U ROVINJU

700 stručnjaka na kongresu TAMC: Najnovija dostignuća u područjima estetske medicine

U Rovinju će ovog vikenda biti prezentirana najnovija dostignuća iz svojih područja, od zahvata u plastičnoj kirurgiji do manje invazivnih metoda pomlađivanja i korekcija izgleda.

Ovaj vikend Rovinj je postao doslovce epicentar ljepote, jer se u jednom od najljepših gradova na moru (kako je opisan u magazinu Condé Nast Traveller) okupilo oko 700 stručnjaka iz područja medicinske estetike. Cijeli hotel Lone posvećen je kongresu TAMC, koji se nakon pet godina u Dubrovniku održava u Istri. Zahvaljujući organizatoru dr. Nikoli Milojeviću i njegovoj Poliklinici Milojević ponovno stižu velike zvijezde estetske medicine, vrhunski govornici koji su već u četvrtak ujutro počeli prezentirati najnovija dostignuća iz svojih područja, od zahvata u plastičnoj kirurgiji do manje invazivnih metoda pomlađivanja i korekcija izgleda.

Više od 60 govornika, koji inače sudjeluju i na svjetski poznatim kongresima kao što su pariški IMCAS ili FACE u Londonu, održavaju predavanja koja počinju u devet ujutro i traju do navečer. No, i u tako gusto nabijenom rasporedu ima vremena za druženja, opuštene trenutke uz izložbene prostore (brojni predstavnici i distributeri opreme koja se koristi u estetskoj medicini predstavljaju svoje inovacije), ali i za zabavu.

image

Nikola Milojević i Tapan Patel

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC
image

Iva Šulentić i Tarik Filipović

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC

Da neće sve biti znanost, znanost i samo znanost, vidjelo se već na svečanom otvorenju, koje su vodili Tarik Filipović i Iva Šulentić. Iskreno, treba reći da je njihove zabavljačke talente nadmašio predsjednik TAMCA-a Nikola Milojević koji je srčano predstavio Hrvatsku, Rovinj i Tamija. Ne, to nije kućni ljubimac zagrebačkog doktora nego njegov tehnološki ljubimac, umjetna inteligencija, čija su prisutnost na pozornici i ‘razgovori’ s dr. Milojevićem simbolički najavili budućnost estetske medicine.

image

Tapan Patel, Nikola Milojević, Aleksandar Milenović, Tatjana Pavičić

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC

Futurizam je bio tema i večernje zabave, organizirane uz bazen na otvorenom gdje se sve presijavalo od svjetlucavih tkanina (u stilu futurističke kreacije Rabannea iz 60-ih), a bilo je i dosta posveta LeeLoo, liku koji je tumačila Milla Jovovich u filmu "Peti element". Party je bio internacionalan, baš kao i cijeli kongres, na koji su stigli liječnici SAD-a, Izraela, Poljske, Turske, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Italije, Bugarske, Grčke, Egipta, Libanona, Indije, Nizozemske, Australije, cijele naše regije...

image

Jani van Loghem, Tapan Patel, Tatjana Pavičić, Nikola Milojević, Arash Jalali, Michael Kane

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC
image

Tapan Patel, Tatjana Pavičić, Nikola Milojević

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC

Među govornicima, čija iskustva kolege uvijek jedva čekaju čuti, ističu se Tapan Patel, estetski liječnik iz Londona, Tatjana Pavičić, dermatologinja koja je karijeru ostvarila u Njemačkoj, američki plastični kirurzi Jonathan Sykes i Michael Kane, estetski liječnik iz Nizozemske Jani van Loghem...

image

Michael Kane

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC
image

Aleksandar Milenović

JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC

Osim na predavanjima, najnovija dostignuća estetike prikazuju se kroz edukativne video snimke, injektiranje botoksa, filera ili krvne plazme uživo, kao i na sekcijama za oblikovanje tijela te primjenom lasera za lice. A najveće uzbuđenje vlada zbog simpozija o dugovječnosti pod nazivom “Proslava 10. godišnjice epigenetskih i glikanskih satova biološke starosti”. To je zapravo dodatak programu TAMC-a, koji želi približiti vrlo složeno, ali i vrlo relevantno područje medicine koje se stalno razvija - posvećeno ljudskoj dugovječnosti. Na njemu sudjeluju svjetski autoriteti iz tog područja kao što su Tim Spector, Steve Horvath, Andrea Maier, Riccardo Marioni i Gordan Lauc.

image
JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC
image
JOHN PAVLISH I MARIO PAVLOVIC
Linker
05. ožujak 2024 12:05