Pobješnjeli Will

Zbog kontroverznog sukoba, Will Smith je propustio važnu oskarovsku tradiciju

Nakon što je napao voditelja Chrisa Rocka zbog neumjesne šale na račun njegove supruge Jade, glumac nije sudjelovao u omiljenom pobjedničkom ritualu.

Ovogodišnja, 94. dodjela Oscara ući će u povijest iz mnogo razloga, ali trenutak o kojem će se još neko vrijeme pričati svakako je žestoki sukob Willa Smitha i Chrisa Rocka. Naime, Willova neočekivana reakcija dogodila se nakon Rockove neprimjerene šale koja se odnosila na njegovu suprugu Jadu Pinkett Smith, pred sam kraj ceremonije. Naime, Rock se našalio na račun obrijane glave Willove supruge (koja, usput rečeno, boluje od alopecije) dok je dodjeljivao nagradu za najbolji dokumentarni film, a Smith je potom ustao i ošamario voditelja, poručivši mu neka se kloni izgovaranja imena njegove supruge.

POGLEDAJTE GLORIA RED CARPET REPORT

image

Will je kasnije navečer primijećen na zabavi Vanity Faira sa suprugom Jadom i djecom.

PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA

Vrativši se na pozornicu nekoliko minuta kasnije kako bi prihvatio nagradu za najboljeg glumca, Will se ispričao i održao emotivan govor, koji je započeo usporedbom sa svojim likom kralja Richarda, koji je bio "žestoki branitelj svoje obitelji".

"Osjećam se pozvano da volim i štitim ljude... Želim se ispričati Akademiji", rekao je u svome podužem govoru.

Ipak, čini se kako ga je kontroverzni ispad koštao prilike da sudjeluje u važnoj tradiciji dodjele Oscara koja nastupa nakon same ceremonije. Naime, svake se godine četiri dobitnika nagrada za glumačka ostvarenja zajedno fotografiraju pozirajući sa svojim kipićima. Nažalost, zbog svađe s Chrisom, Will je propustio fotografiranje. Umjesto toga, dobitnici Jessica Chastain, Troy Kotsur i Ariana DeBose pozirali su bez njega.

image

Will je propustio fotografiranje pa su dobitnici Jessica Chastain, Troy Kotsur i Ariana DeBose pozirali bez njega.

FREDERIC J. BROWN/AFP/PROFIMEDIA

Unatoč tome što ga nije bilo na fotografijama, Will je kasnije navečer primijećen na zabavi Vanity Faira sa suprugom Jadom i djecom Treyjem, Jadenom i Willow te se činilo da je prilično dobro raspoložen. Iako ga nećemo vidjeti na tradicionalnoj fotografiji, ovogodišnja će dodjela biti zapamćena upravo zbog Willa Smitha.


S ovogodišnje dodjele Oscara izdvajamo:

Linker
17. travanj 2024 18:27