Pomlađeno lice

Najmoćniji postupak u borbi protiv starenja: 9 znakova uspješno izvedenog face liftinga

Ovi pokazatelji govore da je sve prošlo u najboljem mogućem redu i da je kirurški zahvat podizanja lica u potpunosti uspio.

Facelift, odnosno operacija podizanja i zatezanja lica, jedan je od najmoćnijih postupaka u borbi protiv znakova starenja. No, tijekom svake operacije, pa tako i ove, mnogo toga može poći u krivom smjeru, pogotovo ako se ne poštuju sva pravila struke, pa rezultat može biti prenaglašen i neprirodan izgled, a mogu se javiti i određene deformacije. Kako kažu stručnjaci - prepoznat ćete dobar facelift kad ga vidite, a ovo su pouzdani znakovi baš takvog facelifta.

Čitajte i: Ponovo bez rukava: Sve što trebate znati o operaciji podizanja nadlaktica

Lice je pomlađeno i koža izgleda zdravo

Uspješno učinjen facelift pruža pacijentu prirodne rezultate te pomlađen i vjerojatno privlačniji izgled. Pored toga, lice ne smije izgledati "plastično", nego treba biti mladenački popunjeno, uz zdrav izgled kože. Ako koža djeluje nezdravo, postupak nije bio vrijedan truda.

Uši izgledaju normalno

Dobro izveden face lifting neće dovesti do nikakve neprirodne promjene ušne resice ili ušne hrskavice. Ovo treba istaknuti, jer uši nerijetko trpe posljedice operacije zatezanja lica koja je pošla ukrivo - poznata je pojava "vilenjačkih ušiju", odnosno deformacije koja izobličuje ušne resice. Uzrok joj je formiranje ožiljka koji zateže tkivo, a nastao je zbog prekomjernog izrezivanja viška kože i loše napravljene potpore mekog tkiva.

image

Nepromijenjen oblik ušnih resica pokazatelj je odlično obavljenog zahvata

DEPOSITPHOTOS

Vrat bez nepravilnosti

Vrat prirodnog izgleda i bez udubina ukazuje na dobar facelift. Loše izveden facelift može se, naime, manifestirati na vratu kao deformacija nazvana "kobrin vrat", što je zapravo udubljenje na sredini vrata. Posljedica je pretjeranog uklanjanja masnoće s područja ispod brade ili donje čeljusti te s vrata, kao i neadekvatne korekcije opuštene platizme, širokog mišića koji pokriva vrat s prednje i s bočnih strana.

Sve je simetrično

Prirodan izgled uspješnog face liftinga uključuje i kutove podizanja koji osiguravaju simetričnost dvaju strana lica. Ako kut djeluje neprirodno ili su strane lica podignute pod nejednakim kutovima, procedura je očigledno neuspjela.

Prirodan osmijeh

Umjetan osmijeh nikako ne može izgledati dobro. Kvalitetno izveden facelift ne utječe na područje usta, odnosno na osmijeh te pacijent zadržava svoj prirodan i prepoznatljiv osmijeh.

Manje je bora

Cilj je face liftingom, uz zatezanje kože, smanjiti broj bora na licu. Ako do toga nije došlo, ne može se reći da je postupak bio uspješan.

Lice nije previše zategnuto

Iako je smisao facelifta zategnuti lice, previše zatezanja nije dobro. Lice nakon operacije ne smije izgledati pretjerano povučeno unatrag, kao da ga šiba vjetar u zračnom tunelu. Takvo izobličenje crta lica nastaje zbog pretjeranog bočnog povlačenja tkiva i loše učinjene vertikalne korekcije.

image

Nakon zahvata vrat ne smije odudarati od izgleda lica

DEPOSITPHOTOS

Linije čeljusti i vrata su pomlađene

Nakon facelifta vrat ne smije odudarati od lica, čitava cjelina treba izgledati ujednačeno pomlađeno, a bolje definirane i pomlađene linije čeljusti i vrata ključne su za uspješnost ovog estetskog zahvata. Face lift treba riješiti i okomite nabore kože koji s vremenom nastaju s obje strane vrata zbog stezanja mišića platizme. Ti bi nabori nakon operacije trebali biti minimalni, a u najboljem slučaju ne bi trebali više ni postojati.

Čitajte i: Jeste li mislili na sve? Za uspješan oporavak nakon estetske operacije važne su i sitnice

Bez vidljivih ožiljaka

Kirurško zatezanje lica treba biti izvedeno maksimalno precizno, a ožiljci trebaju biti stručno skriveni ispod anatomskih nabora kože. Dakle, nikakvi očiti znakovi operacije ne smiju biti vidljivi.

Linker
18. travanj 2024 13:09