznenađenje za sve obožavatelje Jamesa Bonda: Lashana Lynch novi je agent 007

Dok Daniel Craig snima svoju posljednju ulogu kao James Bond, popularna franšiza spremna je za preokret jer će slavnog Bonda zamijeniti crna žena - glumica Lashana Lynch.

Britanski glumac Daniel Craig trenutačno reprizira ulogu Jamesa Bonda za novi nastavak o najpoznatijem tajnom agentu, ali pravu pomutnju vezanu uz franšizu nisu napravili problemi koji prate filmsku ekipu na setu, već vijesti da će novi agent 007 biti - agentica. Daily Mail javlja kako će broj tajnog agenta, nakon što James Bond napusti MI6, naslijediti agentica koju će utjeloviti Lashana Lynch (31).

--> Ukleti film: Nastavak o najpoznatijem tajnom agentu pogađa katastrofa za katastrofom

MONTEGO BAY, JAMAICA - APRIL 25:  Cast member Lashana Lynch attends the
Getty Images for Metro Goldwyn M

Iako je u fokusu zanimanja gledatelja cijelo vrijeme bilo pitanje tko će zamijeniti Daniela Craiga jednom kad napusti franšizu, pravo iznenađenje za sve je uvođenje njegove zamjene na male ekrane: odnosno Lashana neće biti novi James Bond u filmu "Bond 25", već je ona nova agentica koja će naslijediti njegov broj 007 nakon što on ode u mirovinu.

Britanska glumica svoj je filmski debi imala u filmu "Fast Girls" 2011. godine, ali uloga po kojoj su je mnogi zapazili dogodila joj se ove godine kada je utjelovila pilotkinju Mariju Rambeau u filmu "Captain Marvel". Odluka da je novi agent 007 crna žena odlično je prihvaćena na društvenim mrežama.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 27: Lashana Lynch attends the
Getty Images
Na premijeri filma "Captain Marvel"

Za tu odluku navodno je zaslužna scenaristica Phoebe Waller-Bridge koju je Daniel Craig doveo da malo oživi scenarij za novi film pa je ona uvela lik Naomi, koji će utjeloviti Lashana Lynch, a koji mijenja Bonda dok on uživa u svojoj mirovini na Jamajci. Waller-Bridge je tek druga žena koja je radila na priči o Jamesu Bondu u punih 57 godina koliko franšiza postoji.

MONTEGO BAY, JAMAICA - APRIL 25: (L-R) Producer Michael G Wilson with cast members Léa Seydoux, Cary Joji Fukunaga, Ana de Armas, Daniel Craig, Naomie Harris, Lashana Lynch and producer Barbara Broccoli attend the
Getty Images for Metro Goldwyn M
S ekipom filma: redatelj Cori Joji Fukunaga, producenti Michael G Wilson i Barbara Broccoli te glumačka postava Léa Seydoux, Ana de Armas, Daniel Craig, Naomie Harris, Lashana Lynch

Linker
19. travanj 2024 11:26