Traži se jednostavnost

 SHUTTERSTOCK
Najviše pretraživanja

Salicilna kiselina proglašena najpopularnijim sastojkom za ljepotu u 2021.

Sve je više na cijeni jednostavna, a učinkovita njega kože, izvijestio je New Nordic

Sve je više na cijeni jednostavna, a učinkovita njega kože, izvijestio je New Nordic

Najtraženiji sastojak za ljepotu u ovoj godini je salicilna kiselina, pokazalo je istraživanje kozmetičkog brenda New Nordic. Prema njima, salicilna kiselina je imala prosječno 73.000 mjesečnih pretraživanja i tako je došla na vrh popisa od 30 sastojaka za ljepotu koji su se istaknuli po popularnosti tijekom ove godine. Kao eksfolijant, salicilna kiselina uklanja odumrle stanice kože, čini ten čišćim i zaglađenijim, čisti pore na koži i smanjuje akne, pa čak i pomaže spriječiti njihovo izbijanje.

Na drugom je mjestu hijaluronska kiselina sa 64.000 mjesečnih pretraživanja. Taj hidratantni sastojak daje toliko potrebnu vlagu koži, pomaže smanjiti pojavnost bora i spriječiti nastanak novih linija na koži. Niacinamid, oblik vitamina B3, zauzeo je treće mjesto s 59.000 pretraga. Pomaže izgradnji proteina u koži, zadržava vlagu u koži i tako sprečava štetu od okolišnih faktora, smanjuje pore, fine linije i bore, kao i crvenilo.

Kolagen je na četvrtom mjestu, navodi New Nordic, a retinol, derivat vitamina A, zauzeo je petu poziciju s 50.000 mjesečnih pretraga. Porast broja pretraživanja ovih i sličnih sastojaka bilježi se sukladno okretanju kupaca redovitoj njezi jednostavnijim proizvodima sa značajnim djelovanjem, odnosno minimalizmu u njezi kože. Trend je nazvan skinimalizam i popularnost mu stalno raste.

Linker
26. travanj 2024 16:35