Profimedia, Alamy
iskrivljena slika o sebi

Viktorijina anđelica o teškom poremećaju: 'Žao mi je ove prestrašene djevojke'

Model, 26-godišnja Bridget Malcolm ispričala se svojim pratiteljima na Instagramu, kojih je nanizala već 314.000, jer je javno zastupala način prehrane i svakodnevno vježbanje za koje je tek kasnije uvidjela da nisu bili ispravni. 

U potresnom postu slavna je ljepotica Bridget Malcolm, inače i Viktorijina anđelica, ispričala svoju borbu s dismorfijom odnosno poremećajem kod kojeg je osoba opsjednuta umišljenom manom tjelesnog izgleda.

'Želim vas upozoriti i ispričati vam se za neke moje izjave u proteklih nekoliko godina. Doista sam mislila da radim dobro za svoje psihofizičko zdravlje. Sada sam uvidjela da sam imala poremećaj i borila se s dismorfijom, i brinem da nisam bila dobar uzor nikome. Tvrdila sam da puno jedem, a jela sam puno manje. Zapravo, jela sam niskokaloričnu hranu i mislila da vodim zdravu i balansiranu dijetu. Bila sam i iznimno aktivna, ponekad sam trenirala po dva, tri sata dnevno i mislila da će me to učiniti fit. A kad bi mi netko ponudio voćku, postala sam anksiozna i sva u strahu što će biti ako (neplanski) to pojedem, gotovo bi mi pozlilo od brige', otkrila je u svom blogu.

'Na tako rigoroznoj dijeti sam bila zato što sam, kad god bih se pogledala u ogledalo, vidjela nekoga tko mora skinuti kilograme. Zato sam i toliko vježbala. Sjećam se da je jednom kraj mene stajala moja najbolja prijateljica, u vrijeme kad sam bila najmršavija, i ostala u šoku jer sam općenito bila svjesna da sam mršava, ali kad bih se gledala u ogledalo, vidjela sam se pretilom osobom koja mora smršaviti', otkrila je Malcolm.

Potom je objavila i niz fotografija na Instagramu, uz riječi: 'Danas vam želim pokazati ove fotografije. Sjećam se da ih gledala i osjećala se prestravljeno jer sam osjećala da moram još smršaviti. Danas kad pogledam unatrag žao mi je te prestrašene djevojke. Ono što danas vidim je da sam jedino trebala dobiti, a ne izgubiti kile.'

Linker
19. travanj 2024 01:16