U četiri poteza

Krema za kožu oko očiju pružit će najbolje samo ako je ispravno nanosite. Evo kako se to radi

Područje oko očiju delikatno je i osjetljivo, sklonije suhoći, pa se i godine najprije vide na njemu. Zato je i zavrijedilo ciljanu njegu pomno odabranim sastojcima.

Pravilno odabrana i dosljedno provođena njega temelj je za održavanje dobre kvalitete i dobrog izgleda kože lica. Čišćenje, hidratacija i zaštita od sunca osnovni su koraci kojima se mogu pridružiti i proizvodi za tretiranje nekog određenog stanja na koži. Ako želite područje oko očiju što dulje održati glatkim i bez bora, vjerojatno ćete htjeti koristiti namjensku kremu za nježnu i osjetljivu kožu na tom dijelu lica. No, znate li kako zapravo djeluje krema za područje oko očiju i kako je treba pravilno nanositi da bi bila učinkovita u njezi i anti-agingu?

Ciljana njega

Kreme za kožu oko očiju kozmetički su proizvodi osmišljeni tako da djeluju na specifična stanja na tom području, kao što su otečenost, fine linije i bore, namreškana koža, tamni kolutovi. Uz to, djeluju hidrirajuće, što je dobar dodatak redovnoj njezi. Koža oko očiju delikatnija je i osjetljivija od kože na ostalom dijelu lica, zbog čega je sklonija suhoći, a i umor i godine najprije se očituju na njoj. Zato je i zavrijedila ciljanu njegu pomno odabranim sastojcima.

image

Krema se nanosi nježnim tapkanjem

COTTONBRO/PEXELS

Najbolji sastojci

Jedan od najkorisnijih sastojaka u kremama za oči je retinol, derivat vitamina A, koji pomaže pojačati prirodnu proizvodnju kolagena i time ublažiti vidljivost finih linija i bora. Vrlo korisni su i niacinamid koji pomaže posvijetliti kožu ispod očiju, kofein koji ublažava napuhnutost i hijaluronska kiselina koja pojačava hidriranost kože. Popis tu ne završava. Među sastojcima potražite i peptide koji pomažu ojačati kožu te antioksidante poput vitamina C koji posvjetljuje kožu, ali i podržava opće zdravlje kože suprotstavljajući se šteti koju uzrokuju slobodni radikali. Još je bolje ako proizvod sadrži i SPF (faktor zaštite od sunca), jer jednim korakom postižete i zaštitu delikatne kože od UV zraka.

image

Retinol, niacinamid, hijaluronska kiselina... neki su od sastojaka najkorisnijih za ovaj dio lica

YAN KRUKOV/PEXELS

Pravila nanošenja

Kako biste od svoje kremice dobili ono najbolje, nije dovoljno nanijeti je povremeno i bilo kako. Nanositi je treba svaki dan u nekoliko jednostavnih poteza.

* Uzmite grudicu kreme veličine zrna graška.

* Nježno je vrškovima prstiju natapkajte u niz točkica od unutrašnjih kutova očiju prema vanjskima. Nemojte izostaviti gornje kapke.

* Utapkajte proizvod u kožu. Nemojte povlačiti niti trljati kožu kako biste izbjegli ozljeđivanje i iritaciju.

* Pričekajte dvije minute da koža potpuno upije proizvod. Nakon toga nastavite nanositi ostale proizvode za njegu i make-up.

Linker
13. travanj 2024 14:21