Profimedia, AFP
odlazak s broadwaya

Žustra sa 78 godina: Slavna glumica udarila suradnicu i po kratkom postupku ostala bez posla

Faye Dunaway, 78-godišnja američka glumica, ostala je bez uloge u predstavi "Tea at five" na Broadwayu, javlja New York Post.

U predstavi "Tea at five" Faye Dunaway tumačila je lik filmske dive s najviše osvojenih Oscara - Katherine Hepburn, u svoje vrijeme poznate po oštroumnosti, otmjenosti i žestokoj neovisnosti.

Čini se da je Dunaway otišla korak predaleko u toj žestini te ju je neprimjereno ponašanje na setu koštalo angažmana u predstavi. Zaposlenici koji s njom rade optužili su je za neprijateljsko i čak opasno ponašanje, a ne samo da je bilo svađe, nego je i udarila ženu koja joj je pokušavala namjestiti periku. Prije toga je navodno izazivala svađu, verbalno vrijeđajući zaposlenike. Naposljetku su dali izjavu da strahuju za svoju sigurnost.

I inače je, piše NY Post, Faye bila problematična. Kasnila je i po dva sata na probe, kreativnom timu oko sebe ostavljala ljutite poruke u bilo koje doba dana i noći, a zazirala je od svega što je bijelo pa je svima branila nositi odjeću te boje na probe.

Bio je to "one-woman play" predstava stoga je publika s Broadwaya više neće moći gledati sve dok se ne pojavi i uhoda nova glumica.

Faye Dunaway arriving at the 89th Academy Awards held at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, USA., Image: 322536370, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Linker
23. travanj 2024 11:25