Getty Images
Stilska utakmica

Navijači sa stilom: I slavni dizajneri pripremili su se za nogometno ludilo

Svjetsko prvenstvo pokrenulo je lavinu - nose se pamučne majice koje izgledaju kao dresovi, klupski šalovi zataknuti za pojas i šuškave trenirke kao svakodnevna odjeća.

Moda i nogomet su snažno povezani. Ne samo da su nogometaši veliki šminkeri, već se mnogi okušavaju kao dizajneri - primjerice Portugalac Cristiano Ronaldo ima modnu marku CR7, Francuz Paul Pogba dizajnira za Adidas, a Zlatan Ibrahimović iz Švedske vlasnik je brenda A-Z.

ASTRID ANDERSEN

No, ove se sezone igra obrnula - dizajneri modnih kuća Valentino, Versus, Burberry, Vetements, MSGM i mnogih drugih inspirirani su nogometom: klupski šalovi nose se ovlaš omotani oko vrata ili zataknuti za pojas, pamučne majice podsjećaju na nogometne i sudačke dresove, a trenirke od šuškavog materijala postale su dnevna odjeća - i to u kombinaciji s elegantnim šeširima i kožnatim torbama.

Majica modne kuće Valentino, koju je talijanska modna kuća predstavila uoči Svjetskog nogometnog prvenstva, nalikuje nogometnim dresovima. Cijena joj je 4 i pol tisuće kuna - nekoliko puta više od cijene originalnih dresova koji se mogu kupiti u službenim klupskim dućanima

Kolekcija tvrtke Nike i Virgila Abloha, vlasnika i dizajnera marke Off-White sastoji se od pamučnih majica, trenirki, jakni i tenisica kakve nose nogometni suci, ili, pak, treneri - naravno, uz istaknuti logo obje modne marke. Cijene se kreću od 450 kn za majice do 3200 za jakne

MILAN, ITALY - JANUARY 13:  A model walks the runway at the Versace Autumn Winter 2018 fashion show during Milan Menswear Fashion Week on January 13, 2018 in Milan, Italy.  (Photo by Catwalking/Getty Images)
Getty Images
VERSACE

‘Dok nisam došao u Italiju 2009. stažirati u Fendi, nisam bio svjestan da postoji nogometna supkultura, navijači s određenim kodom odijevanja’, rekao je američki dizajner Virgil Abloh, vlasnik marke Off-White, koji sada ne samo da ima kolekciju inspiriranu nogometom, već i dizajnira linije sportske odjeće za Nike i Adidas.

Pamučna trenirka 500 kn ELFS

Majice s nacionalnim obilježjima reprezentacija na Mundijalu poljske marke House, cijena svake jest 69 kn

Majice s nacionalnim obilježjima reprezentacija na Mundijalu poljske marke House, cijena svake jest 69 kn

Pamučna majica 59 kn CROPP

Sportska majica 74 kn DECATHLON

Pamučna majica 199 kn PULL&BEAR

Majica s patentnim zatvaračem 279 kn ZARA

Pamučne hlače 59 kn BERSHKA

Šal 119 kn SPORT VISION

Pamučne čarape (u dolasku) FOOTBALL FAN SHOP BY TOP SPORT

Gumene japanke 149 kn HAVAIANAS

Gumene japanke 149 kn HAVAIANAS

BAPE, japanski modni brend predstavlja svoju varijantu nogometne lopte s maskirnim printom crvene boje. Cijena: 500 kn.

Tenisice 699 kn SHOOSTER

Linker
14. travanj 2024 02:05