FRANJO MATKOVIĆ
GLORIA GLOW

Iza kulisa snimanja editorijala sa zvijezdom operete: "Prihvaćam starenje, u životu sam napravila sve što sam htjela"

Sandra Bagarić, lice s naslovnice novog broja Glorije Glow, potpuno se razotkrila u velikom intervjuu - bez filtera i fige u džepu sažela je svojih 50 godina života i 30 godina karijere, a na kraju nam je i zapjevala.

Sandra Bagarić, lice s naslovnice novog broja Glorije Glow, potpuno se razotkrila u velikom intervjuu - bez filtera i fige u džepu sažela je svojih 50 godina života i 30 godina karijere, a na kraju nam je i zapjevala.

Neka vas ne iznenadi ako u šetnji zagrebačkim park-šumama čujete zvonki sopran i onu poznatu "Ja ljuuuuubim, jer tako hoće srce moje..." ili nešto od poznatih francuskih šansona. Nećete vidjeti razglas i ne očekujte kamere - to naša operetna primadona Sandra Bagarić na svojoj dnevnoj hodačkoj turi vježba glasnice, uči uloge ili nove pjesme za samostalne nastupe.

Iako pjeva samo kad je sigurna da nikoga nema u blizini, njen glas je toliko snažan da dopire i do udaljenih pješačkih staza. Svaki dan Sandra prevali između 15 i 20 kilometara hodajući i to je njen modus operandi za održavanje kondicije, vitke linije, mentalnog zdravlja, sreće, zadovoljstva... Zvijezda zagrebačkog kazališta Komedija, zaštitni znak njihove operete, ovog proljeća proslavila je 50. rođendan, a u rujnu - na obljetnicu premijere "Madame Troubadour" - proslavit će i 30 godina karijere. Bio je to i više nego dovoljan povod da sa Sandrom napravimo veliki intervju, a nakon snimanja editorijala – na kojem je nastao i ovaj mali filmski zapis – odlučimo da je ona idealno lice za naslovnicu novog broja Glorije Glow. Jednostavna, prirodna, a opet savršeno njegovana – odraz svih vrijednosti koje promičemo u našem izdanju posvećenom ljepoti i estetskoj medicini.

Kad se uspoređujete s drugim 50-godišnjakinjama, prijateljicama iste dobi, što zaključujete o sebi?

- U odnosu na prijateljice, mislim da se dobro držim. Izdaje me jedino kuk koji je počeo škljocati. Lani su mi rekli da je dosta opterećen, jer računa se svaki kilogram viška puta tri - pa sam skinula 6 kila i odteretila kuk za 18 kila. Eto, po tome vidim da se tijelo troši, da starim, ali nije mi to neka trauma. Prihvaćam starenje, vjerojatno zato što sam u životu napravila sve što sam htjela: imam pedeset godina, karijeru, odraslu djecu, muža koji me prati, imam vremena za sebe...I najbitnije mi je da sam u dobrom odnosu sama sa sobom.

image

​Kreativno vodstvo Romano Decker
Fotografije Franjo Matković
Styling Marko Plukavec
Make-up Saša Joković
Kosa MIlena Maršić @Salon Glamour

FRANJO MATKOVIĆ

Netko će reći da ste dosta usmjereni na sebe...

- Ma to je taj mali pozitivni egoizam kojem nas nitko ne uči jer uglavnom govore da je život veliko odricanje, a nije tako. Naravno da nisam nikad sebe stavljala na prvo mjesto, ali sam uvijek našla načina i vremena da napravim nešto za sebe. Da jedan period dana popričam sama sa sobom, da si ugodim. I kroz tu priču sam se riješila mnogih frustracija, vjerojatno sam i neke bolesti otjerala (koje se zbog nezadovoljstva skupljaju u nama). A ako baš hoćete, uzimam za sebe sat i pol svaki dan otkako sam otkrila ljepotu hodanja po zagrebačkim park-šumama - i hodam, hodam, hodam... I baš mi je dobro. Bojim se reći koliko mi je dobro, da se ne ureknem.

Često ističete da ste "tipična Bosanka" - po čemu?

- Po tome što sam udri brigu na veselje, što plazim jezik životu. Ne volim ćevape pa po tome nisam Bosanka, ali Bosna nije samo ćevap, Bosna je behar, meka duša, sevdalinka koja u sebi nosi emociju. A meni je sve emocija - obična šalica kave u meni može izazvati buru, dirnut će me lijepa rečenica, lijepa priča, pjesma. Sevdalinku dugo nisam doživljavala jer moj život su bili Mozart, Bach... a onda me jedna divna sevdalinka, topla i jednostavna ljudska priča, doslovce izula iz cipela. Eto, Bosanka sam po tome što sam jednostavna, i što me ljuti kvaziintelektualizam....

Kompletan intervju možete pročitati u novom broju Glorije Glow, uz koji dobivate na dar Heliocare 360 Watergel SPF 50+, preparat za zaštitu od sunca koji obožava cijeli svijet, a koriste ga i igrači Real Madrida na čelu s našim Lukom Modrićem

image
Gloria produkcija
Linker
21. svibanj 2024 19:03