Jedinstvena knjiga

Savršen osmijeh: Uz minimalno invazivne zahvate mogući su dugoročni rezultati u kratkom periodu

Knjiga ‘Protokol‘ autora Marka Jakovca predstavlja postupke analogne i digitalne izrade zuba, tj. fiksne protetike koja je jedna od najzahtjevnijih disciplina u dentalnoj medicini.

Knjiga "Protokol" profesora i liječnika dentalne medicine Marka Jakovca, prvi puta na jednom mjestu obuhvaća kompletnu analognu i digitalnu tehnika rada na zubima. Najveća joj je vrijednost standardizacija rada koja do sada nije postojala.

Novi pogled na fiksno-protetsku terapiju

Na predstavljanju knjige u Meštrovićevu paviljonu, koje je okupila 250 uzvanika iz Hrvatske, regije i svijeta, autor je rekao: "Knjiga je namijenjena doktorima dentalne medicine kojima će promijeniti pogled na fiksno-protetsku terapiju. Fiksna protetika jedna je od najzahtjevnijih disciplina u dentalnoj medicini, a sadržaj ‘Protokola‘ postaje standard fiksne protetike koji ima i sve razine testiranja kvalitete estetike i funkcije."

image

Marko Jakovac na predstavljanju knjige

NINO MARCUTTI

Knjiga predstavlja protokol izrade zuba koji prelazi iz analogne ere u potpuno digitalnu. Gotovo svi novi materijali i uređaji na tržištu namijenjeni su upravo za digitalnu izradu, a doktori dentalne medicine nemaju pravilan uvid u protokol digitalne izrade. Ova knjiga prva na jednom mjestu uspoređuje analognu i digitalnu izradu i objašnjava sve prednosti brzine rada i preciznosti koju nosi digitalizacija."

image

Knjiga je estetski impresivna

NINO MARCUTTI

Bogato iskustvo

Izv. prof. dr. sc. Marko Jakovac, dr. med.dent., prodekan je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, profesor i predstojnik na Zavodu za fiksnu protetiku, voditelj više kolegija dodiplomskog i poslijediplomskog studija. Autor je sveučilišnog udžbenika i većeg broja poglavlja u drugim udžbenicima, autor i koautor niza znanstvenih i stručnih radova. Međunarodni je predavač i voditelj tečajeva iz područja estetike, minimalno invazivne dentalne medicine, dentalnog mikroskopa, dentalnih keramičkih materijala, kao i digitalne dentalne medicine. Surađuje s istaknutim svjetskim brendovima u dentalnoj medicini kao "key opinion leader" za Ivoclar, Carl Zeiss i DentsplySironu. Suosnivač je Europske akademije za digitalnu dentalnu medicinu, potpredsjednik Hrvatskog društva za minimalno interventnu dentalnu medicinu, član brojnih međunarodnih i domaćih strukovnih društava.

image

Protokol ima 720 stranica stručnog teksta i više od 1200 fotografija

NINO MARCUTTI

Pacijenti vide zube unaprijed

Vlasnik je dentalne poliklinike Aesthetica u kojoj se bavi visokoestetskim minimalno invazivnim zahvatima koji imaju moć transformirati osmijeh pacijenata.

"Naša misija je pretvaranja pacijentovih snova o prekrasnom osmijehu u stvarnost. Danas je zaista sve moguće zahvaljujući naprednoj tehnologiji i digitalizaciji, tako uz estetsku stomatologiju i minimalno invazivne zahvate poput zubnih ljuskica u kratkom roku kreiramo dugoročne rezultate za savršen osmijeh. Naši pacijenti zbog protokola digitalne izrade vide zube i prije početka terapije tako da po protokolu mogu dobiti identične zube na koje su pristali prije terapije. To po analognom protokolu nije moguće u potpunosti. ‘Protokol‘ na jednom mjestu donosi najdetaljniji pregled digitalnog protokola i njegovih prednosti koji će pacijentima ispuniti sva očekivanja", napomenuo je autor.

image

Autor potpisuje knjigu

NINO MARCUTTI

Zanimljiv hobi

Knjiga "Protokol", namijenjena stručnoj javnosti, estetski je impresivna, vrhunskog tiska u tvrdom uvezu sa 720 stranica stručnog teksta i više od 1200 fotografija. Prvo izdanje na hrvatskom jeziku dolazi kao limitirano izdanje, dok engleska verzija za strano tržište izlazi kroz nekoliko mjeseci. O sadržaju više možete doznati OVDJE. Zanimljivo je da Marko Jakovac ima nesvakidašnji hobi – proizvodi gin i vlasnik je hrvatskog brenda premium gina The Artisan Premium London Dry Gin.

Linker
19. travanj 2024 16:01