PODRŠKA KOLEGICI

Vlatka Pokos stala u obranu Nine Kraljić: ‘Od umjetnika se zahtijeva da radi besplatno, i sama sam se suočavala s tim‘

Iako živi u Kanadi, bivša glazbenica i voditeljica Vlatka Pokos ne libi se prokomentirati brojne skandale iz rodne zemlje. Najnoviji je onaj Nine Kraljić, koja je nastup na festivalu otkazala u posljednji trenutak i time stavila organizatore u nezavidnu poziciju.

Pomutnja oko besplatnog nastupanja glazbenice Nine Kraljić na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini se nastavlja. Javno ju je podržala Vlatka Pokos, bivša glazbenica i voditeljica, koja živi i radi u Kanadi. Iako više ne gradi glazbenu karijeru, već se usmjerila prema obrazovanju u marketingu, završivši ugledno kanadsko sveučilište za oglašavanje i marketinške komunikacije Sheridan, Vlatka je u Ninoj situaciji prepoznala i sebe.

"Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu! I sama sam se konstantno suočavala s tim. Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za organizaciju istih, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje. Snimku, čija cijena moze biti i do 3000 eura, plaća umjetnik, a eksploatira organizator festivala", napisala je Vlatka, koja inače reagira na ono što smatra nepravdom u hrvatskom društvu iako se ne planira vratiti u rodnu zemlju.

"Očekuje se i vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura; sve to snosi umjetnik - koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent! Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj", zaključila je Vlatka.

Čitajte i: Nina Kraljić odustala od nastupa na velikom festivalu u posljednji tren: 'Imam vrlo tešku privatnu situaciju'

Saga s Krapinskim festivalom

Nina je u posljednji trenutak otkazala nastup u Krapini, a to je bio dogovor s njezinim novim menadžemtom te zbog činjenice da ima tešku privatnu situaciju zbog koje su joj potrebni honorari. Njihova prepiska dospjela je u javnost, a organizatori festivala napisali su Nini kako otkazivanje u posljednji trenutak smatraju neprofesionalnim.

image
Nina Kraljić
DARKO TOMAS/CROPIX

Nakon toga se glazbenica oglasila na svojem Facebooku profilu i nije štedjela riječi.

"Integritet je reći dosta iskorištavanju pa makar u posljednji trenutak i nastupanju besplatno ako nastup nije humanitarne prirode. Obožavam kad se organizatori takvih manifestacija vade na 'samopromociju'. Ma ljudi moji, nisam ovdje da me kamera hvata dok pjevam, od glazbe živim", napisala je između ostalog Nina.

Čitajte i: Nina Kraljić o novom skandalu: 'Da, otkazivanje je bilo u posljednji trenutak i neka je bilo i neka se o tome piše'

Linker
20. travanj 2024 14:11