Vjerna pouzdanima

Naša poznata glumica godinama ne mijenja frizera, kozmetičarku, a ni estetskog liječnika

Bojana Gregorić Vejzović otkriva nam odgovor na pitanje koje joj postavljaju mnogi - u čemu je tajna njezina zanosnog izgleda.

Iza Bojane Gregorić Vejzović brojne su kazališne i televizijske uloge, najnovija u seriji “Kumovi”, te i nakon 25 godina rada uživa u transformacijama koje joj one omogućuju - kao primjerice u predstavi “Hotel Zagorje”, s kojom trenutačno obilazi Hrvatsku. Na njezinu profilu na Instagramu, koji prati sedamdesetak tisuća ljudi, mogu se iščitati komplimenti da je u pedesetoj zanosnija nego ikad, pa je često pitaju u čemu je tajna.

"Nosim svoje godine s veseljem, jer odavno sam shvatila da je starenje privilegija koju nemaju svi. Ne bih rekla da izgledam bolje nego ikad, možda samo dobro skrivam nedostatke koje svatko od nas ima", kaže Bojana koja je već desetljećima vjerna istoj frizerki, kozmetičarki i estetskom liječniku.

Kako je Aleksandar Milenović postao ‘vaš doktor’?

Ulaskom u četrdesete željela sam povjeriti brigu o svom licu iskusnom estetskom liječniku i već nakon prvog razgovora znala sam da će to biti - Aleksandar Milenović. Njegove zahvate nećete primijetiti na meni, niti na ikome od njegovih pacijenata, jer doista zna osvježiti izgled na decentan način. Primjećujem s godinama mnoge promjene na svojoj koži, ali one su lijep zapis protoka vremena uz pomoć neinvazivnih korekcija. Pretjerani fileri i drugi zahvati koji izobličuju prirodne crte lica, nikada neće biti moj odabir.

image

Već na prvom razgovoru znala je da će dr. Milenović biti njen liječnik

PRIVATNI ALBUMA

Kako ste kao djevojka izlazili na kraj s prištićima?

Akne su mi se pojavile u dvadesetima kao posljedica stresa. Danas im nema ni traga zahvaljujući kozmetičarki Zdenki Kepert iz salona SoftLine kod koje sam redovito išla na čišćenje lica. Sada i moja djeca idu kod Zdenke zbog sličnih problema, a ja zbog izrazito suhe kože.

I suha koža zna biti zahtjevna...

Puno manje je zahtjevna kad je dobro nahranjena i hidratizirana, uz masaže lica i povremeni kemijski piling u salonu. Posljednjih godina borim se s rozacejom, no uspjela sam je staviti pod kontrolu zahvaljujući gastroenterološkom pregledu. S vremena na vrijeme se pojavi, a tada prelazim na lakšu prehranu, što pomogne da se koža smiri. Nastojim odmoriti kožu od scenske šminke, tim više što u privatnom životu volim minimalan make up. Decentno prekrivanje podočnjaka, malo maskare i dašak rumenila u svakodnevici mi je taman dovoljno.

Zašto ste se odlučili za kratku frizuru?

Ovo je zapravo drugi put da sam drastično skratila kosu. S njome nije lako jer je tanka, no već 23 godine prepuštam se u ruke stručnjaka iz salona Ruža koji fantastično ostvaruju sve moje ideje.

Koji su vam najdraži mirisi?

Ne izlazim iz kuće bez parfema, obožavam ih. Mijenjam ih prema raspoloženju, no neki mi uvijek moraju biti pri ruci. Ljeti volim svježe i prozračne kao što je Guerlain Aqua Allegoria, a zimi mi odgovara Tom Ford White Patchouli.

Imate li neki poseban program prehrane?

Ne. Ponaprije vodim računa da cijela obitelj jede raznovrsno - kod nas doma se kuha svaki dan, a nastojimo da to barem dva puta tjedno bude nešto “sa žlicom” poput povrtnog variva.

image

Glumica je kao djevojčica počela plesati balet

PRIVATNI ALBUMA

Na koji način održavate formu, vježbate li?

Nestalna sam po tom pitanju. Imala sam fazu intenzivnog vježbanja sa svojom prijateljicom, fitness trenericom Katarinom Blažević, a potom me “preuzela” zimska lijenost i gledanje televizije... Sviđa mi se vježbanje kod kuće uz video tutorijale, dok me ne uhvati nova faza kauča i kokica... Pa uoči ljeta opet vježbanje… Baš sam kampanjac, vjerojatno zato što sam se u ranoj mladosti, baveći se baletom, navježbala za pet života.

No, prijašnje bavljenje baletom vjerojatno i danas ima svojih prednosti...

Radeći u Hrvatskom narodnom kazalištu kao profesionalna balerina od svoje 14. godine, naučila sam što je predanost cilju. Balet ostane “zapisan” u držanju, no kroz život važno je barem povremeno bavljenje nekim sportom. Ne samo zbog vitalnosti tijela nego zbog uske povezanosti s vitalnošću uma. Mi smo cjelina uma i tijela.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Kustec.

Tema je dio sadržaja magazina GLORIA GLOW koji se može kupiti po cijeni od 35 kn na kioscima do 7. prosinca uz magazin Gloria i dar iznenađenja.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
08. travanj 2024 09:16