Niste zakasnili

Brzi bljesak: Petero estetskih kirurga predlaže tretmane i zahvate uz koje ćete zablistati u kratko vrijeme

Htjeli biste sve oboriti s nogu na novogodišnjoj večeri? Ili zablistati svojim najboljim sjajem na prigodnom profesionalnom druženju? Pokazati novu figuru na skijanju? Mislite da ste zakasnili? Niste. Neke se estetske procedure mogu provesti u malo vremena, uz kratak oporavak i brzo pokazivanje rezultata. Predstavljaju ih dr. sc. Rozita Gulić, dr. sc. Boris Filipović, dr. Ivonne Žgaljardić, prim. dr. Siniša Glumičić i dr. Irijana Rajković

Zimski mjeseci, posebno u proširenom blagdanskom razdoblju, tradicionalno su vrijeme najveće potražnje klijenata za estetskim rješenjima i najveće užurbanosti u ordinacijama estetskih kirurga. Mnogi zaposleni tada mogu uzeti godišnji odmor, pa se u kombinaciji s praznicima može dobiti vrijeme potrebno za oporavak, a važno je, naravno, i to što se mnoge zahvate i tretmane preporučuje učiniti upravo zimi. Osim toga, i važni datumi su inspiracija za klijente – netko bi htio zablistati na novogodišnjem dočeku, netko na dodjeli priznanja, treći na odmoru itd.

Za sve postoje rješenja, srećom, i ona koja se mogu provesti u kratkom ili u relativno kratkom vremenu. Petero naših cijenjenih estetskih kirurga predlaže pet različitih procedura pomoću kojih u malo vremena možete zablistati novim sjajem. Ideje za „brzi bljesak” dali su dr. sc. Rozita Gulić, dr. sc. Boris Filipović, dr. Ivonne Žgaljardić, prim. dr. Siniša Glumičić i dr. Irijana Rajković.

Dr. sc. ROZITA GULIĆ:

Obnovljena i zaglađena koža u četiri koraka i četiri dana

Uz dobro razrađen plan može se u kratko vrijeme podići kvaliteta kože i zagladiti bore, a uz ta vidljiva poboljšanja izgledat ćete kao da ste se upravo vratili s duljeg odmora. Dr. sc. Rozita Gulić, spec. otorinolaringologije, subspec. plastične kirurgije glave i vrata, napravila je plan za brzi bljesak u četiri dana, kakav uspješno provodi u Poliklinici Gulić Medical Group.

* Dan prvi

Prvi dan počinje primjenom skinboostera, a nastavlja se microneedlingom. Skinbooster je gotovo tekući hijaluron koji dubinski hidrira kožu, ne dodaje volumen, nego briše mrežu sitnih bora, povećava glatkoću, napetost i elastičnost kože. Veže na sebe molekule vode, osobito prva dva tjedna nakon aplikacije te stimulira stvaranje novog kolagena. Koristi se na licu, vratu, dekolteu, šakama, ali ne na kapcima. Osobito je impresivan hidratacijski učinak na slabim točkama - tankoj i neelastičnoj koži vrata, malarnim jastučićima i zigomi te uz kutove usta. Skinboosteri se koriste jednokratno ili u dva navrata s razmakom od mjesec dana. Primjenjuju se serijama uboda injekcijom, pa se preporučuje kožu pripremiti anestetskom kremom.

Isti dan može se koristiti SkinPen, jedini uređaj za microneedling koji je odobrila američka FDA. SkinPen izaziva 1600 mikrooštećenja ili uboda kože u sekundi, čime stimulira prirodan proces zacjeljivanja i obnove. Rezultat: pojačano stvaranje kolagena i elastičnih vlakana, remodelacija ožiljaka i melazmi s očuvanjem strukture kože. Brišu se fine linije i plitke bore, hiperpigmentacije i melazme, smanjuju se kirurški i ožiljci od akni. Preporučuje se tri do šest tretmana s razmacima, no već nakon prve primjene vidi se razlika u tonusu i teksturi kože. Može se koristiti i na koži rubnih dijelova donjeg kapka prema malarnom jastučiću gdje je koža vrlo tanka i fino naborana. Uz lice se obavezno tretira i vrat.

