Sjajno nose godine

Ove slavne dame znaju kako održati mladolik, a prirodan izgled

Svojim primjerima holivudske zvijezde u zrelim godinama potvrđuju da se ne treba prepustiti godinama, a ni podleći ‘plastičnom izgledu‘. Ovo su tretmani i zahvati kojima su one zaustavile vrijeme.

Vladajući standardi ljepote i imperativ vječne mladosti stvaraju pritisak na mnoge žene i muškarce koji se, više i ranije nego ikada, odlučuju na obračun s godinama. Pritisak je posebno jak na one čiji posao ovisi o izgledu - a danas to više nisu samo glumice i glumci, modeli, glazbene zvijezde... Mnogima je uspjeh u poslu povezan s izgledom koji odaje dojam mladolikosti i dobre energije.

Estetska medicina danas omogućuje da se suptilnim potezima poprave kvaliteta kože te izgled općenito. “U rukama iskusnog liječnika koji suvereno vlada injekcijskim i drugim metodama osvježenje je evidentno, a bez traga pretjeranosti. Naravno, sve ima rok trajanja, a valja imati na umu i da se lako može pretjerati te da su moguće neke komplikacije”, kaže prim. dr. Siniša Glumičić, maksilofacijalni kirurg (Glumičić Medical Group), koji kao dobre primjere navodi osobe koje su u primjeni raznih metoda pomlađivanja - i kirurških i nekirurških - ostale u granicama prirodnog izgleda.

Osvježavajući tretmani

Sveamerička ljubimica Jennifer Aniston (53) u borbi protiv znakova starenja iskušala je brojne tretmane, a tajno su joj oružje, rekla je, mikroiglice. Sićušni ubodi potiču regeneraciju kože, ujedno omogućujući serumima dublje prodiranje u kožu, time i bolji učinak. Mikrostruje pak opisuje kao malu tjelovježbu, jer stimuliraju mišiće lica te tako zatežu kožu. Fan je Thermagea koji radiofrekvencijom potiče proizvodnju kolagena, a voli i lasere, posebno Clear+Brilliant, jer “odlično osvježavaju lice i ne traže dug oporavak”. Još se u 20-ima podvrgnula operaciji nosa kako bi ispravila devijaciju septuma, u tridesetima je išla na revizijsku operaciju, a ako je pritom obavila korekciju, neka je!

image

Olivia Colman poklonica je botoksa i tretmana kisikom

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Olivia Colman (48), zvijez­da serije “Kruna”, neponovljiva u “Fleabagu” i “Mi­lje­ni­ci”, poklonica je bo­­toksa koji ubrizgava između snimanja i zadovoljna je rezultati­ma. Prije posebnih događaja Olivia ide na osvježavajuće tretmane, kao što je Intraceuticals oxygen facial, koji pomoću “pištolja” s kisikom duboko u kožu “upucava” molekule hijaluronske kiseline. Tako se bez oštećivanja kože stvara zaliha vode koja poboljšava teksturu i tonus kože.

‘Moram izgledati poput sebe‘

Supermodel Cindy Crawford (56) kaže da je za održavanje kvalitete kože i mladolikog izgleda ponajprije zahvalna svom “kozmetskom kirurgu”. No, čini se da na njenom licu ipak nije bilo kirurških zahvata, tek dobro raspoređeni tretmani kao što su “vitaminske injekcije, botoks i kolagen”. Pobornica je tretmana koji laserom, radiofrekvencijom i ultrazvukom kontrolirano oštećuju kožu i potiču stvaranje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

image

Zdrav život i kozmetski kirurg zaslužni su za izgled Cindy Crawford

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Održavanje kvalitete kože posebno je važno i za Julianne Moore (61), koja redovno odlazi na tretmane radiofrekvencijom. “Odlični su, jer održavaju i zatežu kožu potpuno neinvazivno. Živim od svog lica i moram biti sigurna da ću izgledati poput sebe i da ću moći micati lice”, rekla je glumica koja se ne može požaliti na manjak uloga zbog dobi.

