Velika čast

Zlatna sportašica i zlatna podrška: Matea Jelić ponosno ponijela dres Hajduka kojeg je dobila na Poljudu

Uspješna olimpijka nekoliko je puta istaknula veliki ponos koji osjeća zbog domovine i hrvatskih sportaša, a to je još jednom pokazala oduševljenjem nakon što joj je trener Zlatko Vujović na Poljudu udijelio dres Hajduka.

Kninjanka Matea Jelić oduševila je zemlju nakon što je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a simpatije javnosti ova sjajna taekwondoašica dodatno je osvojila podijelivši svoju tešku sportsku priču. Zlatna djevojka iz skromne i složne obitelji na putu do cilja prošla je kroz teške ozljede, operacije i borbu sa svega 15 godina - no odustajanje nikada nije bilo opcija. Sva sreća jer danas ne bi slavili njezin veliki uspjeh.

image
Trener Zlatko Vujović Matei je udlijelio dres.
JAKOV PRKIC/CROPIX

Zlatna Matea nije mogla sakriti oduševljenje pa je ponosno prije fotografiranja odjenula dres Hajduka kojeg joj je udijelio trener i bivši nogometaš Zlatko Vujović u nedjelju prije početka derbija u kojem je Rijeka pobjedila s rezultatom 2:1. Na tribinama gdje se nalazilo oko 15.000 gledatelja Matea je još jednom iskazala slogu među hrvatskim sportašima, a osjećaji su vidno bili obostrani.

image
Hajduk je olimpijcima podijelio svoje počasne dresove.
JAKOV PRKIC/CROPIX

Čitajte i: Dvije teške operacije, bolovi, borba - i Janica Kostelić! Tko je Matea Jelić, djevojka koja je osvojila olimpijsko zlato?

Hajdukovci splitskim sportašima

Otkako se vratila iz Tokija, sportašica je više puta isticala koliko voli svoju domovinu i narod, a naša olimpijka Matea to je i dokazala podizanjem zastave na Kninskoj tvrđavi uoči 26. obljetnice Oluje.

Zbog ljubavi prema sportu sa 17 godina je napustila rodni Knin i doselila u Split gdje je sada poput prave sportašice pružila podršku Hajduku u derbiju protiv Rijeke, koji je njoj i ostalim splitskim olimpijcima - Toniju Kanaetu, Tonćiju Stipanoviću i Mati Paviću (njegovom ocu, s obzirom na to da se Mate nije pojavio) na Poljudu podijelio dresove kao ovacije za veliki uspjeh.

Čitajte i: Dirljive scene! Pogledajte trenutke u kojima Matea Jelić javlja majci da je osvojila olimpijsko zlato!

image
Matea nije mogla sakriti oduševljenje.
JOSKO PONOS/CROPIX
Linker
24. travanj 2024 00:38