Pravi odgoj

Život Obaminih kćeri iza zatvorenih vrata: ‘Kad bi pretjerale, ona bi ih ‘spustila na zemlju‘ jednom rečenicom‘

Iako je njihov otac osam godina bio predsjednik SAD-a, Malia i Sasha Obama odrasle su u snažne žene koje se zbog očevog statusa ne osjećaju nimalo privilegirano, a za to je dijelom zaslužna i njihova baka.

Dok je Barack Obama bio američki predsjednik, a njegova supruga Michelle prva dama, malo toga se znalo o životu njihovih kćeri Malije i Sashe. No, sada kada njihovi roditelji više nisu na tim funkcijama, puno slobodnije govore o privatnom životu svoje obiteji.

Unatoč jedinstvenom djetinjstvu i odrastanju u Bijeloj kući, kćeri su uspjele živjeti podalje od medija i medijskog uplitanja. Poznate sestre su u kultnom zdanju živjele čak osam godina, tijekom Barackova dva mandata, te su se on i Michelle potrudili da kćerima osiguraju relativno normalan život, prepun putovanja, druženja i svega onog što zanima mlade djevojke.

Čitajte i: Michelle Obama ima dva nova prijatelja: Bivša prva dama pokreće kulinarsku emisiju za najmlađe

Iako je Barack bio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, on je radio svoj raspored oko rasporeda svoje djece pa Malia i Sasha nisu trebale čekati do 21 sat da pojedu večeru jer je otac kasnio.

image
Obitelj Obama dok su Malia i Sasha bile još djevojčice.
FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

"Nikada ima nismo branili da negdje idu ili da rade što žele jer je njihov otac predsjednik. Nikad nisam htjela da mu zamjeraju zbog onoga što radi", rekla je Michelle tijekom razgovora s majkom i bratom u podcastu "Michelle Obama".

Štoviše, Michelleina mama Marian Robinson, doselila se k obitelji tijekom tih godina kako bi pomogla odgojiti Maliju i Sashu, a Barack ju je nedavno pohvalio što je pomogla njegovim kćerima da ostanu prizemljene. "Marian nije razumjela svu tu strku. Bilo joj je sjajno družiti se s djevojkama", rekao je Barack jednom prilikom u showu Stephena Colberta.

Čitajte i: Obamina kći hoda s Britancem: Tata Barack ga odobrava, ali jednu stvar od njega nimalo nije očekivao!

"Možda je jedan od mojih, ali i Michellinih najvećih uspjeha u tih osam godina, uspješan odgoj ovih sjajnih djevojaka. Nos im nije u zraku i ne osjećaju se privilegirano", dodao je ponosan otac.

Barack je također istaknuo da ih upravo baka Marian, Barackova svekrva, znala "spustiti na zemlju" kada bi pretjerale. "Vi niste još ništa učinile. Zašto se ponašate kao da ste posebne? One bi joj potom odgovorile da ima pravo", ispričao je političar.

Inače, Malia i Sasha obje pohađaju prestižna američka sveučilišta - Malia ide na Sveučilište Harvard, a Sasha Sveučilište Michigan.

Sve za kćeri

Gostujući u podcastu svoje kćeri, Marian je pokrenula temu o djetinjstvu svojih unuka. "Mislim da su djevojke zaista dobro prošle usprkos onome s čim su se morale nositi. Većinu vremena su samo učile i pisale zadaće kao normalna djeca, iako je Tajna služba stajala ispred njihovih vrata", ispričala je njihova baka.

Čitajte i: Barack Obama o braku s Michelle: ‘Život u Bijeloj kući nas je udaljio, bila je usamljena i nesretna‘

Michelle je čak postigla dogovor s novinarima da "ne diraju" njezinu djecu i da ih ne prate paparazzi tijekom Barackovog predsjedništva.

"Htjela sam biti sigurna da ih neće "zgaziti". To je snaga majke lavice u nama. Barack i ja smo pokušali postaviti granice unutar njihove izloženosti, zbog čega biste ih rijetko vidjeli izvan javnih događanja", objasnila je Michelle.

Otkrivaju čari prvih ljubavi

Sada kada nisu više toliko pod pritiskom javnosti, Malia i Sasha počele su se intenzivnije baviti svojim ljubavnim životima. U intervjuu za The Bill Simmons Podcast, Obama je potvrdio da 22-godišnja Malia dejta i, premda nije htio otkriti identitet Malijinog dečka, rekao je da je mladić Britanac.

image
Barack Obama, Michelle Obama i kćeri Malia i Sasha poziraju s obiteljskim psima Boom i Sunnyjem u Vrtu ruža Bijele kuće.
PETE SOUZA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Također mu je dopustio da provodi vrijeme s njima tijekom karantene. "Mislim da smo, kao i mnoge obitelji u karanteni, taj prvi mjesec svake večeri igrali igre, radili male umjetničke i zanatske projekte, a onda smo im polako, znate, počeli biti dosadni", ispričao je Obama.

Iako je u početku odbijao pomisao da mu se kćerin dečko mora svidjeti, kasnije je shvatio da je imao predrasude i da je mladić zapravo super osoba.

"Britanac je i divan mladić. Zapravo je bio zapeo s nama jer je nastao problem s njegovom vizom. Zato smo ga ugostili i, priznajem, nisam želio da mi se svidi, ali na kraju jest", rekao je ponosni tata.

Linker
20. travanj 2024 11:44