* Vrijeme za baby botox

Koža je unutar 24 sata nakon tretmana poprilično crvena te joj treba priuštiti dan odmora za regeneraciju, uz pomoć gela za kućnu uporabu. Već dan-dva nakon tretmana koža je zategnuta, blistavija, glatka i ujednačena, a nakon tri do četiri dana očekuje se fino perutanje, jer tretman je i svojevrsni piling.

image

Baby botox se aplicira u vanjski kut obrva te ne mijenja položaj unutrašnjih krajeva obrva

SHUTTERSTOCK

Treći dan je dan za baby botox kojim se tretiraju bore s bočne strane vanjskih očnih kutova i vrlo fine bore donjih kapaka. To se područje može uspješno tretirati baby botoxom, SkinPenom i retinolom, dok skinboosteri nisu preporučljivi zbog specifične anatomije potkožja i limfne cirkulacije.

Uz navedeno, baby botoxom se lagano podižu vanjski krajevi obrva, brišu bore čela i između obrva te slabe vidljivi rubovi mišića prednje regije vrata. Baby botox počinje djelovati nakon četiri do pet dana i razvija djelovanje do 14 dana nakon aplikacije. Zahvalan je jer briše bore, a ne mijenja položaj unutrašnjih krajeva obrva i mimika lica ostaje očuvana.

* Završni sjaj

Četvrti dan slijedi finalno poliranje kože, tj. korištenje visokopotentnih retinola u kremama (medicinska kozmetika). Retinoli te jačine trebaju se postupno uvoditi, pa se preporučuje upotreba svaki drugi dan kod masne i debele kože te svaki treći dan kod normalne i suhe kože. U početku korištenja retinola neminovno će se pojaviti crvenilo, zatezanje, peckanje i perutanje kože, što se reducira hidratantnom kremom, ali nagrada koja slijedi vrijedna je toga. Retinol izaziva površinski piling, briše hiperpigmentacije, aktivira i pojačava staničnu aktivnost kože kako bi se potaknula proizvodnja kolagena, elastina i prirodna hidratacija kože, popravlja teksturu, ujednačava ton, povećava čvrstoću i zategnutost kože.

Tijekom tretmana kožu treba štititi SPF-om 50+. Upotreba retinola obavezno se prekida tri do četiri dana prije događaja na kojem želimo imati besprijekornu kožu lica i vrata, kako bi nestale nuspojave.

Kao šećer na kraju, dan prije „vaše” večeri preporučuje se red carpet piling, omiljeni piling holivudskih zvijezda. Ujednačava ton i teksturu kože, zaglađuje je i naglašava sjaj.

image

Dr. sc. Rozita Gulić: U četiri dana koža će postati glatka, zategnuta, hidrirana i dobiti nov sjaj

Kombinacija ovih postupaka vrlo brzo pokazuje izuzetno dobre rezultate, pa i na koži vrata koja je tanja i slabije opskrbljena žlijezdama lojnicama od lica. Koža je glatka, zategnuta, hidrirana, ujednačene boje, kao da ste skinuli sivu koprenu. Pacijentice obično kažu da im koža nikada nije bolje izgledala i da nisu pretpostavljale da bi mogla tako dobro izgledati, navodi dr. sc. Gulić. Nakon tretmana tekući puder je suvišan jer koža bolje izgleda bez njega, potrebno je tek malo highlightera i rumenila.

Dr. sc. BORIS FILIPOVIĆ:

FaceTite je nekirurška alternativa liftingu lica i vrata

Za brze učinke u strukturiranju donjeg dijela lica i vrata, ali i gornjeg dijela lica, dr. sc. Boris Filipović, otorinolaringolog i subspec. plastične kirurgije glave i vrata, predlaže dva najnovija tretmana koja provode na Poliklinici Lohuis Filipović Medical Group. Za lipostrukturiranje donjeg dijela lica i vrata predlaže FaceTite, najnoviji InModeov tretman, koji pruža vrhunsku lipolizu, istovremeno zatežući kožu.

