Nika Antolos
 Ana Mihalić
moja dijagnoza: multipla skleroza

Životna drama Nike Antolos: Moj život urušava se godinama, ali borit ću se do zadnjeg daha

Pjevačica NIKA ANTOLOS za Gloriju otkriva kako se nakon 12 godina i raznih zdravstvenih tegoba suočila sa spoznajom o neurodegenerativnoj bolesti, protiv koje će se promjenom životnih navika - najavljuje - boriti do zadnjega daha

Zvuči grozno, ali kad sam saznala svoju dijagnozu - multipla skleroza - pao mi je kamen sa srca. Jer godinama sam zbog raznih tegoba obilazila liječnike, koji su me uvjeravali da mi nije ništa, da je to “od stresa” te da će svi ti simptomi nestati sami od sebe. Već sam i sama počela vjerovati da sam luda i hi­­pohondrična, a sada moj neprijatelj ima ime. Mul­tipla skleroza. Grozna bolest s kojom ću se boriti do zadnjeg daha jer imam za što, jer želim da moja petogodišnja kći Sienna ima sretno djetinjstvo. A to joj može dati samo zdrava mama. Ona mi je sve na svijetu i obje zaslužujemo bolji život od ovog. Zato je pobjeda jedina opcija - kaže Riječanka Nika Antolos (29), bivša pjevačica grupe Feminnem, kojoj je nedavno dijagnosticirana ta teška autoimuna bolest središnjeg živčanog sustava.

- Moj život urušava se godinama, no u tom jednom danu sve se preokrenulo. Završila sam u bolnici, a punkcija leđne moždine potvrdila je da bolujem od multiple skleroze - priča Nika koja je prve simptome imala još sa 17 godina. U intervjuu Gloriji opisuje brojne nelagode i simptome koji su je pratili godinama, a koje su doktori pripisali stresu, razvodi li se od supruga kako su mediji pisali te kako je sve objasnila kćerkici Sienni.

Linker
18. travanj 2024 19:42