Aktivan i u mirovini

Žarko Radić ima energiju mladića: Enis Bešlagić ga je nagovorio na potez o kojem nije ni razmišljao

Domaći glumac osvojio je širu publiku u poznatoj seriji ‘Kapelski kresovi‘, a zbog serije ‘Blago nama‘ angažirao se dodatno na društvenim mrežama. Osim na Facebooku, profil na Instagramu napravio mu je kolega sa seta serije ‘Blago nama‘.

"U tri dana sam skupio tri tisuće pratitelja, a onda sam prestao biti aktivan. Opet ću se aktivirati", rekao je Žarko Radić za RTL.hr, koji ima i profil na Facebooku, a na ovaj potez ga je nagovorio kolega Enis Bešlagić. On je sve svoje prijatelje pozvao da budu i Žarkovi prijatelji, a među prvima se odazvao i Zoran Šprajc.

Zahvaljujući svojim čestim televizijskim ulogama Žarko Radić šarmirao je šire mase, a mnogi ne dvoje kako će se to isto dogoditi i najnovijom ulogom "penzića" Drage kojeg igra u novoj RTL-ovoj seriji "Blago nama".

image
Žarko Radić, legendarni Jastreb iz serijala Kapelski kresovi, jedno vrijeme je bio ravnatelj drame u splitskom HNK.
TOM DUBRAVEC CROPIX

Slavni Splićanin za Slobodnu Dalmaciju progovorio je o tome kakve sličnosti ima sa svojim likom Dragom koji je tvrdoglav i vrlo štedljiv.

"Za razliku od Drage Špehara, ja osobno apsolutne pojmove kao što su sve, ništa, uvijek, nikad i slično, upotrebljavam malo opreznije. Za razliku od Drage, sklon sam vjerovati da nekritično idealiziranje prošlog vremena najvećim dijelom dolazi iz fascinacije vlastitom mladošću. Slažem se s Dragom da današnja situacija u Hrvatskoj nije baš dobra: pravosuđe, korupcija, ovršeni građani, zdravstvo, školstvo, iseljavanje... i da oni koje svake četiri godine biramo, da bar nešto poprave to već trideset godina ne rade dovoljno dobro, a sve ih je više i u općinama i županijama i državnoj upravi. Zato se Drago nervira i pita: dokle ovako!", rekao je poznati glumac za koji je u životu naučio važnu školu, a to je da se ne nervira oko sitnica.

"Dalaj Lama kaže: ako imaš problem, riješi ga, a ako ne možeš, nemoj se nervirati jer onda imaš dva problema."

"Sve uloge koje su mi posljednjih godina osmislili i napisali Goran Rukavina, Mirna Miličić i osebujni Vlado Bulić bile su izuzetno dobro prihvaćene od velikog broja publike (Vinko Radovani - "Loza", Sveto Tepavac - "Kud puko da puklo", Mijo Štigić - "Na granici") Nadam se da će ih Drago Špehar sve zasjeniti!", dodaje Žarko koji je vrlo aktivan umirovljenik.

"Već pet godina sam u mirovini. Na moju veliku sreću, nisam tipični umirovljenik. Nije 70 godina starost kao što je nekad bila. Osjećam se, hvala Bogu, dobro. Još uvijek me glumačka igra veseli i sve dok svojim radom mogu doprinijeti nekom projektu, ja sam spreman zasukati rukave.", rekao je.

Čitajte i:

Obračun na sceni Gorana Navojca i Žarka Radića

Zagonetna pratilja Žarka Radića na Šibenskim šansonama

KUHINJA ŽARKA RADIĆA Jastreb među prepelicama

Linker
19. travanj 2024 02:34