image

Što god isprobala, za Julianne Moore je najvažnije da ostane vjerna sebi

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ima i bizarnosti

Ni markantno lice Cate Blanchett (53) kao da se nije promijenilo kroz desetljeća. Neki tvrde da u tome prste ima estetski kirurg, no Australka priznaje samo neinvazivne zahvate. Kako je rekla njezina estetičarka Georgia Louise, za Cate kombinira mikrostruje i radiofrekvenciju, velike količine vitamina C tu su za blistav ten, a snimanjima iscrpljenu glumičinu kožu dubinski čisti i oporavlja kemijskim pilinzima. Sve to zvuči dosta bezazleno, no Cate je, zajedno sa Sandrom Bullock, probala i EGF (epidermal growth factor) Hollywood facial - bizaran tretman pomlađivanja pomoću matičnih stanica iz kožice obrezanih korejskih dječaka.

image

Cate Blanchett ne libi se ni bizarnih tretmana

MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Hit su pomlađujuće infuzije

Glumica Brooke Shields (57) priznaje da je radila botoks, ali joj se vlastito lice tada nije sviđalo. Kemijski pilinzi i pomlađivanje kože laserom ostali su nakon toga njen jedini izbor kojima je, zajedno s ostalim zvijezdama ove priče, zaustavila vrijeme na licu i pritom održala prirodnost. Sve one i u pedesetima mogu imponirati izgledom, a ako su i imale neke korekcije o kojima javno ne govore (poput blefaroplastike ili minilifta), to je učinjeno vrlo diskretno - komentira prim. Glumičić, koji smatra da većina njih redovno odlazi na pomlađujuće infuzije: “To je veliki hit u Hollywoodu, rejuvenation infusion, a i mi smo ih nedavno uveli. Dva puta mjesečno klijent u venu dobije najvažnije vitamine, minerale, aminokiseline, glutation i druge sastojke koji uistinu pomlađuju kožu, iznutra i izvana.”

image

Brooke Shields kaže da joj se nije sviđalo kako je izgledala s botoksom

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Estetska operacija ipak je najbolji izbor

Starenje je nezaustavljivo, kao i sila teža koja sve vuče prema dolje, pa tako i naše lice. Te vidljive znakove starenja možemo do neke dobi rješavati suptilnijim metodama, kao što su pravilna njega kože, uredan san, kvalitetna prehrana i izbjegavanje toksina, a onda slijede brojne metode kojima usporavamo proces - od injekcija botoksa i filera, preko hidratacije kože i potkožja do tehnoloških metoda koje mogu dati vrlo dobre i prirodne rezultate", tumači prim. Glumičić. No, u nekom trenu ni one nemaju više utjecaja ni smisla, a ako se pretjera s njihovom primjenom, kaže kirurg, mogu čak i pogoršati situaciju. Stoga treba razmisliti kada je bolji izbor kirurško rješenje.

image

Kirurg prim. dr. Siniša Glumičić ističe kako face i neck lift mogu skinuti deset do 15 godina

"U pravilu je estetska operacija najbolji izbor kod naglašene opuštenosti i viška kože lica i vrata, što se uglavnom počinje primjećivati u 50-im godinama. Takva lica izgledaju ‘umorno‘ i imaju puno bora koje se više ne mogu zagladiti pomoću filera, botoksa, drugih metoda ili aparata. Zahvati pomlađivanja, npr. facelift, necklift ili korekcija kapaka, mogu vas vratiti u ‘najbolje godine‘. Modernim metodama, instrumentima i uređajima iskusni kirurg može obaviti SMAS face i necklift za dva sata, pacijent/ica se za osam do deset dana vraća redovnim aktivnostima, a s lica se dizanjem muskulature u prijašnji položaj skida deset do 15 godina, bez neprirodne napetosti. S druge su strane zahvati rekonstrukcije i poljepšavanja, koji uvelike ovise o stanju pacijenta, željama i anatomskim specifičnostima. Korekcija nosa, što mi je možda i najčešći zahvat, definira ukupni izgled lica. Uistinu je izazovno nos smanjiti, suziti, centrirati... i prilagoditi kako bi lice izgledalo ljepše, skladnije i mlađe, tim više što zahvat radimo bez reza na koži", zaključuje prim. Glumičić.

Linker
15. travanj 2024 03:53