* Remodelira i zateže

- FaceTite je minimalno invazivan i najbolja je alternativa liftingu lica i vrata bez invazivne kirurgije i ožiljaka. Pruža impresivne rezultate u konturiranju područja donjeg dijela lica i vrata. Pokreće ga InModeova tehnologija RFAL (eng. Radio-Frequency Assisted Lipolysis) koja pruža vrhunski kontroliranu lipolizu masnog tkiva, što rezultira trodimenzionalnim remodeliranjem fibroznog tkiva te istovremenim zatezanjem kože, a to ne pruža niti jedan drugi sustav tehnologije. Uz to, rezultati ove tehnologije, koji su rezultat djelovanja radiofrekventne (RF) energije, trajni su i znanstveno potvrđeni - kaže dr. sc. Filipović.

image

Dr. sc. Boris Filipović: FaceTite je poput face lifta bez rezanja

VEDRAN PETEH/CROPIX

Nadalje, ugrađene su zaštitne mjere, uključujući mjerenja temperature kože tijekom tretmana i nadzor impedancije, a prekid rada u slučaju potrebe i zvučne povratne informacije pomažu u osiguranju apsolutne sigurnosti pacijenta. Iako je postupak temeljit, oporavak je minimalan. Vraćanje svakodnevnim aktivnostima moguće je kroz sedam dana.

* Cilja se podbradak

FaceTite se može nazvati face liftom i neck liftom bez reza na koži, jer omogućuje liječnicima siguran rad u dubokim slojevima donjeg dijela lica i vrata čime osigurava odlične rezultate u konturiranju lica, tj. linija donje čeljusti i brade, navodi dr. sc. Filipović. Omogućuje i rješavanje viška kože, tj. izvanredno zatezanje kože slično face liftu i neck liftu bez ekscizijske kirurgije. Tretman je dizajniran posebno za smanjenje masnog tkiva u području podbratka, a istovremeno cilja višak kože u tom području.

image

Učinci tretmana FaceTite

POLIKLINIKA LOHUIS FILIPOVIĆ MEDICAL GROUP

* Kombinacija za gornji dio lica

Moguće je FaceTite kombinirati s tretmanom Morpheus8 FACE za gornji dio lica u kojemu se želi maksimalno sačuvati mast, a zategnuti samo kožu. Taj se zahvat zove Embrace.

- Morpheus8 je najnoviji i jedini uređaj na svijetu koji isporučuje multipolarnu radiofrekventnu energiju na više slojeva kože i potkožnog masnog tkiva. Tehnologija se naziva SARD (eng. subdermal adipose remodeling device), a omogućuje nam da prvi put remodeliramo lice i oblikujemo tijelu na minimalno invazivan način s maksimalnim učinkom - navodi dr. sc. Filipović.

Ovaj uređaj ima posebne nastavke za rad na licu, odnosno na tijelu. Nastavak Morpheus8 FACE sadrži mikroiglica koje prodiru u kožu do četiri milimetra u dubinu. Koristi se za lice i vrat - za liječenje bora i pomlađivanje kože, kod ožiljaka od akni i poboljšanje općeg tona kože.

Nastavak Morphesu8 BODY omogućuje prodiranje iglice do osam milimetara u kožu i potkožno masno tkivo. Osim za pomlađivanje i zatezanje kože tijela, koristi se za remodeliranje masnog tkiva te za rješavanje celulita.


* Moćna RF energija

Oba nastavka imaju dodatne vrhove s različitim konfiguracijama mikroiglica, čime isporučuju RF energiju na više dubina (od 0,5 mm do 8 mm). Iglice prodiru u potkožje, koaguliraju masnoću i zatežu vezivno tkivo, a istodobno usmjerena RF energija zagrijava sve slojeve kože uzrokujući njezino pomlađivanje.

Pomoću RF tehnologijom Burst mode, Morpheus8 Body automatski raspoređuje bipolarnu RF energiju na više dubina u jednom ciklusu. Sposobnost ciljanja tkiva uzastopno na tri razine, u intervalima od milisekunde, omogućuje značajno skraćenje vremena liječenja, manje ozljede kože, povećava ujednačenost liječenja i omogućuje prilagođavanje frakcijskih postupaka na svim dijelovima tijela. Tretmanom se ciljaju dublji slojevi kože radi preuređivanja svih slojeva kože i potkožnog tkiva.

Dr. IVONNE ŽGALJARDIĆ:

FACEàŽ - neinvazivna metoda koja pomlađuje i ispravlja nepravilnosti i to radi brzo

Brze rezultate u pomlađivanju i tretiranju površinskih nepravilnosti, uz vrlo kratko vrijeme oporavka, daje inovativna metoda FACEàŽ, koju provode u Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić. Metodu koja se primjenjuje za zatezanje kože lica, ali i kod, primjerice, hiperpigmentacije i ožiljaka, osmislio je doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni kirurg. Rezultati ovog koncepta pomlađivanja impresionirali su struku te je doc. Žgaljardić za njega nagrađen na prestižnom skupu „Anti-ageing & beauty trophy” koji se svake godine održava u Monte Carlu. Ideja za tretman, kažu u Centru, plod je dugogodišnjeg iskustva u radu s neinvazivnim tretmanima, posebno iskustva u upotrebi novih tehnologija, a cilj je klijentima omogućiti trajno poboljšanje bez potrebe za dugim oporavkom.

