Festival svjetskog kazališta

Zaljubljenice u kazalište! Sandra Benčić i Nina Obuljen Koržinek na predstavi talijanskog teatra

Otvaranje Festivala svjetskog kazališta privuklo je političarke iz vladajuće strukture i oporbe, odnosno saborsku zastupnicu iz redova Možemo! i ministricu kulture i medija.

Saborsku zastupnicu Sandru Benčić navikli smo gledati u političkim stožerima, Saboru, mirnim prosvjedima i konferencijama za medije, no članica stranke Možemo! pronašla je vremena i za umjetnost. Uživala je na otvorenju Festivalu svjetskog kazališta ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U publici je gledala predstavu Moby Dick Teatra Dei Venti, gostujućeg kazališta iz Modene iz Italije.

image
Sandra Benčić
RANKO SUVAR/CROPIX

Iako u Sabor voli doći u opuštenim izdanjima, primjerice, krajem lipnja odjenula je lanenu haljinu, a na noge je obula, ni više ni manje nego starke, za kulturno uzdizanje saborska zastupnica odjenula je crnu haljinu te uživala u prohladnoj ljetnoj večeri.

Na otvaranju festivala bila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, lice koje smo i očekivali na takvom događanju. Za tu je prigodu odjenula sivu tuniku i bijele hlače, a dugačka ogrlica unijela je glamur u njezin outfit. Nije odskakala od njezinog već svima poznatog stila u kojem dominiraju zagasite boje na odjeći i unikatni nakit, a šminke gotovo da i nije imala na licu.

image
Nina Obuljen Koržinek
RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Nova saborska ležernost: Sandra Benčić na posao došla u starkama, Urša Raukar u udobnim natikačama

Iako je prošle godine zbog pandemije koronavirusa i nemogućnosti stranih kazališta da doputuju u Hrvatsku festival bio održan tek dijelom, ove godine iz HNK nadaju se kako će uspjeti izvesti svoj bogat jesenski program.

image
Teatar Dei Venti iz Modene.
RANKO SUVAR/CROPIX

"Ugostiti ćemo i rusku kazališnu senzaciju, Tri sestre teatra iz Novosibirska redatelja Timofeja Kuljabina, koja se izvodi na znakovnom jeziku. Koncem listopada najavljujemo veliko gostovanje Teatra Vidy iz Švicarske i kultnog berlinskog redatelja Franka Castrofa s predstavom Bajazet Jeana Racina. Riječ je o smjeloj adaptaciji klasicističkog monumentalnog djela o intrigama i ubojstvima na osmanlijskom prijestolju, svojevrsnoj preteči Game of Thrones, kojoj Castorf dodaje dijelove iz Artaudovog teatra okrutnosti", ispričao je Ivica Buljan, ravnatelj drame u HNK na konferenciji za medije uoči početka festivala.

Čitajte i: Modna inspiracija za povratak na posao: Naše političarke najviše vole ovaj komad, idealan za jesenke poslovne prilike

Linker
13. travanj 2024 15:21