GLOW EKSPERT

Hrvatice su oduševljene tretmanom koji potiče tijelo da radi u našu korist

Dr. Maja Kolić, dermatologinja u zagrebačkoj Poliklinici Estera, otkriva da i sama jednom godišnje odlazi na tretman koji najradije izvodi na pacijentima - Ultherapy, kaže, podigne i zategne lice gotovo kao kirurški zahvat.

Donedavno se njega umorne kože kojoj nedostaje kolagena činila komplicirana, no zahvaljujući razvoju tehnologije - danas se i sinteza tog vezivnog tkiva može potaknuti samo jednim moćnim tretmanom. Specijalistica dermatologije i venerologije dr. Maja Kolić iz Poliklinike Estera dosad je zategnula brojna lica bez kirurškog zahvata uz pomoć uređaja Ulthera. Dr. Kolić objašnjava kako Ultherapy, minimalno invazivan lifting tretman koji se bazira na ultrazvučnoj tehnologiji, prodire duboko u kožu kako bi stimulirao sintezu vlastitog kolagena te zašto stvara dugotrajan efekt.

Zašto je Ultherapy postao toliko tražen i popularan tretman?

- Pacijentice i pacijenti biraju Ultherapy jer postiže efekt podignutog i zategnutog lica na prirodan način. Zbog toga ga nazivamo “nekirurški face lifting”. Ultherapy se bazira na tehnologiji ultrazvuka za poticanje sinteze vlastitog kolagena, a tretman smiju izvoditi samo za to educirani liječnici. U Poliklinici Estera izvodim ga isključivo ja kao dermatologinja.

Zašto je važno da Ultherapy izvodi dermatolog u provjerenoj poliklinici?

- Bitno je da ga radi liječnik, a najbolje - upravo dermatolog. Ne govorim to zato što sam ja dermatologinja. Pacijent će profitirati ako Ultherapy izvodi specijalist dermatologije zbog univerzalnog znanja i shvaćanja kože, čitanja ultrazvuka i vizualizacije koju nam omogućuje Ulthera kako bismo energiju odašiljali na pravu dubinu i ispravno aplicirali jakost impulsa. Ulthera je moćan uređaj pa daje i moćne rezultate. Ako nije u pravim rukama, pacijent jako riskira - ili se neće postići pravi rezultati ili može doći do komplikacija. Mnogo je tu detalja i znanje dermatologa je ključno da se postigne željeni efekt.

image

Zajedno s pripremom i maskom na kraju tretmana, Ultherapy traje tri sata, a konačni rezultat vidljiv je nakon 2-3 mjeseca

MARIO POJE

Za koga je taj tretman najbolji izbor?

- Preporučujem ga ženama i muškarcima od 35. pa do 70. godine života, ali to ovisi o samoj osobi, o njenoj kvaliteti kože, načinu života, kakvo ima fibrozno tkivo... Netko može odmah učiniti Ultherapy, a kod nekog najprije treba poraditi na kvaliteti kože: u Poliklinici Estera kvalitetu kože potičemo kemijskim pilingom, skin boosterima i biorevitalizacijom. Pacijentima također preporučujem i određene dodatke prehrani prije i poslije tretmana, kako bi rezultati bili što bolji. Ultherapy tretman najčešće radimo na licu, ali ne parcijalno, već ga uvijek tretiramo kao cjelinu, što lice zbog svoje jedinstvene anatomije i jest. Dobre rezultate postižemo i na tijelu jer odlično podiže stražnjicu te zateže kožu na trbuhu - a zanimljivo je da ga za taj dio više traže muškarci nego žene.

Zašto volite Ultherapy?

- Zato što iza te tehnologije stoji, kako volim reći, pametna medicina koja naše tijelo potiče da radi u našu korist, da prkosi gravitaciji i znakovima starenja. Od svih tretmana najviše volim izvoditi upravo Ultherapy.

Jeste li ga isprobali i na vlastitoj koži?

- Jednom godišnje održavam tonus kože lica tretmanom Ultherapy. Kako više od toga nije ni potrebno, to je zapravo i jedina stvar koju uspijevam napraviti za sebe. Mnogo naših pacijentica su liječnice, što nam je također potvrda da je upravo Ultherapy najbolji izbor kada je riječ o minimalno invazivnim zahvatima.

image

Dr. Maja Kolić: "Poznata sam po tome da pacijente nikad ne nagovaram na estetske tretmane, no oni dobro informirani sami traže Ultherapy"

DANIJEL BREZAK

Koje žene se najčešće odlučuju za Ultherapy?

- Žene, ali i muškarci, koji žele podići kožu bez kirurgije ili time odgoditi odlazak na facelifting. Dolaze nam umirovljenice koje se žele nagraditi za odlazak u mirovinu, poslovne žene, osobe iz javnog života... Veseli me da su nam povjerenje poklonile glumice Jelena Perčin i Nina Violić te poduzetnice Iva Radić i Lana Pavić.

Kako izgleda koža nakon tretmana?

- Može biti blago crvena, ali osoba se odmah može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.Većina pacijenata kaže da prvi rezultat, odnosno lagano zatezanje, osjećaju odmah, dok je za konačni rezultat potrebno pričekati nekoliko mjeseci dok ne dođe do sinteze novog kolagena. Za održavanje rezultata tretman se ponavlja svakih 12 do 24 mjeseca. Ultherapy se može raditi tijekom cijele godine, pa tako i ljeti - jer koža nije osjetljiva na sunce nakon tretmana.

Po čemu se Ultherapy razlikuje od ostalih tretmana za zatezanje kože?

- U tehnologiji koju koristi. Ulthera je trenutačno najrazvijeniji i najsofisticiraniji takav uređaj - jer omogućuje vizualizaciju i preciznost u prikazu slojeva kože koje je potrebno tretirati za stimuliranje sinteze novog kolagena.

image

"Imamo mnogo pacijentica koje su ranije putovale zbog Ulthere u London ili New York, a sada su sretne što ga imaju u Zagrebu, u Poliklinici Estera"

SANJA JAGATIĆ

Koje argumente koristite kad nekome objašnjavate da bi ovo mogao biti najbolji izbor za pomlađivanje kože?

- Poznata sam po tome da nikad ne nagovaram pacijente na estetske tretmane. Drugo je kada liječimo bolesti kože, onda trebamo pacijenta poticati, a nekad i nagovarati na terapiju jer je riječ o zdravlju. Kada je riječ o estetici, potreba i želja treba doći od pacijentice s ciljem da joj minimalno invazivni tretmani poprave kvalitetu života - da se bolje osjeća jer bolje izgleda. U Esteri smo, naravno, uvijek tu da informiramo, pa i educiramo pacijentice, odgovorimo na sva pitanja, ali ne treba razuvjeravati i nagovarati. Žene uglavnom znaju što žele, a što ne žele, i ja to poštujem. Ultherapy je najluksuzniji minimalno invazivan tretman na svijetu i obično ga oni koji su bolje informirani sami traže. Imamo mnogo pacijentica koje su ranije putovale zbog Ulthere u London ili New York, a sada su sretne što ga imaju u Zagrebu, u Poliklinici Estera.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Poliklinika Estera

Linker
27. ožujak 2024 02:06