Getty Images
rasprava na društvenim mrežama

Vratila se teorija zavjere stara 14 godina: Zašto svi misle da je Avril Lavigne mrtva?

Bila je tinejdžerska zvijezda koja nam je donijela hitove kao što su "Complicated" i "Sk8r Boi", ali jednakom brzinom kojom je zavladala radijskim eterima, Avril Lavigne je i nestala iz javnog života - a njezini obožavatelji imaju svoju teoriju o tome što se zapravo dogodilo.

Nakon par uspješnih singlova bivša zvijezda uskoro je postala skoro pa anonimna osoba, što je njezinim obožavateljima probudilo maštu. Već nekoliko godina kruži teorija da je Avril Lavigne zapravo mrtva, a njezinu "ulogu" je preuzela Melissa Vandella.

Sve je krenulo s brazilskim blogom Avril Esté Morta (u prijevodu: Avril je mrtva) koji je brzo postao popularan, a u kojem autori tvrde da je kanadska pjevačica počinila samoubojstvo 2003. godine nakon djedove smrti te da su njezini agenti odlučili da će se sve zataškati angažiranjem njezine dvojnice - Melisse Vandelle. Ta teorija je na neko vrijeme bila zaboravljena, ali je 2015. godine ponovno vraćena u fokus zahvaljujući novinaru BuzzFeeda Ryanu Brodericku. On je pisao o tome kako je taj blog pokrenut s namjerom da se pokaže koliko je lako pokrenuti teoriju zavjere te time ponovno, potpuno nenamjerno, pokrenuo tračeve. Oni su potrajali samo nekoliko dana, ali sve se čini da se radi o priči koja će se svako toliko vraćati. Naime, na 15. godišnjicu objave njezinog singla "Complicated" teorija je ponovno aktualizirana raspravom na društvenim mrežama. Oni koji vjeruju u cijelu priču odlučili su sve potkrijepiti dokazima na Twitteru kao što su razlike u njezinom izgledu kroz godine, promjena modnog stila, ali i rukopisa.

Oni koji vjeruju u istinitost cijele priče često zasipaju njezine objave komentarima u kojima se obraćaju Melissi, a počeli su koristiti i hashtag #NotMyAvril te smatraju da se radi o slučaju kojim bi se trebao baviti FBI. Čak i oni kojima teorije zavjere nisu nimalo privlačne priznaju da su duboko uvučeni u trač, dok obožavatelji glazbenice uporno pokušavaju - još jednom - gurnuti sve u zaborav.

-->

Linker
19. travanj 2024 15:40