image

Dr. Ivonne Žgaljardić: Tretman je kombinacija frakcionirane radiofrekvencije, određenog tipa peelinga te posebne formule koja se nanosi na kožu

* Što je FACEàŽ

- U ovom se tretmanu kombiniraju učinci frakcionirane radiofrekvencije i određenog tipa peelinga te posebne formule koja se nakon tretmana nanosi na kožu, a sadrži brojne faktore važne u pomlađivanju i regeneraciji kože - objasnila je dr. Ivonne Žgaljardić, spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Pristup je potpuno neinvazivan, a dodatna je prednost metode što ne zahtijeva dug oporavak, pa se može lako uvrstiti u pripreme za neki važan događaj. Crvenilo poslije tretmana, naime, traje nekoliko sati, a već sutradan nema vidljivih znakova tretiranja što omogućuje normalan nastavak svakodnevnih obaveza, a to je današnjim klijentima od iznimne važnosti.

image

Učinak tretmana FACEàŽ

CENTAR ESTETSKE KIRURGIJE DR. ŽGALJARDIĆ

* Učinak tretmana

Tretman traje oko pola sata te osim blagog peckanja nema bolova. Ono što ga čini jedinstvenim i razlikuje ga primjerice, od filera, trajnost je rezultata.

- Učinak koji nastaje na koži posljedica je regeneracije vlastitog tkiva te ga, osim u svrhu dodatnog poboljšanja, nema potrebe ponavljati. Ne čudi što je upravo FACEàŽ najtraženiji nekirurški tretman u našoj poliklinici – rekla je dr. Žgaljardić. Vrlo često se FACEàŽ u svrhu pomlađivanja kombinira s filerima na bazi hijaluronske kiseline koji se apliciraju dva tjedna poslije tretmana, budući da se nakon njegovog provođenja smanjuje potreba za količinom filera.

* Tko su idealni kandidati

Tretman FACEàŽ dovodi do efekta liftinga kože te je namijenjen svima koji primjećuju da im se lice „opustilo”, a još nisu kandidati za kirurški lifting, kao i osobama nakon učinjenog liftinga koje žele dugotrajno zadržati dobiveni rezultat. Ovaj tretman uspješno rješava i površinske nepravilnosti kože poput hiperpigmentacija, finih bora ili ožiljaka od akni. Posebne skupine kojima je namijenjen klijenti su koji žele tretirati tzv. pušačke bore oko usana, bore oko očiju te oni koji pate od malarnog edema, tj. festoona („vrećice” koje su kod pojedinaca primjetne u području obraza ispod donjeg kapka).

Prim. dr. SINIŠA GLUMIČIĆ:

Ravno u krv - infuzijski kokteli pomlađuju, oporavljaju i podižu libido

Izgledati lijepo, svježe, odmoreno i zdravo želja je mnogih, ali za to nisu dovoljni dobar san i genetika te dobar estetski kirurg. Izuzetno je važan i „građevni materijal” za obnovu stanica i tkiva, ističe prim. dr. Siniša Glumičić, maksilofacijalni kirurg, koji je u Poliklinici Glumičić Medical Group ovih dana u ponudu uveo infuzije koktelima biranih sastojaka. Zašto infuzije?

- Vitamine, minerale, aminokiseline i brojne druge nutrijente koje unosimo oralno možemo iskoristiti tek deset do 15 posto. No, posljednjih godina, kao rezultat brojnih istraživanja, pojavljuje se niz novih spojeva i struktura za koje znamo da obnavljaju naše stanice, usporavaju starenje, podižu energiju te poboljšavaju ukupni izgled lica i tijela. Direktan unos u krvotok jedini je način da optimalno iskoristimo sve te vitamine i minerale, kao i cijelu plejadu novih antioksidansa, peptida i aminokiselina - kaže prim. Glumičić. - Infuzija omogućuje stopostotno iskorištenje svih administriranih elemenata, tako reći, instantno. Kod nje nema neželjenih nuspojava koje mogu pratiti oralni unos preparata, kao što su mučnina, nadutost i druge.

image

Infuzija omogućuje stopostotno iskorištenje svih elemenata, kaže prim. Glumičić, na slici s modelom Sarom Vesković, styling Barbara Repe, make-up Nina Pejnović, frizura Matej Tonković

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

* U infuzijskoj sobi

Već i bazični efekt unošenja infuzijske otopine u krvotok - rehidracija kože i cijelog tijela - ne može se toliko efikasno postići niti jednom drugom metodom. Sve su to razlozi zbog kojih su na Poliklinici, a i po uzoru na niz vrhunskih estetskih klinika u SAD-u, počeli s infuzijskim terapijama, za što su pripremili i poseban prostor.

