Boris Kovačev
bol zbog gubitka

Vlatko Stefanovski: Dvije obiteljske tragedije u jednoj godini

Uoči koncerta u zagrebačkoj Tvornici makedonski gitarist za novi broj magazina Gloria otkriva što mu daje snagu nakon dva golema gubitka u obitelji

Legendarni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski (61) u proteklih se godinu dana suočio s dvije, njemu neobjašnjive private tragedije - gubitkom supruge Gordane i brata Gorana Stefanovskog, a utjehu je kao i mnogo puta dosad pronašao u glazbi. Otkrio je to za novi broj Glorije uoči koncerta u zagrebačkoj Tvornici 21. prosinca.

Supruga Gordana, koja mu je bila životna partnerica i najveća podrška proteklih trideset godina, preminula je lani od posljedica teške bolesti. Unatoč tom udarcu sudbine, morao je ostati čvrst zbog djece - kćeri Ane (30), koja na Sveučilištu Padovi završava doktorski studij talijanskog jezika i književnosti, i sina Jana (18), skopskog maturanta.

Nije se još stigao oporaviti od tog gubitka kad je pretrpio novi. Za iznenadnu smrt četiri godine starijeg brata doznao je tijekom svoje prve australske turneje: dramatičar i dramaturg Goran Stefanovski, koji je živio u engleskom Canterburyju, gdje je predavao na tamošnjem Sveučilištu Christ Church, preminuo je 27.studenog. Kremiran je u Engleskoj, a njegov je pepeo prema posljednjoj želji prosut u Ohridsko jezero. Vlatko Stefanovski otad nije objavio niti jednu fotografiju I status na društvenim mrežama, nego se povukao u sebe, jer svoju bol ne želi dijeliti s drugima.

Linker
08. travanj 2024 04:02