WireImage
LJEPOTA

Korisno je znati: Upoznajte nove preparate za zaštitu od sunca

Anti-aging učinak, hidratacija, hlađenje kože, kontrola nepoželjnog sjaja - velika su očekivanja od preparata koji su sunčani štit na plaži i u gradu.

Sunčanje na plaži bez zaštite nije pametna ideja, kao ni šetnja gradom bez odgovarajuće kreme na licu. Često nismo ni svjesni negativnog učinka sunčevih zraka dok negdje na terasi ispijamo brzinsku kavu ili se vozimo u autu sa spuštenim staklom na prozoru. Toplina koju isijava asfalt također ne koristi koži. Spas su kozmetički preparati koji je hlade: nove maske i vodice, navodno, tjelesnu temperaturu nakon primjene spuštaju za tri stupnja.

Model on the catwalk, detail
Christian Dior show, Detail, Spring Summer 2018, Paris Fashion Week, France - 26 Sep 2017, Image: 350615984, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

- Od UV zračenja zaštititi se možemo tek djelomično, samo do 55 posto. Određena količina zraka ipak dopire do najdubljih slojeva kože i glavni je krivac za njezino prijevremeno starenje. Izazivaju oksidacijski stres i nastanak slobodnih radikala, oštećujući kolagen i elastin, koji su najvažnije za mladolik izgled - kaže Jelena Batić, vlasnica zagrebačkog DermaCare centra.

Sunčeve zrake uzrokuju i pojačanu pigmentaciju, a već postojeće bore i dehidracijske linije čine još izraženijima. Stoga bi uz kremu za sunčanje bilo idealno koristiti i preparat bogat antioksidansima. Ljetne kreme trebale bi biti spoj zaštite i anti-aging učinka, osigurati koži dovoljno vlage, ali i kontrolirati sjaj. Sve to u jednoj formuli nude noviteti laganih, podatnih i osvježavajućih tekstura, a odlično funkcioniraju i kao podloga za šminkanje. Osobito su praktične hidratantne maglice s visokim faktorom zaštite, koje se tijekom dana s lakoćom nanose kako bi se obnovio zaštitni sloj.

Ideal Soleil krema s antiaging efektom, SPF 50 159,19 kn VICHY

Age Defense krema s dodanim vitaminom E štiti od UV zraka i nastanka pigmentacijskih mrlja, SPF 25 44,99 kn AFRODITA

Koncentrirani booster s 15 posto čistog vitamina C 364,50 kn PAULA’S CHOICE

Krema protiv bora sa zaštitnim faktorom 30 199 kn APIVITA

Sun Ani-age & Anti Pigments nemasna krema obogaćena koenzimom Q10, SPF 30 68,90 kn NIVEA

Biolumin C serum 685 kn DERMALOGICA

Ultra Face losion s antioksidativnim učinkom, SPF 25 119,68 kn DAYLONG

MD vitamin C Ester 15 975 kn PERRICONE

Vodootporna hidratantna maglica za zaštitu od sunčevih zraka, SPF 50 219 kn BIOTHERM

The Ritual of Karma vodootporna krema za zaštitu od ranog starenja s kompleksom antioksidansa, SPF 50 115 kn RITUALS

Ultimate Sun Protection WetForce losion 311 kn SHISEIDO

Linker
20. travanj 2024 03:58