- S obzirom na čest „strah od igle”, kreirali smo za naše pacijente superkomfornu infuzijsku sobu. Smirujući ambijent i korištenje posebnih „leptir” iglica omogućuju da cijeli proces bude potpuno bezbolan. Infuzija traje 30 do 45 minuta, za to vrijeme pacijent se opušta uz glazbu, surfa, gleda TV. Odmah potom može se vratiti svojim aktivnostima, ali uz potpuno novu energiju i nov sjaj na licu – kaže prim. Glumičić.

image

Infuzijska soba u Poliklinici Glumičić Medical Group

POLIKLINIKA GLUMIČIĆ MEDICAL GROUP

* Tri koktela u holivudskom stilu

Pacijentima su na raspolaganju tri različite i vrlo specifično dizajnirane infuzije.

* Rejuvenacijska infuzija namijenjena je najviše efektu dubinskog pomlađivanja i usporavanja starenja stanica, posebice kože i potkožja. Brzo i vrlo snažne rehidrira te koža lica dobiva zdrav sjaj, odmoren izgled, reduciraju se dubinske bore, kosa i nokti postaju sjajniji. Cijelo tijelo se osjeća bolje i izgleda bolje. Učinak se zamjećuje već nakon sat-dva, no maksimum se postiže kroz iduća dva do četiri dana te traje i do nekoliko tjedana. Infuzija sadrži pažljivo definirane doze sastojaka kao što su vitamini B kompleksa, tzv. super B vitamin, vitamin C, glutation, cink, magnezij te brojni drugi minerali, peptidi i aminokiseline.

* Recovery & detox infuzija dobrodošla je u vrijeme pandemije, jer glavna joj je namjena pomoć u što bržem i kvalitetnijem oporavku nakon preboljenog covida-19, gripe, viroze i sličnih infekcija. Primjenjuje se i kod iscrpljenosti uslijed stresa, manjka sna ili u oporavku nakon operacije. Njeni sastojci omogućuju detoksikaciju jetre i cijelog organizma, jačaju imunosni te poboljšavaju kardiovaskularni i mentalni sustav.

* Libido booster infuzija vrlo je atraktivna za oba spola u srednjoj životnoj dobi i kasnije. Omogućuje podizanje libida, jedne od naših osnovnih pokretačkih energija, ali i podizanje snage i izdržljivosti organizma pri svim naporima, kao i radikalnu redukciju stresa. Specifične komponente su taurin, L-arginin, Lipo-3, glutation i druge, uz brojne vitamine i minerale. Pozitivan željeni efekt javlja se odmah, a pacijenti opisuju da dobrobiti osjećaju tjednima.

image

George i Amal Clooney: slavni par osvježava izgled, duh i tijelo infuzijskim koktelima koji sadrže glutation i L-arginin

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Mlađe zvijezde, poput Rihanne, Adele i Justina Biebera, na slici sa suprugom Hailey, ne trebaju još najjače koktele, ali infuzija vitamina B i drugih sastojaka pomaže im da izdrže sve obveze

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Nije tajna da mnogi svjetski celebritiji, političari, biznismeni, koriste ovakve terapije kako bi se nosili s ekstremnim naporima - kaže prim. Glumičić navodeći imena iz prve lige: - Brad Pitt, George i Amal Clooney i brojne zvijezde njihovog ranga tjedno primaju infuzijske koktele obogaćene glutationom i L-argininom. Justin Bieber, Adele i Rihanna priznaju da im infuzija B12 i super B vitamina, uz dodatak NAD+, omogućuje držati suludi ritam kojem su izloženi.

