Budućnost je tu

Matične stanice u njezi: Inovativni serum produljuje život stanicama kože

Nova molekula trebala bi potaknuti stanice kože na proces u kojem se same pomlađuju kako bi se dugotrajno poboljšali kvaliteta i izgled kože.

Genesis βSTEM6 Molecular Serum prvi je kozmetički proizvod koji je lansirala znanstvena tvrtka Michal Morrison Inc., poseban po tome što sadrži molekulu βSTEM6 koja bi trebala produljivati životni vijek stanica kože, objavio je GCI Magazine. Tvrtka proučava primjenu matičnih stanica u njezi kože, pa je i njihov inovativni serum s molekulom koju su sami patentirali, plod sve boljeg razumijevanja mogućnosti matičnih stanica i napretka regenerativne medicine.

image
IG MICHAL MORRISON SKINCARE
image

Inovativni serum plod je sve boljeg razumijevanja mogućnosti matičnih stanica, cijena 175 dolara

MICHAL MORRISON SKINCARE


Koža izgleda čvršće i blistavije

Kako su došli do molekule koja ublažava proces starenja na staničnoj razini objasnili su u znanstvenim radovima, a serum su dali testirati u neovisnoj kliničkoj studiji čiji rezultati pokazuju da pomaže ublažiti više znakova starenja kože, poput linija i bora na licu, slabljenja elastičnosti i neujednačene pigmentacije. Nakon osam tjedana upotrebe, 92 posto sudionika studije složilo se s tvrdnjom da im je koža glađa i podatnija, 80 posto složilo se da im je koža čvršća i izgleda manje ovješeno, isto toliko izjavilo je da im koža izgleda znatno čišće, da je blistavija te da izgleda zdravije i pomlađeno.

Samopomlađivanje

Patentirana "metamolekula" naći će se i u formulacijama ostalih proizvoda tvrtke Michal Morrison. Iz kompanije kažu da će ti proizvodi "obnavljati moć samopomlađivanja kože koja je s vremenom oslabila i to korištenjem vlastitog biološkog potencijala osobe koja ih koristi". Krajnji je cilj produljenje dugovječnosti stanica kože, a time i njenog mladenačkog izgleda i dobrog zdravlja.

Linker
19. travanj 2024 13:48