S djevojkom Teom Slavicom upoznao se na društvenim mrežama
 Press
bruno petković

Zvijezda Dinama ljubi ljepoticu Teu: Uživamo u slatkim čarima zajedničkog života

Stasiti nogometaš iz Metkovića nova je zvijezda Dinama, a u Zagrebu je osim sportske, pronašao i ljubavnu sreću uz studenticu Teu Slavicu.

Nova Dinamova zvijezda Bruno Petković (24) u samo šest mjeseci - koliko je dosad proveo u Maksimiru - postao je standardni prvotimac i idol navijača. Stasiti napadač iz Metkovića, visok 193 centimetra, odličnim se igrama i golovima u Europskoj ligi, na hrvatskom prvenstvu i kupu nametnuo i reprezentativnom izborniku Zlatku Daliću, koji mu je poslao poziv za utakmice protiv Mađarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za EURO 2020.

- To mi je najljepša nagrada za sav rad i trud. Nadam se da ću dokazati kako mi je mjesto u reprezentaciji - govori Petković, čije utakmice na maksimirskom stadionu redovito prate i njegovi roditelji Jakov i Ruža, stariji brat Matej i sestra Iva te djevojka Tea Slavica, studentica međunarodnog poslovanja na zagrebačkoj Američkoj visokoj školi Rochester Institute of Technology.

- Podrška najbližih mi mnogo znači - nastavlja nogometaš, koji nije nezaustavljiv samo na terenu, nego i u ljubavi. Prvi kontakt sa svojom djevojkom ostvario je preko društvenih mreža, a kad ga je svojim porukama zaintrigirala, pozvao ju je na izlazak.

Press
S djevojkom Teom Slavicom upoznao se na društvenim mrežama

- Sve je bilo super, ali kako smo oboje pretrpani obvezama trebalo je nekoliko mjeseci da se bolje upoznamo i prohodamo - priča Metkovac koji jako dobro poznaje Zagreb. Šest je sezona, od 2006. do 2012., proveo u kadetskim i juniorskim selekcijama Dinama, Zagreba, HAŠK-a i Hrvatskog dragovoljca. Rođen 16. rujna 1994., najmlađe je dijete u obitelji ugostitelja Jakova i Ruže Petković: njegov sedam godina stariji brat Matej u Zagrebu vodi kafić, dok pet godina starija sestra Iva nakon magisterija na Međunarodnom sveučilištu Libertas želi upisati doktorat s temom nacionalne sigurnosti i međunarodnih odnosa. Kako dolazi iz sportske obitelji - otac mu je bio profesionalni nogometaš koji je karijeru završio u NK Osijek, a majka je u mladosti trenirala rukomet i odbojku - lopta mu je bila suđena. Na prvi trening na Štruvino igralište, kako se prema legendarnom treneru Jozi Ćužiću Štruvi kolokvijalno zove teren ONK Metkovića, odveo ga je otac.

- U djetinjstvu me apsolutno ništa drugo nije zanimalo osim škole, treninga i utakmica s ekipom iz ulice na “dva mala”. Ta sjećanja me najviše vežu za rodni grad, kao i žrtvovanje roditelja da mi omoguće najbolje uvjete za razvoj - priča Dinamov golgeter. Plavi dres prvi je put odjenuo 2006., kada se nakon završenog šestog razreda osnovne sam samcat preselio u Zagreb i pridružio Dinamovom omladinskom pogonu.

U Zagreb je prvi put stigao 2006., u Dinamovu omladinsku školu

- U početku mi nije bilo lako, jer mi se sve činilo veliko i drukčije, ali inatljiv, tvrdoglav i ponosan kakav jesam, to nikome nisam želio priznati. Dok u Zagreb nisu stigli moji roditelji, na mene su pazili tadašnji direktor Mirko Jozić te trener Jozo Bandić - nastavlja napadač koji je kao senior promijenio čak šest talijanskih klubova, a ni u jednom se nije zadržao dulje od sezone.

Na ljetnim pripremama sa svojim bivšim klubom u Italiji zadivio je i - savršenom figurom

- U tih šest godina na vlastitoj sam koži osjetio koliko je sreća varljiva: dovoljno je nekoliko loših predstava da kola krenu nizbrdo. Ali isto tako sam naučio da se na svakom treningu i utakmici mogu i moram iznova dokazivati te da treba najviše stisnuti kad se sve čini idealnim - govori Petković. Da život mladom nogometašu bude doslovce još slađi, brine se njegova majka Ruža, koja mu peče najfinije kolače i torte: Bruno obožava maminu švarcvaldicu, a još više voli crni kolač od biskvita i šlaga za koji je sama smislila recept. No prije utakmice za slatki stimulans zaduženi su klupski fizioterapeuti koji Dinamove prvotimce ove sezone tradicionalno časte čokoladnim keksima.

- Tko zna, možda je stvar u čokoladi, a možda u imenu, jer se keksi zovu Harmonija - smije se Petković, koji je kao i svi njegovi suigrači svjestan da bez vjere u sebe i sklada u ekipi nema ni velikih pobjeda ni pravih rezultata. To su mu najveći profesionalni gušti, a privatno mu je najljepše u druženju s obitelji i prijateljima, kojih se u Italiji zaželio, te sa svojom Teom, s kojom uživa u slatkim čarima zajedničkog života.

bruno petkovic zagreb 12032019 fotografija ivan posavec
Ivan Posevec

Linker
10. travanj 2024 04:10