Sud je promijenio odluku?

‘Vratilo se dite materi‘: Severina uzbuđeno dala do znanja da je sin moguće opet s njom, no što kažu odvjetnici?

Iako se nedavno službeno rastala od Igora Kojića, Severina ipak ima razloga za sreću. Svojom je izjavom na koncertu u Crnoj Gori u nedjelju dala naslutiti da će moguće sada moći više vremena provoditi sa sinom jer se Aleksandar vratio njenoj kući.

"Vratilo se dite materi Vi prvi znate, ovo još nije objavljeno! Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma! Hvala vam na podršci svima. Pjevamo s veseljem", uskliknula je Severina na koncertu u Crnoj Gori, a svi njezini obožavatelji su odmah pomislili isto - da je dobila dugu i mučnu bitku koju vodi već godinama, onu za skrbništvo sina Aleksandra.

Nakon što je krajem 2019. odlukom suda skrbništvo nad Aleksandrom dobio njegov otac Milan Popović, čini se da Severina sada ima razloga za sreću te da je u nešto povoljnijem položaju nego prije. Kako je Jutarnji neslužbeno doznao, splitski Županijski sud, kojem je delegiran predmet u žalbenom postupku presudio je da će njihov zajednički sin pola mjeseca živjeti s majkom, a pola s ocem, te će imati prebivalište na majčinoj adresi u Zagrebu.

Čitajte i: Severina sina morala predati ocu, a određeni su dani i sati kad ga smije viđati

Prvotnom odlukom od 28. studenoga 2019. sud je u cijelosti skrb nad dječakom povjerio ocu, a Severina je sina mogla viđati u određene dane i sate, kao i Popoviću plaćati mjesečni iznos naknade.

Razlog najnovije odluke suda, piše Jutarnji, nije bilo moguće doznati, ni od Severininih, a niti od odvjetnika Milana Popovića.

"Razumijem vaš interes, ali ja vam o tome neću reći niti jednu jedinu riječ", rekla je telefonski odvjetnica Eleonora Katić, koja zastupa Popovića.

Janja Marijan Žabek, glasnogovornica zagrebačkog građanskog Županijskog suda, na upit je odgovorila vrlo slično: "Riječ je o postupku u kojem se odlučuje o djetetu i u interesu zaštite djeteta ne možemo, kao i što nismo ni prije odgovarali na konkretne upite o ishodu postupka".

Čitajte i: Severina u detalje objasnila pozadinu skandala: 'Zapitajte se kako bi vi reagirali da se to dogodi vašem djetetu'

Posljednje ročište prije donošenja odluke održano je na splitskom Općinskom sudu 5. srpnja ove godine. Tada su na njega odvojeno stigli Severina i Milan Popović, no nisu bili zainteresirani za davanje izjava.

"Odluka je završena, nikakvi dokazi se više neće provoditi. Zaključili su ročište i raspravu i odluka će uslijediti u jednom vremenskom periodu", izjavio je tada Severinin odvjetnik Mate Matić.

Inače, Severina se nedavno službeno razvela od Igora Kojića nakon što se mjesecima šuškalo da im u braku ne cvjetaju ruže. Bivši supružnici brak su okončali sporazumnim razvodom na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u "Palači pravde", samo pet dana nakon što su podnijeli zahtjev.

"Odluku o razvodu smo donijeli zajednički i sporazumno te ju nećemo dodatno komentirati kao što nismo komentirali našu razdvojenost. Moja posvećenost sinu i borba za skrbništvo u mom su punom fokusu proteklih 20 mjeseci. Igor je bio divan partner, podrška i oslonac u teškom razdoblju mog života i želim mu svu sreću svijeta. Znam da sam javna osoba, ali nisam javna vreća za mlaćenje. Svaki rastanak je težak i molim medije da se suzdrže od pisanja gluposti i neprovjerenih tračeva. Meni moj život ne možete pokvariti, a svoj još imate šansu popraviti", napisala je Severina u ekskluzivnoj izjavi za Jutarnji list.

Linker
25. travanj 2024 02:10