GLOW EKSPERT

Poznati doktor otkriva najmoćnije kombinacije koje preporučuje za jedro lice i skladan stas

Pametni uređaji mogu ubrzati postizanje željenih rezultata, kaže dr. Nikola Milojević, za kojeg su kombinacijski tretmani postali novi zlatni standard u estetskoj medicini.

Dr. Nikola Milojević poznat je po tome što ima “laganu ruku” u primjeni filera i botoksa, no velika mu je strast i fina “strojna obrada”. U neprestanoj potrazi za inovativnim medicinsko-estetskim uređajima utemeljio je najmoderniji high-tech centar za pomlađivanje lica i tijela u Hrvatskoj i regiji.

"Poliklinika Milojević jedinstvena je u ovom dijelu Europe jer ima sve najmoćnije uređaje na jednome mjestu te se samo kod nas oni mogu višestruko kombinirati. Velika je prednost novih tehnologija to što se međusobno nadopunjuju, pa sinergijom više različitih metoda u konačnici dobivamo još učinkovitije i dugotrajnije rezultate. Štoviše, baš u vlastitoj praksi ustanovili smo koje uređaje i na koji način združiti da bi se postigao maksimum", kaže dr. Milojević. A ovo su najmoćnije kombinacije koje preporučuje za jedro lice i skladan stas.

Lice

1. EMFACE Najbolje je započeti s tretmanom EmFace jer djeluje najdublje, podižući atrofirane mišiće. Naime, kako starimo, lice sve više gubi mišićni tonus i počinje “padati”. EmFace ujedinjuje dvije tehnologije - mišićnu elektrostimulaciju i radiofrekvenciju - s kojima istodobno učvršćuje mišiće lica i pomlađuje kožu. Klinička istraživanja pokazala su da EmFace povećava tonus mišića lica za 30 posto dajući mu punoću, a da smanjuje bore za čak 37 posto. Provodi se tako da se sonde, odnosno aplikatori, postave na čelo i obraze. Tretman traje 20 minuta, a preporučuje se dvotjedna kura od četiri tretmana, u razmacima od dva do tri dana. Već neposredno nakon prvog tretmana lice poprima svježiji izgled, a optimalni rezultati vidljivi su u prosjeku 90 dana nakon posljednjeg tretmana te se još dodatno poboljšavaju tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Za održavanje rezultata preporučuje se ponavljanje tretmana svakih 6 do 12 mjeseci.

image

EMFACE podiže mišiće lica pomoću elektrostimulacije i radiofrekvencije

PRESS

2. ULTHERAPY Dva do tri tjedna nakon posljednjeg u nizu tretmana EmFace provodi se Ultherapy koji je u svijetu priznat kao zlatni standard u nekirurškom podizanju i zatezanju kože lica, vrata i dekoltea. Riječ je o naprednoj ultrazvučnoj tehnologiji za ciljano djelovanje na takozvani SMAS - mišićno-vezivni sloj koji se s godinama opušta, pa je upravo tamo potrebno potaknuti stvaranje novog kolagena i elastina. Ultherapy je mikrofokusirani ultrazvuk s vizualizacijom koja liječniku omogućuje da vidi sve slojeve kože i precizno usmjerava ultrazvučnu energiju točno tamo gdje će biti najkorisnija. Tretman je bezbolan (uz analgetik i anestetsku kremu), a traje otprilike od 30 do 90 minuta, ovisno o području koje se tretira. Budući da se potiče proizvodnja kolagena i elastina koji se razvijaju postupno, rezultati su vidljivi za dva do tri mjeseca, a učinak traje otprilike godinu dana - nakon čega bi za održavanje rezultata trebalo ponoviti tretman.

