Stop dehidraciji

„Moisture sandwiching” - novi trend u njezi kože obećava najzdraviji i najsjajniji ten

Vlažni sendvič lako je složiti – nemojte osušiti lice nakon umivanja te potom nanosite proizvode za njegu – pa bi mogao postati omiljen obrok i za vašu kožu

Trendovi se u svijetu ljepote sve brže izmjenjuju, no moguće je da je jedan od najnovijih - „moisture sandwiching”, u slobodnom prijevodu „hidratacijski” ili „vlažni” sendvič - došao kako bi ostao. Zašto? Zato što ga je lako dodati redovnoj njezi jer su napori koje zahtijeva minimalni, a učinci su vrlo primjetni. Već smo čuli za „zaključavanje” vlage u koži, a prema svemu sudeći i „hidratacijski sendvič” trebao bi slično djelovati - kao odličan obrok za kožu tijekom zime koji će spriječiti pojavu suhoće, odnosno koji će pružiti koži produljenu hidrataciju, a s njom i sjaj koji odiše zdravljem.

Tri sekunde

Vlažni sendvič još je jedna genijalna, a jednostavna tehnika njege kože koja dolazi iz Južne Koreje, piše Glamour Magazine. U osnovi, to je nanošenje proizvoda za njegu na još vlažnu kožu, kako bi koža učinkovitije apsorbirala korisne sastojke. Temelji se na korejskom pravilu „tri sekunde” što znači da se proizvod stavlja na lice tri sekunde nakon umivanja i bez brisanja lica, tako da je koža još sigurno vlažna kad na nju dospiju hidratantna krema i serum. Vlažna koža puno bolje upija, a to znači da ćete bolje iskoristiti sastojke iz svoje kozmetike, uz manje zaprljanih ručnika.

Što se događa u sendviču?

Svi koraci, odnosno slojevi sendviča poboljšavaju krajnji rezultat, a smisao je u zadržavanju vlage i dubinskom upijanju hranjivih tvari u kožu. Nanošenje prvog proizvoda na još vlažnu kožu omogućuje zadržavanje vlage u koži, pa će se i sastojci sljedećih proizvoda bolje upiti i moći će djelovati dubinski i sinergijski.

Ne može biti jednostavnije

Vlažni sendvič je vrlo lako složiti – samo nemojte osušiti lice nakon čišćenja i umivanja te potom redom nanosite proizvode kojima se njegujete. Umiti se možete najobičnijom vodom iz slavine, a možete i lice poprskati maglicom, kako vam drago.

Slaganje sendviča za kožu uglavnom je sigurna metoda za osobe svih tipova kože, ali ne biste je trebali prakticirati s proizvodima koji sadrže retinol ili bilo koji sastojak koji vam nadražuje kožu – s obzirom na to da će se njihov učinak pojačati. Budite oprezni i ako imate vrlo masnu kožu, jer bi hidratacijski učinak proizvoda na kožu mogao biti prejak.

Linker
20. travanj 2024 15:08