Dr. IRIJANA RAJKOVIĆ:

Liposukcija u lokalnoj anesteziji za brze rezultate u oblikovanju tijela

Poboljšanje izgleda u kratko vrijeme ne uključuje samo tretmane lica, puno se može učiniti i na tijelu, primjerice, ukloniti masne naslage i oblikovati figuru. Dr. Irijana Rajković, spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, kaže kako u Centru za estetsku medicinu i kirurgiju Poliklinike Medikol, u tu svrhu primjenjuju liposukciju u lokalnoj anesteziji čiji su rezultati odmah zamjetni.

- Radi se o tehnici high definition liposculpture kojom se uklanjaju lokalne masne naslage i smanjuje tjelesni volumen. Tehniku koju zna koristiti relativno malen broj kirurga, jer za nju morate proći dodatnu intenzivnu edukaciju, u svojoj operativnoj sali radim gotovo svakodnevno i rezultati su odlični odmah nakon operacije – kaže dr. Rajković.

image

Dr. Irijana Rajković ističe da je trbuh najtraženija zona za liposukciju i to kod oba spola

POLIKLINIKA MEDIKOL

* Za trbuh, ljubavne ručkice, bra rolls...

Liposukcija u lokalnoj anesteziji radi se na gotovo svim dijelovima tijela na kojima se slažu masne naslage. To su nadlaktice, gornji dio leđa (tzv. bra rolls), bokovi...

- Žene posebice traže liposukciju za tzv. love handles ili muffin tops, jer im one izrazito smetaju. To su simpatični nazivi za ne tako simpatične naslage na struku koje ne možete „spremiti” u hlače i zbog kojih figura izgleda nezgrapno, bez obzira na to koliko ste vitki. Formiramo i struk, rješavamo probleme naslaga na natkoljenicama, koljenima, potkoljenicama – navodi dr. Rajković.

No, najtraženija je u oba spola liposukcija trbuha kod koje se konačan izgled, tj. linija i definicija tijela, dodatno naglašava tehnikom high definition liposculpture, u skladu s klijentovim željama uz konzultacije s liječnikom.

image

Liposukcija u lokalnoj anesteziji učinkovita je i u uklanjanju masnih naslaga s leđa

POLIKLINIKA MEDIKOL

* Naglašavanje mišića

- Ovu tehniku primjenjujemo, osim kod trbuha, i kod nadlaktica, odnosno svuda gdje želimo naglasiti mišiće ispod tretiranog područja. U posljednje vrijeme liposukciju u lokalnoj anesteziji traže i osobe s lipolimfedemom, stanjem koje se često brka s pretilošću i celulitom – kaže dr. Rajković. Dodaje da lošeg kandidata za navedene metode nema – osim što se uklanjaju masne naslage, kod osoba kojima na tijelu nešto smeta, bez obzira na to koliko su vitke, high definition liposculpture postiže finu i preciznu definiciju tijela. Rezultat je kod liposukcije u lokalnoj anesteziji trajan, što znači da pacijent može zauvijek imati tijelo kakvo želi, naravno, uz brigu i njegu koja uključuje tjelesnu aktivnost i prikladnu prehranu kako bi se održali rezultati.

image

Kod nadlaktica i trbuha uklanjaju se masnoće i istodobno naglašavaju mišići

POLIKLINIKA MEDIKOL

* Već idući dan na radnom mjestu

Najbolje je kod liposukcije u lokalnoj anesteziji, kaže dr. Rajković, to što je oporavak kratak i pacijent se isti dan otpušta kući. Pacijent je cijelo vrijeme zahvata svjestan i budan, no nema osjećaja boli, nego samo škakljanja, zbog čega se u Americi ova vrsta liposukcije naziva i tickle (engl. škakljanje) liposukcija.

- Većina naših pacijenata uzme jedan slobodan dan za ovakvu operaciju i već su idući dan na svom radnom mjestu i vraćaju se redovnim obvezama, ali u svom najboljem izdanju. Rezultati su zamjetni odmah, no oni optimalni vidjet će se za četiri do 12 mjeseci, ovisno o tretiranom području – kaže dr. Rajković i dodaje: - Učinci se vide brzo, ali pripreme za zahvat su opsežne, jednako važne kao i operacija, i ovise o pacijentovom stanju. Temeljite konzultacije, pretrage i finalni dogovori naš su imperativ. Kod oporavka najveći problem može uzrokovati pacijent ako se ne pridržava jasnih uputa, no i za to smo se pobrinuli; podsjećamo pacijente na ono što trebaju činiti i brinemo se o njima skroz do finalne forme i završnih rezultata.

Linker
25. travanj 2024 17:23