Promo/RTL
MUKE PO KUHANJU

Žanamari: Poskrivečki jedem da me suprug ne vidi

Nakon što su nam ove godine predstavili svoju prvu vokalnu suradnju - ljetni hit 'Pina Colada', bračni par Perčić možemo gledati kako se snalaze u kuhinji i to kada su u pitanju slastice.

Žanamari i Mario Perčić, poznat i pod umjetničkim imenom Joshua Macks, ove su godine predstavili svoje dvije vokalne suradnje - pjesme "Pina Colada" i "Licemjeri" - a sada zajedničkim snagama "miksaju" slastice u blagdanskom izdanju showa "Tri, dva, jedan - peci". Kako to izgleda u njihova četiri zida, što će pripremati za blagdane i je li njihova kći jedinica Gabriela izbirljiva po pitanju hrane u ispričala je popularna pjevačica.

Promo/321 - peci

U showu "Tri, dva, jedan – peci" sa suprugom pečete kolače. Jeste li i inače veći ljubitelji slatkog nego slanog?

- Definitivno! Ne mogu se "skinuti" sa slatkog ni pod razno. U trudnoći mi je bilo najgore jer sam jela čokoladu od jutra do mraka svaki dan.

Tko je kod vas glavni u kuhinji?

- Ravnopravni smo jer većinom jedemo različito s obzirom na to da Mario baš pazi na prehranu, a ja u zadnje vrijeme jedem sve što stignem. Maki sebi radi hranu pa ako mi nešto fino zamiriše tražim ga da "ubaci malo više i za mene...". I obrnuto, kad mu dosadi njegova piletina i povrće onda podijeli sa mnom moj ručak. Nije nam još nikad pošlo za rukom da zajedno jedemo isti obrok jer je Gabriela hiperaktivna. Kad ja ručam Maki je s njom, a ostatak vremena sam ja oko Gabi koja je ekstremno izbirljiva pa i za nju posebno kuham.

S obzirom na to da ste oboje fit, pazite li na prehranu i kako? Što je vašoj Gabrieli najdraže?

Imam sreću da nemam genetsku predispoziciju za debljanje. Obitelj s očeve strane mi je sva mišičava i mršava, mada neki nikad teretanu nisu vidjeli. Ja jedem laganu hranu samo kako bih sačuvala želudac, dok Mario baš mora jako paziti. Često mi zavidi na tome pa se zato skrivam i jedem dok je on u studiju, tako da ne pati kad me vidi s burekom i kolačem za desert. Gabicu osvoji jedna namirnica pa "tuče" po tome dok joj ne dosadi. Sad je luda za jajima, imala je fazu hrenovki, pohane piletine, a na moju sreću nedavno je otkrila i grožđice.

Promo/RTL

S obzirom na to da pečete kolače u blagdanskom izdanju showa, sigurno ih i više jedete, a stiže nam i razdoblje kada svi vole malo više pojesti. Kako se rješavate viška kilograma? Brojite li koliko ste kalorija unijeli kroz dan?

Nažalost, nemam vremena za brojati kalorije i osjećam se teže ovih dana kad više jedem kolače. Stalno mi je u glavi kako moram početi ponovno trenirati, i čak sam uspjela par puta, ali s konkretnijim treningom ću krenuti nakon Nove godine. Do tada imam previše posla jer između Božića i Nove godine snimam spot za pjesmu "Život je lijep" koji izlazi odmah u 2018. godini.

Je li vam sa suprugom lakše stvarati glazbu ili kuhati?

Definitivno stvarati glazbu. To nam dolazi prirodnije. Općenito ne volim kuhati jer nisam neki veliki gurman, a ako se moram namučiti da nešto kompliciranije skuham automatski izgubim volju da to i pojedem.

Od koga ste naučili kuhati?

Od mame i to preko telefona, kad sam živjela sama u Zagrebu. Tada bih brzinski nazvala mamu koja bi mi davala upute. Kolače sam uvijek tražila sama na internetu i usavršavala ih sistemom pokušaja i pogreške. Znam samo nekoliko vrsta napraviti, ali najbitniji je onaj čokoladni brownie koji uvijek ispadne dobro, a moj muž ga obožava.

Biste li se mogli zamisliti kao slastičarka?

Zaista ne.

Promo/RTL

Koji kolači su vam najdraži? Što će se naći na vašem blagdanskom stolu?

Obožavam čokoladni brownie, ali i laganije voćne kolače poput ledenog vjetra. Među omiljenima je i kolač od mrkve, kojeg znam i napraviti, ali uvijek čekam svoju prijateljicu Louise kad mi dođe iz Londona pa ga onda zajedno radimo po njenom receptu. Često radim i cheesecake u čaši, recept kojeg mi je otkrila moja prijateljica Teodora te ga također radimo zajedno. Probala sam par puta bez nje, ali nije to to!

Kako izgleda Božić u vašoj obitelji?

Naš Božić izgleda kao i svaka subota kod Perčića. Okupe se dragi ljudi, smijemo se s Gabi i jedemo kolače.

Gdje ćete dočekati Novu godinu?

Provest ćemo ga kod kuće s obzirom na to da imamo trogodišnje dijete. Ne volim je ostavljati s bakom i didom jer je jako vezana za mene. S njima ostaje u iznimnim slučajevima kad moram snimiti spot ili odraditi neko snimanje. Svaki slobodan trenutak nam je rezerviran za Gabi pa i doček Nove godine. Okupit će se ekipa kod nas, baš kao i svaki put dosad otkako se Gabi rodila.

Donosite li novogodišnje odluke, imate li neki cilj za koji biste voljeli da se ostvari 2018.?

Planiram ponovno krenuti u teretanu. Jako mi nedostaje tih sat vremena koje odvojim za sebe i posvetim svojoj kondiciji i zdravlju. Nisam bila u teretani otkad sam zatrudnjela, dakle nešto duže od tri godine.

Linker
16. travanj 2024 21:41