Glow karijera

Znate li zašto je poliklinika Lege Artis zaslužna za renesansu Slavonije

Rješavanje problema s proširenim venama i kapilarama, ali i brojni drugi zahvati iz suvremene estetske medicine koje izvodi bračni i liječnički par Krešimir Čandrlić i Jasenka Kalajdžić Čandrlić, samo su neki od razloga zašto u Osijek dolaze klijenti iz cijele zemlje.

On je vrsni kirurg, vodeći flebolog u Hrvatskoj, odnosno stručnjak za probleme venskog sustava. Ona je anesteziologinja, puna je novih inicijativa pa je tako prije 12 godina ušla u svijet estetske medicine. Bračni par Krešimir Čandrlić i Jasenka Kalajdžić Čandrlić već dvanaest godina zajedno, kao suvlasnici, vode obiteljsku polikliniku Lege Artis u Osijeku. Njihova kći Jelena studentica je pete godine ekonomije poduzetništva s aspiracijama vođenja poliklinike, pa je već sad uključena u marketinšku i menadžersku strukturu. U braku dvoje liječnika jasno je da im medicina prožima obiteljsku svakodnevicu.

"Obično navečer, nakon cjelodnevnog posla, prvi put sjednemo u miru te, s više ili manje žara, izmijenimo doživljaje koje smo prošli i koji su još pred nama. Privatno i poslovno kod nas je uvijek isprepletalo", objašnjava Jasenka Kalajdžić Čandrlić. Jednako su povezani bili i ranije radeći u bolnici, odnosno u državnom zdravstvu.

image

Bračni par - Jasenka Kalajdžić Čandrlić i Krešimir Čandrlić

JO MAKSIMOVICH

"Često smo zajedno radili u operacijskoj sali i upravo sam tako uočila problem te ujedno dobila sjajnu ideju za privatni posao: niz pacijenata s bolestima vena koji ne uspijevaju doći na red za liječenje. To su bolesti od kojih se ne umire, ali su neugodne, progresivne i postupno sve više narušavaju kvalitetu života. Slično je i s bolestima završnog dijela debelog crijeva i nekim abdominalnim indikacijama kao što su hemoroidi, fisure, fistule, hernije, abdominoplastike... Za te pacijente često nema termina u ambulanti ni u operacijskoj sali, bolnice ne raspolažu suvremenim, bezbolnim tehnologijama, već je tamo fokus na bolestima koje ugrožavaju život", ističe osječka liječnica, koja je pronašla nišu, totalno revolucionarnu za pokretanje biznisa: jednodnevna kirurgija, u kojoj pacijent svu dijagnostiku, pripremu, operaciju i postoperacijske kontrole obavlja na jednom mjestu, u poliklinici Lege Artis. I sve to bez boli, rana, traume, bez vremena potrebnog za oporavak i povratak u svoj radni i socijalni kontekst. Rezultati su trajni, bez recidiva bolesti, bez straha i stresa.

Naime, od bolesti vena boluje gotovo 50 posto stanovništva. Iako većinu pacijenata, posebice žene, na pregled u polikliniku Lege Artis dovedu estetski razlozi, obično su u osnovi funkcionalni problemi. Dr. Krešimiru Čandrliću puno pacijenata dolazi s već razvijenim simptomima kao što su otečene bolne i umorne noge, otečeni gležnjevi, grčevi... Zbog genetske komponente tegobe se mogu pojaviti i u ranoj životnoj dobi, već u 20-ima. Srećom, suvremenim metodama lako je dijagnosticirati problem, ali samo iskusnom ekspertu koji barata i kirurgijom i radiologijom - jer dijagnostika obuhvaća klinički pregled i UZV - color doppler. Trajno liječenje potom je moguće zahvaljujući suvremenim tehnologijama, najčešće laserom ili radiofrekvencijom. S druge strane, kapilare su isključivo estetski problem, koji se može tretirati laserom ili pjenom, a to se pak ne preporučuje raditi ljeti zbog moguće pojave hiperpigmentacija.

image

Liječenje vena radiofrekvencijskom metodom

JO MAKSIMOVICH

Druga važna komponenta poliklinike Lege Artis je - regenerativna, suvremena estetska medicina koja je, za dr. Kalajdžić Čandrlić, čaroban spoj vještine, znanja i tehnologije. Tu se izvode složeni kirurški zahvati, ali se primjenjuju i laserski te neinvazivni estetski tretmani.

