G.Šebelić
prkosno sve ponovila

Vlatka Pokos kao Dorian Gray: Prošlo je 18 godina otkako je zbog ovog proreza na haljini dobila otkaz na HRT-u

Neželjenom odlasku s HTV-a 2000. godine 'kumovao' je atraktivni prorez na skupoj i profinjenoj haljini Vlatke Pokos koji joj je život usmjerio silaznom putanjom. 18 godina kasnije prkosno ga je, ali ovoga puta bez osuda, ponovila za modnu kampanju Monike Sablić

Čak ni umirovljenoj televizijskoj legendi, nekadašnjoj glavnoj urednici Zabavnog programa HTV-a koju su nazivali Čelična lady nije bilo jasno da se Vlatki Pokos te 2000. godine HTV zahvalio na suradnji nedugo nakon što je voditeljica u prijenosu uživo nosila oskudnu haljinu, a profesionalizam i kompetencija kojom su je hvalili njezini kolege i urednici postali su sasvim nevažni.

Naime, tri mjeseca nakon što je pjevačica Jennifer Lopez na dodjeli glazbenih nagrada Grammy odjenula zelenu Versace haljinu s prorezom do pupka, sličan model na HTV-u nosila je Vlatka Pokos. Njezina crna haljina brenda Strenesse stajala ju je daljnjih angažmana jer je tadašnji urednik Zabavnog programa Velimir Đuretić njezin outfit smatrao neprimjerenim. Vlatka je tada rekla kako haljina sigurno nije vulgarna jer je profinjena i skupa te da je eventualno bila ‘preslobodna’.

Pula,270500
Vlatka Pokos

Foto:G.Sebelic
G.Šebelić

Afera dekolte, a potom i razne privatne drame koje je dijelila s medijima u suzama nisu joj donijele ništa dobroga zbog čega se danas kao njezini najveći voditeljski angažmani najviše pamte oni iz devedesetih poput vođenja emisije ‘Sedma noć’, ‘Zlatni gong’ i raznih festivala. U to vrijeme i njezina je glazbena karijera već bila na zalasku, a Vlatka je bez angažmana revoltirano izjavljivala kako ‘danas za svaku nepismenu budalu ima mjesta na televiziji, ali ne i za nju’. Više puta se sablaznila kako izgledaju Instagram i Facebook profili domaćih zvijezda koji su ‘prepuni golotinje, degutantni i odvratni’.

2010. na predstavljanju autobiografskog prvijenaca ‘Život u raju’ plakala je na spomen bivše pokćerke Lane, a u knjizi zahvaljuje nekadašnjem suprugu Josipu Radeljaku - što joj je svojim grubim odbacivanjem otkrio koliko je njezin život prije lažan. Uslijedile su tužbe i povlačenje po sudovima. No ne toliko bolne kao osam godina kasnije kada je doznala da ju je sin bivšeg supruga, Leo Radeljak, tužio da je tijekom braka s njegovim ocem potrošila 306.000 kuna s kartice njegova tekućeg računa koje mu za sada prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda, mora vratiti. Plus 59 tisuća kuna sudskih troškova.

Svoj novi život pokušala je započeti u Kanadi i odmaknuti se od svega, pa i medija jer, kako je istaknula, ona više nije javna osoba. No medijska pozornost itekako joj godi - dijelila je javno sve svoje privatne putešestvije, kao i manje angažmane koji je s vremena na vrijeme vraćaju u Hrvatsku. Ljetos je snimila prvu modnu kampanju – u 49.godini za najnoviju cruise kolekciju Monike Sablić u kojoj je ponovno zablistala u profinjenim i skupim komadima, nimalo vulgarnim, eventualno ‘preslobodnim’ prorezom na bijelom kombinezonu.

Srećko Rundić

Svjesna svojih godina, ali i izgleda na kojem nema tragova privatnih ožiljka, Vlatka Pokos samouvjereno i prkosno ponovila je sada već punoljetni dekolte koji joj je život usmjerio silaznom putanjom – i ovoga puta nikoga nije zgrozila.

Linker
15. travanj 2024 07:44