AVALON/PROFIMEDIA
Nema mu kraja

Zlatni dečko: Tony Bennett je postavio novi Guinnessov rekord, sada ih ima ukupno pet

Američki glazbenik nedavno je izdao novi album s pop zvijezdom Lady Gagom i tako postao najstariji čovjek na svijetu koji je objavio novi materijal.

Američki glazbenik nedavno je izdao novi album s pop zvijezdom Lady Gagom i tako postao najstariji čovjek na svijetu koji je objavio novi materijal.

Jedna stvar je sigurna za Tonyja Benneta - on ne dopušta da muzika stane. Ovaj nagrađivani glazbenik upravo je postavio Guinnessov rekord kao najstariji čovjek na svijetu koji je objavio album s novim pjesmama.

"Love for Sale," naziv je suradnje Benneta i Lady Gage koji je objavljen 1. listopada. Tada je Bennet imao 95 godina i 60 dana, tvrdi najpoznatija 'knjiga' rekorda.

Pogledajte video

Gaga je tom prilikom rekla da je za nju, unatoč njihovoj dobnoj razlici - koja iznosi čak 60 godina, bilo iznimno inspirativno surađivati sa starijim kolegom.

"Vidim mladića svaki put kad pjevam s njim i time cijelo iskustvo pjevanja postaje tako oslobađajuće. To je priča o dvije duše koje pjevaju zajedno... a istovremeno, upijam svu njegovu mudrost. Mudrost njegovih godina", kazala je Gaga u videu kojim su najavljivali ploču.

Čitajte i: Lady Gaga oduševila, Jared fascinantan: Izašao je najavni video za ‘House of Gucci‘ i najavljuje pravi spektakl

image
Lady Gaga i Tony Bennett više su puta surađivali.
AVALON/PROFIMEDIA

Surađivali i ranije

Novi album, u kojem su predstavili glazbu Colea Portera, nije njihova prva suradnja. Još 2011. Bennet i Gaga snimili su pjesmu "The Lady is a Tramp", a tri godine kasnije objavili su album na kojem su surađivali, nazvali su ga "Cheek to Cheek".

A u svojoj 70-godišnjoj, bogatoj karijeri Tony Bennett nakupio je još nekoliko rekorda. Zapravo, službeni podaci Guinness knjige tvrde da Tony zapravo ima još četiri svjetska rekorda:

  1. Najstarija osoba koja je dosegnula prvo mjesto na američkim top listama, s novo snimljenim albumom za "Cheek to Cheek".
  2. Najduže na listi UK top 20 albuma - gdje j proveo 39 godina.
  3. Najstarija osoba koja je ušla na ljestvicu UK top 20 albuma, s "Duets: An American Classic", tada mu je bilo 80.
  4. Najdulje vrijeme između objavljivanja originalne snimke i ponovnog snimanja istog singla od strane istog umjetnika.
Linker
26. travanj 2024 01:15