"Estetska medicina je bila prava alternativa i odmak za mene u odnosu na komunikacijski suzdržanu, a užasno zahtjevnu ulogu bolničkog anesteziologa. Danas u obje struke nalazim sebe. I na isti način, cjelovito i potpuno, doživljavam sve svoje pacijente", govori liječnica čije pacijente, osim velike stručnosti i profesionalnosti, privlači upravo taj diskretni, topli, individualni pristup. U poliklinici Lege Artis klijentima žele pružiti sigurnost i pouzdanost, a najviše ih veseli kad se dobar glas daleko čuje - kad na preporuku dolaze prijatelji, poznanici ili članovi obitelji njihovih pacijenata. I oni kojima je potrebno liječenje problema venskog sustava, i oni koji žele tretmane za pomlađivanje ili preoblikovanje tijela.

Jedan od njih, koji je posebno popularan i tražen u ovo doba godine - kad se treba pripremiti za ljetno razotkrivanje tijela - je Emsculpt Neo. Tretman od 30 minuta ima učinak treninga tijekom kojeg napravite 20.000 trbušnjaka.

image

Emsculpt Neo, aparat za oblikovanje tijela

JO MAKSIMOVICH

"Pritom djeluje na kompletnu leđnu muskulaturu te mišiće dna zdjelice i prepona. Zvuči impresivno, čak i nadljudski, zar ne? Emsculpt Neo znači uštedu vremena sa sjajnim rezultatima, pa je idealan za dinamične, poslovne ljude, za sportaše i rekreativce, kao i za one koji baš ne vole vježbati. Sjajan je za mlade majke koje žele dovesti u red tijelo nakon porođaja, ali i za ljude zrele dobi. Ma, zapravo, odličan je za sve one koji žele izgledati i osjećati se zdravo, snažno, utegnuto i tonizirano. Super je što ga je moguće napraviti u pauzi za ručak i vratiti se svojim obavezama ili nastaviti razgledavanje Osijeka. Nakon tretmana je, naime, poželjna lakša aerobna aktivnost uz unos barem dvije litre tekućine dnevno, radi poticanja metaboličke aktivnosti i eliminacije masnoće. Jako smo ponosni što je baš naš Osijek prvi krenuo u smjeru ekskluzivne estetske medicine", govori dr. Kalajdžić Čandrlić.

Suvremena estetska medicina je za dr. Kalajdžić Čandrlić - čaroban spoj vještine, znanja i tehnologije. Stoga se u njihovoj poliklinici izvode složeni kirurški zahvati, ali i laserski te neinvazivni tretmani

Poliklinika Lege Artis etablirala se kao glavni centar za zdravlje i ljepotu u istočnom dijelu Hrvatske. Zbog njih u Osijek dolaze ljudi iz svih krajeva, tako da je bračni par Čandrlić neizravno pridonio razvoju ove regije, posebno iz turističkog aspekta.

"U mojem Osijeku, u mojoj Slavoniji, nastupila je nova renesansa. Budimo se, pokrećemo, vraćamo stanovništvo, tvrtke, investicije, vraćamo događanja... Živimo aktivno, sport i priroda prožimaju naš grad, a sve je blizu i dostupno. Polako postajemo jedno od najprivlačnijih urbanih središta. Gastroenologija i aktivni turizam bujaju, redovito pristaju riječni kruzeri puni očaranih lica. Regija u koju se donedavno dolazilo u gumenim čizmama i pancirki, sada se intenzivno brendira na turističkim mapama. Zato želimo i nastojimo da poliklinika Lege Artis bude dio te renesanse! Da bude jedan od moćnih brendova na kojima se gradi nova budućnost našeg grada", zaključuje dr. Jasenka Kalajdžić Čandrlić.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Lege Artis

Linker
19. ožujak 2024 14:07