image

ULTHERAPY - ultrazvučna tehnologija za zatezanje kože lica, vrata i dekoltea

PRESS

3. MORPHEUS8 Dva do tri tjedna nakon Ultherapyja slijedi finalni korak - Morpheus8 koji u svijetu slovi kao najdjelotvorniji uređaj za preoblikovanje lica i tijela na minimalno invazivan način, a s maksimalnim učinkom. Riječ je o zajedničkom djelovanju mikroiglica i radiofrekvencije koje potiče proizvodnju kolagena: uređaj ima poseban aplikator s mikroiglicama koje ulaze u kožu, kako bi otvorile put radiovalovima da dopru sve do potkožja. Postoji više nastavaka za aplikator, s iglicama različite dužine, kako bi mogle ući u kožu na određenim dubinama, ovisno o tome što se želi postići - primjerice, zatezanje i zaglađivanje kože, ublažavanje ožiljaka i pigmentacija, smanjenje podbratka... Ovisno o području koje se tretira, traje otprilike jedan ili dva sata, uključujući lokalnu anesteziju. Nakon tretmana može se pojaviti oteklina i crvenilo, a oporavak obično traje jedan do pet dana. Gotovo da i ne postoji rizik od postupalne hiperpigmentacije, što inače može biti nuspojava nekih drugih tehnika. Obično je potrebno 1 do 3 tretmana, u razmacima od najmanje 30 dana. Rezultati postaju vidljivi u roku od tri do šest mjeseci te mogu potrajati čak i dulje od tri godine.

Tijelo

Ponekad čak ni ustrajno vježbanje i pravilna prehrana ne pomažu u potpunosti protiv tvrdokornih masnih naslaga. Jedino u Poliklinici Milojević može ih se elegantno riješiti - smrzavanjem, a potom učvršćenjem mišića - bez imalo truda.

1. COOLSCULPTING Obično se razmišlja kako rastopiti masne nakupine, no s njima se jednostavno može izaći na kraj pomoću uređaja CoolSculpting za kriolipolizu, odnosno smrzavanje masti. Naime, masne stanice izuzetno su osjetljive na hladnoću. Stoga se pomoću posebnog aplikatora površinski rashlađuju “problematične” zone na tijelu kako bi se uklonio višak masti. CoolSculpting se može izvoditi na devet zona: podbratku, ispod čeljusti, na bedrima, trbuhu i bokovima te na grudima, leđima, ispod stražnjice i nadlakticama. Broj zona određuje se za svakog pacijenta individualno, a ovisno o građi i količini masnih naslaga. Postupak je strogo kontroliran te ne uzrokuje nikakva oštećenja okolnog tkiva. Masne stanice hlađenjem odumiru, raspadaju se i putem limfnog sustava prirodno izlučuju iz organizma u razdoblju od dva do šest mjeseci. Ovim bezbolnim tretmanom (nakon kojeg se odmah može nastaviti s uobičajenim aktivnostima) trajno se smanjuje otprilike 25 do 30 posto masnih naslaga. Kod nekih osoba dovoljan je jedan tretman, a nekima su potrebna dva.

image

Dr. Nikola Milojević u oblikovanju tijela koristi i Coolsculpting

PRESS

2. EMSCUPLT NEO Četiri tjedna nakon CoolSculptinga može se započeti s uređajem EmScuplt Neo, najnovijom verzijom proslavljenog tretmana EmSculpt kojim se mišići aktiviraju kao da ste napravili 20.000 trbušnjaka iako pritom - opušteno ležite. Štoviše, novi EmScuplt Neo u samo četiri polusatna tretmana tijekom 4 tjedna djeluje na tijelo kao da ste u razdoblju od tri do četiri mjeseca odrađivali intenzivan trening snage i izdržljivosti. Pritom mišići jačaju, a masne naslage se otapaju - i to dugoročno. U sljedeća tri mjeseca nakon tretmana tijelo u prosjeku ima 25 posto više mišića, a 30 posto manje masti. I sve to zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji elektromagnetske stimulacije i radiofrekvencije. S EmSculpt Neo na jednostavan i bezbolan način mogu se preoblikovati i učvrstiti trbuh, bokovi, stražnjica, nadlaktice te listovi nogu. Optimalni rezultati vidljivi su dva do tri mjeseca nakon posljednjeg tretmana. Za održavanje rezultata tretmani se mogu ponavljati svakih 6 do 12 mjeseci. Na tretmane mogu ići i osobe s većim viškom kilograma (indeks tjelesne mase do 35).

image

Emsculpt Neo slijedi četiri tjedna nakon Cool Sculptinga

PRESS

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Poliklinika Milojević

Linker
08. travanj 2024 19:07