Žanamari Perčić
 Žanamari Perčić / Instagram
Konstantno na meti

Žanamari o kritikama na račun izgleda: 'Nikada nisam bila toliko ponižavana kao sad kad sam majka'

Majke su često na meti kritika, a iznimka nije ni poznata domaća pjevačica koja nam je otkrila koji od tih komentara su joj potpuno neshvatljivi.

Majke su često na meti kritika, a iznimka nije ni poznata domaća pjevačica koja nam je otkrila koji od tih komentara su joj potpuno neshvatljivi.

Pjevačica Žanamari Perčić (38) poznata je po svojim vokalnim sposobnostima, ali i atraktivnom izgledu. Uz sve to - Žanamari (38) je i majka djevojčice, a upravo zbog majčinstva često je prozivana na društvenim mrežama. Revoltirana time što se majkama nameću razni standardi, pa i oni kako bi se trebale odijevati, nedavno je Žanamari bocnula dežurne moraliste kada je na Instagramu objavila fotografiju u haljinici - sve uz pitanje: "Smije li majka ovako izaći na večeru?".

Zanimalo nas je što je pjevačicu motiviralo na ovakav istup pa je za portal Gloria.hr komentirala što je najviše žulja u odnosu društva prema majkama.

"Konstantna diskriminacija majki u svakom pogledu. Umjesto da ih se poštuje i diže na pijedestal, naše društvo insinuira konstantno da se trebamo doslovno sramiti samih sebe. Dan prije tog posta objavila sam nekakvu fotografiju iz šetnje u širokoj vrećastoj haljini, kaputu i tenisicama, ali čak i takav styling su neki pojedinci komentirali s "majko, obuci se", priča pjevačica.

Ne smeta je mišljenje ljudi o njezinim modnim kombinacijama, dodaje, već činjenica da su najčešće vezanih uz komentare 'dress codea' jedne majke. "Ne brinu me generalne kritike na odijevanje, nego samo ove vezane uz 'dress code' jedne majke. Naravno da trebam biti uzor svome djetetu, ali ne kužim razliku između mene nekad i sada. Uvijek sam bila savjesna i dozirana pa sam takva i danas. Ali, danas se kritizira svaki moj pokret, mjeri mi se koliko mi je centimetara duga suknja i slično".

Ako će se slušati okolina, dodaje Žanamari, onda bi najbolje bilo da se majke sakriju kako ne bi naškodile muškim očima. "Sudeći po komentarima, majke se trebaju sakriti negdje duboko pod zemlju da ne naškode nekim muškim očima, jer majke tretiraju kao iskorištene čahure koje se trebaju skrivati od društva. Možda moj komentar na situaciju zvuči pretjeranim, ali vjerujte mi - nije. Nikada moja ženstvenost nije bila u toj mjeri ponižavana i kritizirana kao otkako sam postala majka", kaže pjevačica.

Sramotnim istupima i prozivanjima majki svjedočimo svakodnevno, a Perčić ocjenjuje kako to najčešće rade nesretni ljudi. "Navikla sam na to i ne dira me 90 posto toga, ali pratim mnoge žene u fitnessu na Instagramu koje su u međuvremenu postale majke i također vidim da se bore s istim kritikama. Tužno je što je šovinizam toliko prisutan još uvijek i u cijelom svijetu".

Budući da joj je posao javan te je samim time i ona izložena javnosti, Žanamari se na kritike navikla. No, i dalje joj nije jasno koliko se neke njezine izjave mogu izvaditi iz konteksta. "Evo, ovih dana sam bolesna i na antibioticima te sam to spomenula na Facebooku. Portali su me doslovno rastavili na proste faktore i prikazali kao zaista glupu i površnu osobu. Znači, ako se rečenica: 'Pijem antibiotike' može izvući iz konteksta i izazvati ruganje i hejt, onda me ovo za odijevanje uopće ne čudi", zaključila je glazbenica i influencerica u našem razgovoru.

Linker
26. travanj 2024 14:01