DEPOSITPHOTOS
Noćna njega kože

Ova kiselina odgovara svima, a posebno poslije tridesetih godina života

Privlači i zadržava vodu u tkivu, pa može smanjiti pojavu bora i koži dati svježinu, blistavost i više glatkoće

Privlači i zadržava vodu u tkivu, pa može smanjiti pojavu bora i koži dati svježinu, blistavost i više glatkoće

Koža stareći normalno gubi vodu i masnoću te polako postaje suša, što jače dolazi do izražaja poslije 40. godine života. To je i jedan od razloga zbog kojih nastaju bore, no njegov utjecaj možemo umanjiti čestom i zadovoljavajućom hidratacijom kože, pijenjem dovoljne količine vode te pomoću hidratantnih proizvoda za kožu. Jedan od sastojaka za poboljšanu hidrataciju često se naziva temeljnim u proizvodima za anti-aging, a ako je suditi po djelovanju, njegova je popularnost opravdana.

Zašto nam je potrebna

Govorimo o hijaluronskoj kiselini, bistroj tvari koju naše tijelo prirodno proizvodi i svatko od nas ima je u koži, očima, vezivnom tkivu. Ona zadržava vodu i održava ta područja vlažnima kako bi mogla ispravno funkcionirati, stoga je čest sastojak seruma, hidratantnih krema, podloga, kapi za oči... Pomaže hidratizirati vanjske slojeve tkiva, pa može smanjiti pojavu bora i koži dati svježinu, blistavost i više glatkoće.

image

Hijaluronska kiselina privlači vodu i zadržava je u koži

DEPOSITPHOTOS

Glavne su funkcije hijaluronske kiseline proizvodnja, održavanje i dugotrajnost vlage u koži, čime se jača kožna barijera. Time se potiču optimalna obnova kože i proizvodnja kolagena i elastina te općenito poboljšavaju tekstura i ishranjenost kože. Zbog takvog djelovanja poželjna je u njezi u svakoj životnoj dobi, a osobito nakon 40. godine života kada bi trebala ući u redovnu njegu i tako pomoći ukupnom zdravlju, teksturi i tonusu kože.

Vrhunac u četiri ujutro

Najučinkovitija je kada se koristi kao serum i to noću. Nanosi se poslije čišćenja lica blagim sredstvom koje uravnotežuje pH kože, a prije teže hidratantne kreme. Pravilno funkcioniranje naše kože ovisi o vodi i hidrataciji, zbog toga uvijek treba biti dovoljno hidratizirana. Hijaluronska kiselina nakon prodiranja u kožu nastavlja privlačiti vodu omogućujući bolju hidrataciju kože, čime joj pruža i više snage, otpornosti i zdravlja.

image

Noću koža bolje apsorbira sastojke

DEPOSITPHOTOS

Koža je propusnija noću nego danju, a prodiranje hidrofilnih (topivih u vodi) i lipofilnih (topivih u mastima) tvari na vrhuncu je u četiri sata ujutro. Zbog toga su proizvodi koji ih sadrže učinkovitiji kada ih nanosimo noću. Koža se najvećim dijelom i obnavlja tijekom noći, no obnova neće biti uspješna ako joj manjka vode, jer se dehidrirana koža obnavlja slabije i sporije. Njenu bolju regeneraciju može potaknuti upravo dodavanje seruma hijaluronske kiseline u redovnu večernju njegu. Ako ste je dosad zaobilazili, u četrdesetima je svakako uključite u njegu, jer može osigurati doista učinkovitu hidrataciju.

Linker
26. travanj 2024 13:12